To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)

tommyc1 - 20-04-2012, 16:59

Jedna i druga na 5 śrdub...to chybaby nie wyglądał. Czy sa wersje tych kółek na 4 szpile?

Te derpinowe są fajne, choć wydaje mi się, że oryginalne 17" malowane na czarno wyglądałyby ciekawiej od tych 5-cio ramiennych.

MKV - 20-04-2012, 17:19

tommyc1 napisał/a:
Jedna i druga na 5 śrdub...to chybaby nie wyglądał. Czy sa wersje tych kółek na 4 szpile?

To tylko zdjęcia poglądowe - oczywiście, że są w różnych wersjach montażowych - ja mam Supertursimo GT poprzedniej generacji tylko srebrne z rozstawem 4x114.3

Owczar - 20-04-2012, 18:09

Rafal_Szczecin napisał/a:
mam eibacha wiec z tylu jest negatyw.

Ale mi się wydaje, że jest coś nie tak. SE wychodziły seryjnie na eibach i miały podkładki pod wahaczami górnymi. Poza tym mój na zwykłym siedzi na tej samej wysokości przez wysoki przód i gołym okiem nie widać w ogóle pochylenia. Inna sprawa, że na wielowahaczu negatyw jest bardzo mały a tu go widać gołym okiem.

Kiedy ustawiałeś geometrię?

Anonymous - 20-04-2012, 23:57

tommyc1 napisał/a:
Te derpinowe są fajne, choć wydaje mi się, że oryginalne 17" malowane na czarno wyglądałyby ciekawiej od tych 5-cio ramiennych.

nie wyglądałby :P tzn było by ok, jak białe auto na czarnej feldze ale nie do Białasa, tutaj felga robi całą robotę, w zimę jest "prawie" taki sam jak każdy inny avance kombi z wyjątkiem białego koloru :P a ta felga właśnie za sprawą wystających ramion, i lekko wystającego ET wydaje się jeszcze większa niż jest w rzeczywistości, minus to trzeba uważać na parkowanie przy krawężnikach i oczywiście delikatnie podjeżdżać/zjeżdżać z nich, ale to już bardziej ze względu na profil. Ogólnie bardzo żałuję, że każde kolejne auto które oglądam ma rozstaw na 5 śrub bo z ogromną chęcią zabrałbym je dla siebie, niby chińczyk, a felga wg mojego wulkanizatora bardzo wytrzymała.

Owczar napisał/a:
Ale mi się wydaje, że jest coś nie tak. SE wychodziły seryjnie na eibach i miały podkładki pod wahaczami górnymi.

a właśnie i tu jest haczyk ;) jesteś pewien że podkładki były seryjne ? bo eibach może i występował jako opcja ale raczej podkładki wymyślili później :P zresztą Rafała Sport to jeden z pierwszych wypustów i to może dlatego ale w każdym bądź razie u Niego podkładek nigdy nie było od nowości, tzn od Niemca ;) :P

Owczar napisał/a:
Kiedy ustawiałeś geometrię?

z tego co kojarzę była sprawdzana jakoś niedawno, u Niego na warsztacie chłopaki ustawiają i może to zrobić w dowolnej chwili za friko :P tylko pochylenie kół jest poza normą reszta jak fabryka przykazała.

Owczar - 21-04-2012, 00:00

A jakie wyszły te kąty? U mnie z tyłu jest mniej więcej -1,5stopnia i tego nie widać zupełnie. A bez eibacha stoi tak samo nisko z tyłu :)
Rafal_Szczecin - 21-04-2012, 07:53

Owczar napisał/a:
Ale mi się wydaje, że jest coś nie tak.

a mnie sie wydaje, ze wszystko jest ok, mam tak od poczatku kiedy mam samochod ( bedzie prawie 4 lata ) . na forum jest gdzies temat w ktorym mowa o eibachu, i ze trzeba dac te podkladki, zeby kola tyl nie byly w negatywie.

