To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T

fck - 19-03-2011, 14:28

w takim razie jak coś ślij fotki na PW
Hugo - 19-03-2011, 17:05

dawidoski13 dzięki, ale żaden kolor felg poza typowo srebrnym bądź białym nie wchodzi u mnie w grę. Może jestem konserwatywny, ale taki już jestem.
fck nie ma sprawy, jak tylko zmienię opony porobię fotki, OK?

PiotrekSL4 - 21-03-2011, 19:31

Auto wygląda bajecznie. Rzeczywiście i mi najbardziej do srebrnego auto pasują właśnie srebrne fele. Do tego czerwone zaciski tak jak zrobiłeś i jest w dechę.
Hugo - 21-03-2011, 21:27

PiotrekSL4 dzięki. Kurcze teraz zauważyłem, że na foto są brzydko podrdzewiałe tarcze po kontakcie z wodą. Następnym razem po myciu muszę skręcić z 2 bączki naokoło trawnika, żeby się wytarły :D
Poza tym niestety, ale muszę znowu trochę ponarzekać, ponieważ pomijając już to, że od pewnego czasu (z miesiąc do tyłu) słyszę z przodu z lewej strony jakieś stuki, trzaski i zgrzyty na postoju kręcąc kierownicą na wciśniętym hamulcu, to okazało się ostatecznie, że jest ogromny luz na końcówce drążka kierowniczego, którą wymieniłem na 555 przed zimą :evil: . Jak to jest możliwe, czy ja mam takiego pecha do części czy co? Zawsze kupuję części z górnej półki, tylne łączniki YAMATO po pół roku szmelc, teraz po kilku miesiącach ta końcówka drążka 555 szmelc. O co chodzi? Podejrzewałem, że padł drążek kierowniczy TRW wymieniany 3 miesiące temu, ale nie ma luzu. Wcześniej sprawdzałem luzy na wyłączonym silniku i źle zdiagnozowałem drążek, dopiero dziś na odpalonym silniku wyszła ewidentnie końcówka drążka (lata góra-dół) podczas ruszania kierownicą. Najgorsze jest to, ze kupiłem już jeden drążek 555 (nawet nie dopuszczałem do siebie myśli, że końcówka drążka 555 może być po 0,5 roku do wymiany) i chciałem wymienić zaraz oba, wiec zamówiłem i jutro mam odebrać drugi drążek, też 555 oczywiście. Koszt obu prawie 160 zł :roll: . Może tego drugiego uda mi się jeszcze odmówić w sklepie i zamienić na końcówkę, a tego jednego sprzedam, albo sobie zostawię. Muszę sprawdzić jeszcze prawą stronę, bo obie końcówki mam 555 i wymieniane w tym samym czasie.
Muszę zacząć wolniej jeździć po szutrach, chociaż i tak nie jeżdżę szybko... Drugi raz zawiodłem się mocno na japońskich częściach, najpierw YAMATO, teraz 555...
Myślę sobie jeszcze czy powodem tego, że tak szybko markowa końcówka dostała luzu może być to, że przez ok. 2 miesiące jeździłem na bijących tarczach? Z drugiej strony co z tego, że "trzepało" trochę końcówką podczas hamowania, przecież jak nie dostanie się do niej woda, kurz, brud to chyba drgania nie powinny jej uszkodzić...

Saqu - 21-03-2011, 21:32

heh to Ci powiem górna półka nie ma co :P
może trzeba się rozejrzeć za czymś innym ;)

Hugo - 21-03-2011, 21:35

Saqu napisał/a:
heh to Ci powiem górna półka nie ma co
Uważasz, że 555 czy YAMATO to nie jest górna półka spośród japońskich części zamiennych? To jakie znasz lepsze-droższe części, chętnie je nabędę...
robertdg - 21-03-2011, 21:38

