Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Krzyzak - 02-03-2011, 13:10
| Wszyc napisał/a: | | mam inny plan co do silnika rzekłbym trochę zwariowany |
już wiem - wsadzisz go jak w EA i będziesz miał 5 biegów do tyłu
swinks_UK - 02-03-2011, 13:27
| Krzyzak napisał/a: | | Wszyc napisał/a: | | mam inny plan co do silnika rzekłbym trochę zwariowany |
już wiem - wsadzisz go jak w EA i będziesz miał 5 biegów do tyłu |
No co ty Darek...? Zrobi sobie francuski czołg?
Wszyc - 02-03-2011, 13:45
hehe panowie mi chodziło tylko o stylistykę miałem pomysł strzelić polerkę na lustro głowicy i pokrywy zaworów tak wiem 20h z życiorysu
Maretzky85 - 02-03-2011, 14:22
| Wszyc napisał/a: | 20h z życiorysu |
Mało
Wszyc - 02-03-2011, 18:49
Ledwo żyje 4h walki z napędem:
- zdjęcie zamachu
-wstawienie osłony skrzyni
-przykręcenie zamachu
-zamontowanie sprzęgła z dociskiem
-przytarganie skrzyni i walka by ją wepchnąć pod auto
-walka by jakoś postawić skrzynie na podnośniku by móc ją podnieść do góry
- potem walka z dokręceniem jej do silnika
Nie starczyło czasu i sił by jeszcze trafić skrzynią na łapy do jutra postoi na podnośnikach silnik jestem mokry po tyłek i mam błoto we włosach
A Marek nauczył mnie jak działa sprzęgło "Dokręć a zobaczysz słoneczko" i już wszystko wiedziałem
idas - 02-03-2011, 19:00
| Wszyc napisał/a: | i mam błoto we włosach
| Miałem dzisiaj to samo:D A na dodatek morda cała czarna jak bym z kopalni wyszedł:] Ale satysfakcja jest nie ma co:-)
Wszyc - 02-03-2011, 19:04
Idas u mnie satysfakcji żadnej będę się dopiero cieszył jak to będzie hulać tu jest tyle nie wiadomych obecnie że szkoda kurde gadać nawet
Nie dość że tego nikt wcześniej nie robił z 4D68T na 4G63 to w dodatku robi to totalny amator i laik jak ja
robertdg - 02-03-2011, 20:34
Wszyc, ale masz grzechotke, więc częściowy sukces
Krzyzak - 02-03-2011, 21:13
Krzysiu - nie święci garnki lepią...
jakieś 8-9 lat temu nie wiedziałem nawet gdzie jest termostat czy jak się reguluje obroty...
Marcino - 02-03-2011, 23:13
JAk bym wiedział ze robisz pod blokiem to bym ci 1/2 garazu dał z kanałem... ech. ja myslałem ze se jaja robicie z ta przekladka na powietrzu. Jak widać miłośników i "wariatów" jednak nie brakuje.
Powodzenia
metzger - 03-03-2011, 13:44
przejrzałem cały temat i ... jestem w szoku. Nie raz Cie widziałem na spocie i coś tam słyszałem, że dłubiesz, ale nie wiedziałem, że AŻ tyle rzeźbisz.
Życzę powodzenia w projekcie.
Mam tylko jedno pytanie: dlaczego od razu nie wyjąłeś silnika (4Dxx) i nie rozebrałeś? Te panewki i pierścienie spokojnie byś dostał jak nie od jakiegoś mitsumaniaka to na pewno na allegro.
Pozdrawiam
Wszyc - 03-03-2011, 14:13
| Cytat: | | Mam tylko jedno pytanie: dlaczego od razu nie wyjąłeś silnika (4Dxx) i nie rozebrałeś? Te panewki i pierścienie spokojnie byś dostał jak nie od jakiegoś mitsumaniaka to na pewno na allegro. |
Z góry zakładałem że przy dieslu nie zostanę
Dziś 2h leżenia w kałuży pod samochodem i próby wstawienia skrzyni z silnikiem na łapy niestety nie udało się masakra zaczynają mi się kończyć pomysły
Dla tych którzy nie kumają z czym ja mam problem już objaśniam łapy ani poduchy nie są zdjęte jedyne co zostało wyjęte to te śruby które idą przez środek poduch nic więcej więc teraz spróbujcie sobie wyobrazić trafienie wszystkimi poduchami i łapami na raz to skumacie z czym problem
A teraz objaśnienie czemu tak: wszystkie śruby są zorane i okrągłe i nie mogę odkręcić ani łap ani poduszek dziś albo wstawię silnik albo potne szlifierką nakrętki na górnej poduszce skrzyni by poduchę zdjąć ale wole tego uniknąć
metzger to już wiesz w końcu czemu Karpiu ma taki ubaw ze mnie i mojego miśka teraz widzisz jaki as ze mnie heheh
Wszyc - 03-03-2011, 15:01
Pieniądze się kończą chyba będzie trzeba powoli pozbywać się 4D68T
Maretzky85 - 03-03-2011, 17:11
| Wszyc napisał/a: | | teraz spróbujcie sobie wyobrazić trafienie wszystkimi poduchami i łapami na raz |
Przy każdym swapie No problem
Ale troszkie inne warunki
Wszyc - 03-03-2011, 17:57
Troszkę
|
|
|