To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Wisla Krakow & Legia Warszawa

gzesiolek - 09-02-2012, 11:32

arci, no i wszedzie sektory sa od siebie oddzielane plotami mniejszymi lub wiekszymi... no i sektor gosci rzadk okiedy ma ponad 1000 miejsc... a tutaj nie dosc ze mozna sie postadionie dowolnie przemieszczac to stanely by dwa tlumy po ok. 10tys... wystarczy glupota, zeby te kilkaset zadymiarzy z obu stron znalazlo powod do "wymiany zdan"... wystarczy tez, ze te kilkaset zacznie sie wymieniac pogladami, by duza czesc tlumu na zasadzie "bija naszych" wlaczyla sie do zabawy...

wiec poniekad rozumiem tych co wola nie ryzykowac... Nie rozumiem natomiast Ekstraklasy... sa oddane trzy inne stadiony na Euro, na ktorych odbywaja sie mecze ligowe... zaden nie jest ani w Wawie ani w Kraku... wiec moga choc probowac uchodzic za neutralne... dlaczego nie mozna bylo od razu zaplanowac taki mecz np. w Gdansku...

Boje sie ze tego przetarcie moze naszym kopaczom w Pucharach zabraknac...

yalook - 13-02-2012, 14:40

gzesiolek napisał/a:
Boje sie ze tego przetarcie moze naszym kopaczom w Pucharach zabraknac...
co tam przetarcie... przecież oni nawet nie będą mieli kim zagrać (Legia sprzedaje zamiast kupować zawodników - czyżby była aż tak silna, że może sobie na to pozwolić ???)
gzesiolek - 14-02-2012, 08:35

yalook, kasa Misiu kasa...
boja sie ze po rundzie wiosennej nikt takich pieniedzy za Barysiuka i Rybusa by juz nie dal... (choc tu duzo zalezy od Smudy i powolania ich na EURO)

Zreszta wszyscy "wielcy" w polskiej lidze w tym okienku oszczedzaja...

yalook - 14-02-2012, 10:19

no właśnie, liczy się tylko kasa, często zapomina się o kibicach.
mam wrażenie, że Legia z góry założyła, że ze Sportingiem nie wygra, więc nie ma się co wysilać. :(

tak czy siak - trzymam kciuki za to by Legia (albo Wisła) zdobyła w tym roku puchar ligi europy :lol:

[ Dodano: 17-02-2012, 09:25 ]
no i po meczach. Po komentarzach w prasie widać, że Legia nie odczuła sprzedaży zawodników i zagrała dobry mecz. Szkoda tylko wyniku, bo w Portugalii będzie im ciężko wygrać. ale ze Spartakiem też mieli być bez szans...

Wisełka ma chyba większe szanse na awans.

Marcin-Krak - 18-02-2012, 20:19

Jestem zaskoczony i to mocno postawą obu drużyn.
Legia w pucharach w ogóle sprawia na mnie wrażenie momentami jakby nie była drużyną z Polski :wink:

Szkoda, że musieliśmy większość meczu grać w "10" - bo mogło być ciekawie.
Ale jak tak będą grali do 6 maja - to nawet i Śląsk możemy dogonić :wink:

yalook - 20-02-2012, 14:10

co ten Małecki wyprawia ??? Ja gdybym był na miejscu szefa klubu piłkarskiego zesłałbym go do słynnego "klubu kokosa" i uniemożliwiłbym mu transfer. Wiedząc o jego wybrykach nie chciałbym go również zatrudnić.
Marcin-Krak - 20-02-2012, 14:25

yalook napisał/a:
co ten Małecki wyprawia ???

Mnie się wydaje, że to sprytnie zaplanowana gierka pana menedżera bolka.

Nie lepiej zachowuje się imho nijaki pan piekarski, co z jednej strony dał zarobić Legii, a z drugiej jakby ją trochę osłabił ;)

Menedżerowie w piłce to złooooooooo :evil:

yalook - 21-02-2012, 12:41

no to Małecki został ukarany. Do końca sezonu nie zagra w żadnej drużynie Wisły. To (chyba) przekreśla też jego szanse na występ na Euro2012.
Marcin-Krak - 21-02-2012, 12:47

Zawsze może okazać skruchę i enty raz się mu upiecze.
yalook - 21-02-2012, 12:51

Marcin-Krak napisał/a:
Zawsze może okazać skruchę i enty raz się mu upiecze.
mam nadzieję, że nie tym razem. Już kilka razy pokazał jaki ma diabelski charakter. A Wisła bez niego sobie (mam nadzieję) poradzi

[ Dodano: 21-02-2012, 12:52 ]
chciałem napisać, że skruchę powinien okazać, ale nauczkę powinien mieć porządną, więc nie powinno mu się upiec

Marcin-Krak - 21-02-2012, 12:59

Dla mnie mimo wszystko nie tędy droga - chcą go w Rosji - niech idzie w diabły byle za godziwą kasę - bo nie wiem kto go będzie chciał później - tym bardziej, że niebawem będzie mógł iść za free.

Niech mu karzą jak kiedyś Mijajlovicovi jeździć na śmieciarce lub coś podobnego - to by go może prędzej pokory nauczyło.

Zakaz gry dla piłkarza to dla mnie kiepski pomysł :roll:

yalook - 21-02-2012, 13:24

Marcin-Krak napisał/a:
Zakaz gry dla piłkarza to dla mnie kiepski pomysł :roll:
Dla mnie to taki sam pomysł jak zakaz prowadzenia samochodów dla kierowców regularnie zbierających punkty czy zakaz wykonywania zawodu dla lekarzy robiących błędy.
Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że piłkarz swoimi błędami raczej nikogo nie zabije...
Marcin-Krak napisał/a:
niech idzie w diabły byle za godziwą kasę
wydaje mi się, że sprzedaż zawodnika w takim momencie byłaby dla niego nagrodą, nie karą.
Marcin-Krak - 23-02-2012, 21:56

No i niestety Wisła odpadła. Mecz bez szału.
Nunez jakby nie było bohaterem dwumeczu nie zostanie :(
Szkoda...

Może Legi a w II połowie powalczy ...

yalook - 24-02-2012, 10:03

no to i Legia odpadła :-(

najbardziej jednak wkurza mnie to, że piłkarze legii otrzymali aż trzy żółte kartki za niepotrzebne pyskówki z sędzią. Ktoś powinien nauczyć polskich piłkarzy lepszego panowania nad swoimi emocjami.

sieegurd - 24-02-2012, 13:16

Ehh no i co tego, że lepiej nasze drużyny zagrały, jak odpadły? :|

Wisła tak jakby w 10tkę lepiej grała :) Szkoda, że Nunez nie wytrzymał :(

yalook napisał/a:
najbardziej jednak wkurza mnie to, że piłkarze legii otrzymali aż trzy żółte kartki za niepotrzebne pyskówki z sędzią. Ktoś powinien nauczyć polskich piłkarzy lepszego panowania nad swoimi emocjami.

Dokładnie :| Dyskusja z sędzią jeszcze nikomu na dobre nie wyszła :| Obawiałem się o Diaza z Wisły, bo tyle "faków" wysłał w stronę arbitra, że dziwi mnie, że ten go nie "ustrzelił".

[ Dodano: 26-02-2012, 21:14 ]
Nie no nie mam siły do Wisły :( Wtopa na całej linii :|

Gratki dla Legii za spacerek ze Śląskiem.