U mnie siedzi zestaw drążków 555 i końcówek BluePrint, wcześniej był zestaw oryginalnych drążków i końcówek BluePrint - efekt, oryginalne drązki wysiadly po 3 miesiącach, nawet nie wyobrażasz sobie jak mi gul skoczył gdy się o tym przekonałem, jak narazie na obecny zestaw nie narzekam i mam nadzieje, że posmiga jeszcze pare dobrych tysiączków. Na gówno można trafić w kazdym wydaniu.
Hugo - 21-03-2011, 21:42

robertdg napisał/a:
Na gówno można trafić w kazdym wydaniu
Spotkałeś sie z wpadką 555? Ja nawet nie słyszałem nigdzie, ale wiadomo, że wszystko jest możliwe.
robertdg napisał/a:
końcówek BluePrint
Jaki koszt?
robertdg napisał/a:
narazie na obecny zestaw nie narzekam
Jak długo jeździsz?

Przy okazji, mam 2 dni urlopu, jeśli jutro będzie tak ładnie jak dziś to lakieruję ramki drzwi w czarny połysk :D

idas - 21-03-2011, 21:57

robertdg napisał/a:
Na gówno można trafić w kazdym wydaniu.

Dlatego ja zaczynam kupować części Japan Line:] Przynajmniej mniejszy zawód jak okażą się kupą...
U mnie yamato też się nie sprawdziło, łączniki stabilizatora nie wytrzymały 10tysięcy (może za mocno dokręciłem, nie wiem), końcówki drążków kierowniczych póki co się trzymają:-)

Andrew - 21-03-2011, 21:59

Kurde ja drążek 555 założyłem. Jak zaraz padnie to niezła lipa będzie :(
robertdg - 21-03-2011, 22:18

Końcówka BluePrint kosztowała chyba w okolicach 60zł, na końcówkach zrobione jakies 25000km, na drązkach jakies 19000km
Saqu - 21-03-2011, 22:33

Hugo napisał/a:
Uważasz, że 555 czy YAMATO to nie jest górna półka spośród japońskich części zamiennych?

skoro tak szybko się wysypały to albo trafiłeś na minę, albo nie należy im się górna półka ;)

Hugo - 21-03-2011, 22:53

robertdg napisał/a:
Końcówka BluePrint kosztowała chyba w okolicach 60zł
Wow, 555 kosztuje ok. 35 zł. TRW kosztuje na alle... 62 zł. Jeśliby kierować się ceną to 555 wypada wyjątkowo blado.
Saqu napisał/a:
nie należy im się górna półka
Możliwe, że należy je zdegradować, bo jakby nie było zawsze stanowiły tę "górną półkę" do japońców.
Nigdy nie miałem nic przeciwko wymianie starych części na nowe w aucie, mógłbym tak robić do momentu gdy wszystko miałbym nowe, ale w takiej sytuacji (z którą zresztą spotkałem się po raz pierwszy w Galu), że wymieniam po raz drugi już wymienione wcześniej elementy, jestem... delikatnie mówiąc zdenerwowany...

Marcino - 22-03-2011, 09:14

Hugo,
U mnie koncówki chyba też 555 albo GMB nie wytrzymały za długo. Nie wiem czy to styl jazdy, stan driogi czy co tam. W sumie ja dojeżdzajac na budowę troszkę zmeczyłem swoje zawieszenie ale coż.. dla mnie to samochód ma słuzyć, i wymienam mu jak potrzeba. Sam sie zastanawiam co teraz zakłądac. Mam jedna koncówke 555, druga muszee jeszcze dokupic bo bo guma popękana choć luzu nie ma.
Pozdrawiam

Hugo - 22-03-2011, 09:35

Marcino naprawdę nie wiem co kupić, YAMATO jest u mnie spalone (parcieją i pękają gumy po kilku tygodniach), ponoć OYODO to to samo co YAMATO, ale nie wiem czy produkują. Jeśli będą końcówki drążków CTR to napewno je wezmę, a jeśli nie to chyba zaryzykuję jeszcze raz 555...