To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant e88a czyli jak puściły mi nerwy i go kupiłem ;)

Wojciech Bogacz - 31-07-2013, 12:12

W niedzielę nieco przed północą miałem "przyjemność" trafić stado dzikich świń na trasie E7...

Skończyło się to nieco boleśnie dla Galanta...

Wojciech Bogacz - 31-07-2013, 12:25

Po lekkim demontażu jest tak:

Nie jestem pewny, czy dobrze zrobiłem że rozmontowałem trochę ale chcę przynajmniej wiedzieć jakie są przewidywane koszty naprawy.

krzysiakxxx - 31-07-2013, 13:24

Fotki Twojego Gala w negliżu zawsze mnie podbudowują w kwestii rudej :D

Szczęście w nieszczęściu że nie oberwał mocno ;)

londolut - 31-07-2013, 13:51

krzysiakxxx napisał/a:
podbudowują w kwestii rudej
Serio to niezła kaplica jak te gale gniją :shock:
krzysiakxxx - 31-07-2013, 15:28

Wojciech Bogacz napisał/a:

Nie jestem pewny, czy dobrze zrobiłem że rozmontowałem trochę ale chcę przynajmniej wiedzieć jakie są przewidywane koszty naprawy.

Poskładaj to na przyjazd rzeczoznawcy bo jak trafisz na upierdliwego to się może na Ciebie wypiąć ;)

kaczka81s - 01-08-2013, 00:12

Buuuuuuuu :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Misiu oberwał. Współczuję, niby nic wielkiego, ale zawsze jakaś strata, no i ta wszędobylska, przeklęta rdza :evil: :evil: :evil: :evil: niedobrze. Widzę że i u Ciebie z rdzą też nie za ciekawie tak jak i u mnie :evil: :evil:
mkm - 01-08-2013, 00:20

londolut napisał/a:
krzysiakxxx napisał/a:

Panowie, czy Wy nie widzicie, że ten Gal był kilkukrotnie dzwoniony w swojej historii?
Możecie jedynie oceniać jak blacharz spartolił swoja robotę, a nie jak te gale gniją :roll:

jacek11 - 01-08-2013, 08:32

mkm, Mój nie był bity,a zgnił tak samo :(
londolut - 01-08-2013, 08:44

mkm, mój też był bity a takich widoków nie uświadczysz

krzysiakxxx - 01-08-2013, 10:47

mkm napisał/a:
londolut napisał/a:
krzysiakxxx napisał/a:

Panowie, czy Wy nie widzicie, że ten Gal był kilkukrotnie dzwoniony w swojej historii?
Możecie jedynie oceniać jak blacharz spartolił swoja robotę, a nie jak te gale gniją :roll:

vectra też była dzwoniona kilka razy, ale takiej rdzy nie uświadczysz na niej... mimo że to opel ;)

Wszyc - 01-08-2013, 15:23

Ja was nie rozumiem mały kawałek rdzy w aucie z pierwszego roku produkcji modelu Vectra 2 generacji nawet w planach nie była dla norma w każdym średnio dbanym samochodzie bo zanim trafił do Wojtka to nie miał ślicznego żywota pewnie
krzysiakxxx - 01-08-2013, 15:38

Vectrę podałem tylko jako auto które było bite przodem ze 3 razy i nie ma rdzy pod zderzakiem ;) Niestety nie mam innego auta bitego przodem :mrgreen: Co prawda wczoraj astre 1 kupiłem, ale ona nie bita a rdzy mniej niż na vectrze :badgrin:

edit
Nie wiem...może jestem dziwny jakiś, ale dla mnie to auto było (teraz już może mniej ale nadal) zgnite na potęgę ;)

Wszyc - 01-08-2013, 19:18

To co londolut pokazał to nie ma nic związanego z tym czy był pity czy nie to wada konstrukcyjna każdy tam idzie masakrycznie dużo powietrza i wigoci sie dostaje żadnych gum uszczelek nic nie ma :P
mkm - 01-08-2013, 19:35

Oj panowie, panowie.
Właśnie to co londolut pokazał świadczy o tym, że dawno temu przód był złożony.
Załamanie przy okularze z występującą korozją - jest.
Pęknięcie w dolnej części okularu - jest.
Rozwarstwienie zgrzewów - jest.
Rozerwana blacha w miejscach osłabionych przez grzanie i klepanie - jest.
Załamanie belki pasa - jest.
Już o sztukowanym wzmocnieniu zderzaka nie wspominam, bo to mogło być robione dużo później.
Auto było klepane i teraz są tego efekty.
Wkleję Wam zdjęcia Weterana to sobie porównacie dziewiczą fabryczną lewą część pasa i prawą - klepaną, naciąganą po upływie 10 lat.
Pobawicie się w "znajdź różnice" :badgrin:

angelos - 01-08-2013, 19:40

Trochę z innej beczki :D co się stało ze świniami :?: był obiad ? :)