To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT II

Andrew - 15-09-2011, 11:02

winnipool napisał/a:
Trochę pewnie na wieś coś w polu pomóc rodzince.

Trzeba jak trzeba :wink:

winnipool - 15-09-2011, 11:10

Na wypoczynek pojadę 16.10. Szkolenie w Szklarskiej Porębie :) Na samą myśl już mam kaca ;)
Seichan - 15-09-2011, 11:29

Z mojego ulubionego (i nota bene jedynego) czytanego bloga ;)

Judy Wallman, badaczka drzew genealogicznych odkryła niedawno, że prapradziadek Hillary Clinton, niejaki Remus Rodham był koniokradem i bandziorem grasującym w Montanie w latach 80-tych XIX wieku. Został złapany i powieszony w 1889 roku. Jedyna znana fotografia Remusa przedstawia go stojącego na szubienicy na chwilę przed egzekucją. Na odwrocie fotografii znajduje się następująca notatka:

„Remus Rodham, koniokrad, wysłany do Montana Territorial Prison w 1885 roku, uciekł z niego w 1887 roku, sześć razy napadł na pociąg Montana Flyer. Złapany przez detektywów z biura Pinkertona. Skazany i powieszony w 1889 roku.”

Judy wysłała do sztabu Hillary prośbę o komentarz na temat praszczura pani kandydat na prezydenta. Jeden z członków sztabu odpisał jej co następuje:

„Remus Rodham był słynnym kowbojem w Montanie. Dorobił się znacznej fortuny na handlu końmi i rozpoczął współpracę z liniami kolejowymi. W roku 1885 zdecydował się poświęcić pracy dla instytucji rządowej. Zrezygnował z posady dwa lata później i wrócił do interesów z liniami kolejowymi. Od roku 1887 odgrywał kluczową rolę w śledztwie prowadzonym przez detektywów z biura Pinkertona. Zginął tragicznie podczas publicznej uroczystości na swoją cześć, kiedy zawaliło się rusztowanie, na którym stał.”

Andrew - 15-09-2011, 11:32

Czyli wyszło, że prapradziadek P. Clinton, był uważanym i szanowanym obywatelem :mrgreen:
Seichan - 15-09-2011, 12:19

I jak widać na powyższym przykładzie, każdą historię można próbować obrócić na swoją korzyść :badgrin:
Andrew - 15-09-2011, 12:22

To fakt,
a ja zostałem skierowany na służbę przygotowawczą :roll:

Seichan - 15-09-2011, 12:24

A co to?
Andrew - 15-09-2011, 12:31

art. 19 ustawy o pracownikach samorządowych.

[ Dodano: 15-09-2011, 12:32 ]
Głupota kolejna naszego rządu :evil:

Mario - 15-09-2011, 13:06

Seichan napisał/a:
Z mojego ulubionego (i nota bene jedynego) czytanego bloga ;)

Judy Wallman, badaczka drzew genealogicznych odkryła niedawno, że prapradziadek Hillary Clinton, niejaki Remus Rodham był koniokradem i bandziorem grasującym w Montanie w latach 80-tych XIX wieku. Został złapany i powieszony w 1889 roku. Jedyna znana fotografia Remusa przedstawia go stojącego na szubienicy na chwilę przed egzekucją. Na odwrocie fotografii znajduje się następująca notatka:

„Remus Rodham, koniokrad, wysłany do Montana Territorial Prison w 1885 roku, uciekł z niego w 1887 roku, sześć razy napadł na pociąg Montana Flyer. Złapany przez detektywów z biura Pinkertona. Skazany i powieszony w 1889 roku.”

Judy wysłała do sztabu Hillary prośbę o komentarz na temat praszczura pani kandydat na prezydenta. Jeden z członków sztabu odpisał jej co następuje:

„Remus Rodham był słynnym kowbojem w Montanie. Dorobił się znacznej fortuny na handlu końmi i rozpoczął współpracę z liniami kolejowymi. W roku 1885 zdecydował się poświęcić pracy dla instytucji rządowej. Zrezygnował z posady dwa lata później i wrócił do interesów z liniami kolejowymi. Od roku 1887 odgrywał kluczową rolę w śledztwie prowadzonym przez detektywów z biura Pinkertona. Zginął tragicznie podczas publicznej uroczystości na swoją cześć, kiedy zawaliło się rusztowanie, na którym stał.”

:lol: można historię napisać swoimi słowami ? Można :biggrin:

A ja chyba zaraz kawki się napiję...

Seichan - 15-09-2011, 13:19

A mnie dziś głowa boli, prochy nie działają, spać mi się chce, a dziś jeszcze piknik w szkole :roll:
winnipool - 15-09-2011, 14:00

Andrzej zachciało się awansu to masz ;)
Andrew - 15-09-2011, 14:06

winnipool napisał/a:
Andrzej zachciało się awansu to masz ;)

Niestety muszę to przejść :roll:

Jaro1974 - 15-09-2011, 14:16

No i wróciłem :twisted: Renata grilla niestety nie było, Andrzej czyżby NSR?
Andrew - 15-09-2011, 14:18

Jaro1974 napisał/a:
Andrzej czyżby NSR?

Nie Jarku, pudło :twisted:

Jaro1974 - 15-09-2011, 14:21

To o tym mówimy:
http://www.samorzad.lex.p...w-samorzadowych