Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
13zbyszek13 - 20-04-2010, 10:03
ja nie wysyłałem ale reklamowałem zagłówek , wysłali mi części do niego + sprzedali mi jeszcze jeden za 60$
mitsu00 - 20-04-2010, 11:21
Grzesq napisał/a: | A sam proces reklamacji mnie przeraża (koszty wysyłki, stracony czas, przemontowywanie radia itd), czy ktoś z Was już coś do nich wysyłał ? |
Znam kolegę który naprawial uszkodzony nośnik DVD, ktory nie działał od momentu rozpakowania Chińczyka. Oddał stację do jakiegoś elektronika w Bydgoszczy. Zrobili i dziala bez zarzutu. Była to usterka mechaniczna. Tutaj jeśli chodzi o soft to wydaje mi się że powinni udostępnić ci wgranie nowego softu. 13zbyszek13 coś działał w tej kwestii.....
13zbyszek13 - 20-04-2010, 11:25
mitsu00 napisał/a: | Tutaj jeśli chodzi o soft to wydaje mi się że powinni udostępnić ci wgranie nowego softu. 13zbyszek13 coś działał w tej kwestii..... |
nic nie zdziałałem powiedzieli żebym przeszedł na inną mapę dedykowaną przez nich.
AM do takich nie należy
mitsu00 - 20-04-2010, 11:28
13zbyszek13 napisał/a: | nic nie zdziałałem powiedzieli żebym przeszedł na inną mapę dedykowaną przez nich. |
Pisałeś wcześniej że obiecali ci przesłać nowy soft i instrukcję jak po kablu ją wgrać do Chińczyka....
13zbyszek13 - 20-04-2010, 11:35
ale odstąpili od tego stwierdzają że nie ma takiej opcji.
kazali zmienić mapę
Jeżdżę na igo i jest Ok.
A w międzyczasie kupiłem drugiego rofa z Windows 5.0
mitsu00 - 20-04-2010, 11:41
13zbyszek13 napisał/a: | ale odstąpili od tego stwierdzają że nie ma takiej opcji.
kazali zmienić mapę
Jeżdżę na igo i jest Ok.
A w międzyczasie kupiłem drugiego rofa z Windows 5.0 |
Rozumiem. A ten 2-gi na handel?
13zbyszek13 - 20-04-2010, 11:44
"zapasowy"
mam smykałkę handlowca
mitsu00 - 20-04-2010, 11:49
13zbyszek13 napisał/a: | "zapasowy"
mam smykałkę handlowca |
Czyli innymi słowy kupiłeś nowego żeby w końcu mieć normalny czas europejski
13zbyszek13 - 20-04-2010, 12:25
tak na AM na IGO i tak miałem
Anonymous - 20-04-2010, 14:37
13zbyszek13 napisał/a: | A w międzyczasie kupiłem drugiego rofa z Windows 5.0 |
Hehe
To się dopiero nazywa być zawziętym
Ciekawe czy ten drugi przyślą Ci z WinCE 5.0
Ja swojego ROF-a jeszcze nie podłączałem, może końcem tego tygodnia znajdę trochę czasu. Więc nie wiem czy mam WinCE 5.0.
Ale zamawiając chyba z pięć razy zaznaczałem, że interesuje mnie wyłącznie wersja 5.0
BTW.
Zasilanie kamery cofania podłączaliście "pod żarówkę" wstecznego?
nuke - 20-04-2010, 15:52
Grzesq napisał/a: | 13zbyszek13 napisał/a: | Grzesq napisał/a: | Może antena padła, nie chce mi się wszystkiego wyciągać i sprawdzać na fabrycznej, bo mam BIGa |
zresetuj antene miałem coś takiego |
Zrestartowałem antenę, zrestartowałem przyciskiem reset całą stację, ale bez zmian
Po wejściu w Settings/Navigation w GPS Status jest pusto. Dodatkowo co zauważyłem,to że po wybraniu ścieżki programu nawigacyjnego nie zapamietuje jej po wyłączeniu stacji... |
Czesc,
Sprobuj w ustawieniach GPS-a zmienic na 9800 bandwith and rate na 2 albo 4 (nie pamietam dokladnie, sprawdze u siebie..). Mialem to samo i po zmianie ustawienia wszystko wrocilo do normy
pozdro
Grzesq - 20-04-2010, 16:51
Cytat: | Czesc,
Sprobuj w ustawieniach GPS-a zmienic na 9800 bandwith and rate na 2 albo 4 (nie pamietam dokladnie, sprawdze u siebie..). Mialem to samo i po zmianie ustawienia wszystko wrocilo do normy
pozdro |
Gdzie w ustawieniach stacji czy programu ? Ja nie widzę nic w setupie stacji...
Jeśli w stacji to fdzie to się ustawia ?
nuke - 20-04-2010, 22:26
Grzesq napisał/a: | Cytat: | Czesc,
pozdro |
Gdzie w ustawieniach stacji czy programu ? Ja nie widzę nic w setupie stacji...
Jeśli w stacji to fdzie to się ustawia ? |
W ustawieniach programu - ja mam IGO - zmieniasz na 9800 oraz 2
Czekasz parę sekund i gotowe.
Powodzenia
oldino - 22-04-2010, 21:25
Witam po raz pierwszy na szacownym forum.
Podziękowania dla kolegi SlaweK za wskazanie jedwabnego szlaku zakupu ROFa.
Mam problem ze znalezieniem schematu podłączenia zmieniarki CD.Przy montażu stacji zapomniałem wysunąć płyt, a były niestety ori.Macie jakieś pomysły jak je odzyskać?
Oldino.
mitsu00 - 22-04-2010, 21:41
oldino napisał/a: | Witam po raz pierwszy na szacownym forum.
Podziękowania dla kolegi SlaweK za wskazanie jedwabnego szlaku zakupu ROFa.
Mam problem ze znalezieniem schematu podłączenia zmieniarki CD.Przy montażu stacji zapomniałem wysunąć płyt, a były niestety ori.Macie jakieś pomysły jak je odzyskać?
Oldino. |
No to leżysz kolego centralnie Wydaje mi sie że bez wyjęcia Chińczyka i podłączenia ori radia się nie obejdzie. Chyba że jakoś chałupniczo można wymusić opróżnienie magazynka z płytami. Tu niestety ci nie pomogę....
|
|
|