Owczar napisał/a:
A jakie wyszły te kąty? U mnie z tyłu jest mniej więcej -1,5stopnia i tego nie widać zupełnie. A bez eibacha stoi tak samo nisko z tyłu :)

nie pamietam jakie wyszly katy. zbieznosc calkowita wyszla ok ,natomiast pochylenie tak jak dominik mowi, jest po za norma .
Owczar napisał/a:
SE wychodziły seryjnie na eibach i miały podkładki pod wahaczami górnymi.
a to dziwne, bo nie mam u siebie podkladek pod wahaczami... i nie jest to jedyny SE z eibachem, ktory ma negatyw z tylu i brak podkladek pod wahaczami

geometria tak jak mowi Dominik ustawiana z tego co kojarze w tym roku .

robertdg - 21-04-2012, 08:00

a to dziwne, bo nie mam u siebie podkladek pod wahaczami
Na sto procent dobrze się przyjrzałes :?:
natomiast pochylenie tak jak dominik mowi, jest po za norma .
Pasowałoby abyś sobie zmontował te podkładki, bo nawet na obnizonym zawiasie, kąt pochylenie powinien mieścic się w normie.
Rafal_Szczecin - 21-04-2012, 08:14

Cytat:
Na sto procent dobrze się przyjrzałes :?:

Robert nie rob ze mnie wariata. nie pracuje w przychodni [quote="robertdg"]

robertdg - 21-04-2012, 08:43

nie rob ze mnie wariata.
Czasami zdarza się przeoczyć oczywiste rzeczy :P
Hugo - 21-04-2012, 11:07

nie jest to jedyny SE z eibachem, ktory ma negatyw z tylu i brak podkladek pod wahaczami
U mnie również brak tych podkładek, negatyw jest dość spory. Co ciekawe opony zużywają się równomiernie. Też mam jednego z pierwszych SE.
Rafal_Szczecin - 21-04-2012, 16:46

Hugo napisał/a:
U mnie również brak tych podkładek, negatyw jest dość spory. Co ciekawe opony zużywają się równomiernie. Też mam jednego z pierwszych SE.

mam dokladnie tak samo, opony rowniez zjada rowno

ale Hugo ,przeciez my mamy zle, tak nie powinno byc ! zreszta spojrz dobrze, czy napewno nie masz podkladek, bo zawsze mozesz sie mylic :lol:

Hugo - 21-04-2012, 17:10

ale Hugo ,przeciez my mamy zle, tak nie powinno byc ! zreszta spojrz dobrze, czy napewno nie masz podkladek, bo zawsze mozesz sie mylic
Napewno się mylimy, a tydzień temu odkręcałem tylny górny wahacz i nie przypominam sobie tam żadnych podkładek. Pewnie zapomniałem :mrgreen:
danino88 - 23-04-2012, 15:43

Cytat:
jest to auto produkowane w nie zmienionej formie od 6 lat :D , ktore idzie kupic w salonie jako nowke :)
do wyboru mamy rowniez uzywki z lat 2006 ktore wyglada identyko jak to ktore przed chwila opuscilo salon :D

mam 2 opcje :
mazda 6 albo skoda octavia :)

MKV - 23-04-2012, 16:04

danino88 napisał/a:
Cytat:
jest to auto produkowane w nie zmienionej formie od 6 lat :D , ktore idzie kupic w salonie jako nowke :)
do wyboru mamy rowniez uzywki z lat 2006 ktore wyglada identyko jak to ktore przed chwila opuscilo salon :D

mam 2 opcje :
mazda 6 albo skoda octavia :)

Prędzej Mazda 6 - sam takiej szukam ale narazie tylko Accorda prawie idealnego trafiłem :)
Mazda 6 była by dobrym następcą :)

danino88 - 23-04-2012, 16:49

i jedyny słuszny silnik 3.7 MZI V6 273KM 8)