[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.
kacper9010 - 28-05-2011, 18:51
A długo już na nich smigasz??
OBERST - 28-05-2011, 18:59
| kacper9010 napisał/a: | | A długo już na nich smigasz?? |
Bardzo krótko jakiś miesiąc .
Ale za te pieniądze z trzy letnią gwarancją myślę że warto brać .
kacper9010 - 28-05-2011, 19:55
Tez tak myślę i chyba wybiorę właśnie te.
arturj123 - 29-05-2011, 12:19
Koledzy a powiedzcie jak wygląda sprawa wymiany amortyzatorów z przodu. Z tyłu była stosunkowo łatwa, czy z przodu uda się domowymi sposobami? Mój wybór to Tokico.
Hugo - 29-05-2011, 14:39
| arturj123 napisał/a: | | Koledzy a powiedzcie jak wygląda sprawa wymiany amortyzatorów z przodu. Z tyłu była stosunkowo łatwa | Z przodu stopień trudności jest taki sam, o ile nie mniejszy. | arturj123 napisał/a: | | Mój wybór to Tokico | Gratuluję.
robertdg - 29-05-2011, 14:46
| Hugo napisał/a: | | Z przodu stopień trudności jest taki sam, o ile nie mniejszy. | Tył można zrobić bez ściągaczy, wystarczą wyćwiczone łapki, przodu bez ściagaczy nie zrobisz
czekoladka_1981 - 29-05-2011, 18:50
| arturj123 napisał/a: | | CZyli samemu może być problem, |
Nie taki diabeł jak go malują. Wystarczy mieć ściągacz i po sprawie .Tak jak opisują koledzy.
Anonymous - 31-05-2011, 20:20
Witajcie , wybaczcie że się wcinam w temat ale był najodpowiedniejszy.Prośba moja to czy możecie mnie nakierować na posty opisujące jak przerobić nieszczęsny nivomat na zwykłe amorki. wiem że gdzieś to kiedyś czytałem ale teraz nie mogę znaleźć. Proszę o pilną pomoc bo na polskich drogach teściowi lewą stronę urwało dwie fele połamane tylny amor wypłyną sprężyna połamana . (Zwykłe wyprzedzanie autobusu szkolnego 90km/h). Nivomaty za drogie więc teściuniu zdecydował się na przeróbkę na zwykłe amorki. Że też wcześniej nie doczytałem o kombiakach zanim kupił EA2W.
Juiceman - 31-05-2011, 20:35
Corker ale z czystego lenistwa mógłbyś przejrzeć przynajmniej ostatnie 5 stron tego tematu skoro całego nie chcesz : )
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=840
Kupujesz
amorek
sprężynę
tulejki takie jak na zdjęciu z załączonego linka xD
polaff - 31-05-2011, 20:39
| corker napisał/a: | | Witajcie , wybaczcie że się wcinam w temat ale był najodpowiedniejszy.Prośba moja to czy możecie mnie nakierować na posty opisujące jak przerobić nieszczęsny nivomat na zwykłe amorki. wiem że gdzieś to kiedyś czytałem ale teraz nie mogę znaleźć. Proszę o pilną pomoc bo na polskich drogach teściowi lewą stronę urwało dwie fele połamane tylny amor wypłyną sprężyna połamana . (Zwykłe wyprzedzanie autobusu szkolnego 90km/h). Nivomaty za drogie więc teściuniu zdecydował się na przeróbkę na zwykłe amorki. Że też wcześniej nie doczytałem o kombiakach zanim kupił EA2W. |
Tylko nie gadaj, że na własny koszt to będziesz naprawiał
odrobinę wysiłku i nasze "wspaniałe państwo" Ci zafunduje naprawę w ASO!
Przerabiałem to -> sprawa bezproblemowa!
Anonymous - 31-05-2011, 21:02
Juiceman- wielkie dzięki ,możliwe że lenistwo ,czytałem od przodu i faktycznie sie znudziłem. Przepraszam i dzięki.
polaff- masz rację ja jestem tego samego zdania że trzeba tępić głupotę tego państwa , ale to mój teść i macha na to ręką , poza tym nie wezwał policji nie zrobił zdjęć , nie przemyślał na gorąco sprawy.
jeszcze raz dzięki.
polaff - 31-05-2011, 21:08
| corker napisał/a: |
polaff- masz rację ja jestem tego samego zdania że trzeba tępić głupotę tego państwa , ale to mój teść i macha na to ręką , poza tym nie wezwał policji nie zrobił zdjęć , nie przemyślał na gorąco sprawy.
jeszcze raz dzięki. |
to niech na zimno przemyśli bo może jeszcze da się zadziałać...
tomix - 01-06-2011, 15:30
Witam
Napiszcie proszę ,czy na amorku KYB jest wygrawerowany kraj pochodzenia?
Chcę spróbować znależć 341213 na tył do przeróbki z nivomata.
fj_mike - 01-06-2011, 19:07
| tomix napisał/a: | | Napiszcie proszę ,czy na amorku KYB jest wygrawerowany kraj pochodzenia? |
Tak.
kub - 04-06-2011, 19:38
W temacie kayaby będąc - 341213 na tył - ktoś ma? Poleca? Czy to jest oznaczenie Excel-G? Jeśli nie, to kupować, czy polować na Excel-G?
I powtarzam pytanie wcześniejsze - czy jeśli mowa jest tylko o wymianie amortyzatora (nie NIVO), to czy konieczna jest też zmiana sprężyn? Szkoda mi eibachów się pozbywać.
|
|
|