Nasze Miśki - dj danio i VR4 2,5V6TT
D1VenO - 16-07-2013, 20:43
Ja robie w rekawiczkach tylko przy malowaniu, kiedy skora ma kontakt z chemia. Nie umiem matowac i szlifowac w nich bo nie czuje co robie.
Kiedys napewno bede malowal jak trzeba, na razie naprawde ucze sie i walcze z pylem
Mozesz mnie zdradzic co robiles tym pendzlem na felgach ? Detaling czy jakis kwas do zrywania farby ?
Dzis kolejy dzien walki z lakierem i znowy sie rozpedzilem i przylalem tylna klape, bede mial nowy rodzaj powloki na podlodze hehe.
Zdecydowanie musze dokupic stojakow bo kombinacji mam nie malo zeby te kombi pomalowac.
mkm - 16-07-2013, 23:08
Cytat: | Nie umiem matowac i szlifowac w nich bo nie czuje co robie. |
Wymówka .
Nie pracujesz przecież papierem bezpośrednio z ręki.
Włókniny i gąbki mają swoją grubość, więc "czucie" jest i tak zaburzone.
Klocki, ściernice, korki całkowicie pozbawiają "czucia w palcach", o elektronarzędziach lub pneumatach nie wspominając.
Ja nauczyłem się używać rękawic z prostego powodu.
Wygoda .
"Występuje" na wyjazdach, więc znacznie prościej jest mi po pracy ściągnąć rękawiczki niż szorować ręce czort wie czym (a różne wynalazki są na warsztatowych umywalkach).
Teraz "nitryle" zakładam nawet pod rękawice materiałowe .
Zwróciłem uwagę na brak rękawic u Twojej żony - gdybyś siebie wkleił bym się słowem nie odezwał, bo każdy robi jak mu wygodniej .
Oprócz tego jak mawia jeden z moich lakierników: "nie ucz ojca..." jak czasem coś wspomnę na temat rękawic, okularów lub maski .
Nasi majstrowie mają wręcz alergię na tym punkcie i unikają ich jak diabeł wody święconej .
Jak robimy coś sporadycznie lub hobbystycznie to "odzież ochronna" ma sens.
D1VenO napisał/a: | Mozesz mnie zdradzic co robiles tym pendzlem na felgach ? Detaling czy jakis kwas do zrywania farby ? |
Starałem się w miarę precyzyjnie nałożyć preparat do usuwania farby 3V3.
D1VenO - 17-07-2013, 10:34
żeby nie było sam jestem w szoku uwaga mam rękawiczki hehe
D1VenO - 22-07-2013, 11:32
kolejny nudny legumiś
Torp12 - 22-07-2013, 11:36
D1VenO napisał/a: | kolejny nudny legumiś
|
Został wkońcu biały??
D1VenO - 22-07-2013, 12:04
od początku miał być biały, danio nawet dał mi za wzór
trzeba umieć budować napięcie ;P
rozkminiam jeszcze czy zrobić mu czarny dach
inq - 22-07-2013, 12:09
Dobrze, że nie pomylił ze straciatellą Biały jest ładny, ale wieje nudą.
D1VenO - 22-07-2013, 12:12
to samo mówiłem, ale chyba chodziło o to że biały jest bezpieczny. Nie ma ryzyka że będzie źle wyglądać. No i Jasny kolor optycznie powiększa auto.
krzychuzzz - 22-07-2013, 12:13
D1VenO napisał/a: | od początku miał być biały, danio nawet dał mi za wzór |
To jest raczej kolor majonezu jak z Berlińskiej taksówy
D1VenO - 22-07-2013, 12:20
majonezy w modzie są
a co z tym dachem .... do klapy dochodzi jeszcze lotka vr4 więc nie wiem czy przy czarnym dachu nie będzie to za bardzo jak doklejone do dupy
mi osobiscie bardziej podoba się ta przedliftowa pupa vr4
sveno - 22-07-2013, 12:49
D1VenO napisał/a: | mi osobiscie bardziej podoba się ta przedliftowa pupa vr4 | to jesteś chyba jedyny, który ma takie zdanie
danino88 - 22-07-2013, 12:53
no nie wiem, ten czarny dach troche nie pasuje, chyba lepiej w sedanie by to wyglądało
D1VenO - 22-07-2013, 13:31
sveno napisał/a: | D1VenO napisał/a: | mi osobiscie bardziej podoba się ta przedliftowa pupa vr4 | to jesteś chyba jedyny, który ma takie zdanie |
możliwe, ale jest moje ;P
Nie bardzo mi pasuje ten naleśnik z subaru zamontowany na klapie. Połączenie górnej części przedlifta i dolnej polifta [ blenda i światłą ] było by mega fajne. No i chyba były wersje super vr4
inq - 22-07-2013, 15:21
sveno napisał/a: | D1VenO napisał/a: | mi osobiscie bardziej podoba się ta przedliftowa pupa vr4 | to jesteś chyba jedyny, który ma takie zdanie |
Jest nas dwóch.
D1VenO napisał/a: | Połączenie górnej części przedlifta i dolnej polifta [ blenda i światłą ] było by mega fajne. No i chyba były wersje super vr4 |
O to to to...
Dobrze, że nie jestem sam i mogę się już ujawnić.
danino88 - 22-07-2013, 20:33
a tam głupoty
|
|
|