To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia

JCH - 22-03-2014, 13:42

bzyczek napisał/a:
Pozostaje jeszcze kwestia przekonania żonki do koloru miedzianego :D co jest MEGA trudnym zadaniem
Kup jej jakąś biżuterię miedzianą - kolczyki, bransoletki, może torebkę, buty.... whatever :)
bzyczek napisał/a:
Jeżeli mi się ta sztuka nie uda to trzeba będzie kupić czarnucha
Powiedz, że czarne buty, torebka to takie banalne ;)
delibear - 22-03-2014, 16:06

bzyczek napisał/a:
W obecnym moim Outlanderze tapicerka nie wygląda już najlepiej a wydaje mi się ze O3 ma jeszcze cieńszy materiał…. Dlatego chciałem się dowiedzieć jak to wygląda ze skórą czy fotele są wysyłane przez dealera do jakiegoś zaprzyjaźnionego tapicera czy obszywane są wszystkie w jednym miejscu?

Mój dealer mówił, że mają niedaleko firmę, która obszywa w wybrany wzór wg specyfikacji Mitsubishi, cokolwiek to znaczy. Czyli każdy dealer wysyła gdzie indziej.

nasa1 - 22-03-2014, 18:09

bzyczek napisał/a:
Pozostaje jeszcze kwestia przekonania żonki do koloru miedzianego :D co jest MEGA trudnym zadaniem. Jeżeli mi się ta sztuka nie uda to trzeba będzie kupić czarnucha. Mam jeszcze takie pytanie czy ktoś z posiadaczy O3 dokupił sobie skórzaną tapicerkę? W obecnym moim Outlanderze tapicerka nie wygląda już najlepiej a wydaje mi się ze O3 ma jeszcze cieńszy materiał…. Dlatego chciałem się dowiedzieć jak to wygląda ze skórą czy fotele są wysyłane przez dealera do jakiegoś zaprzyjaźnionego tapicera czy obszywane są wszystkie w jednym miejscu?

Kurcze, mi czarny całkowicie nie podchodzi. Parę domów obok mnie ktoś ma czarnego OIII i wygląda nijako. To już grafit będzie lepszy. Miedź jest katalogowa i wymiata :D Miedź się wyróżnia, a chrom i czarne dodatki świetnie współgrają ze sobą. Ale o gustach lepiej nie dyskutować, bo to grząski grunt :-)

Żonie powiedz, że czarnymi autami jeżdżą faceci, którzy zdradzają swoje żony i chcą podrywać laski na czarny lakier, a Ty nie chcesz być kojarzony z takimi szujami :roll:

[ Dodano: 22-03-2014, 18:33 ]
tatahani napisał/a:
Mi ten wannolot nadal sie podoba ale obawiam że niedługo Japończyki się zreflektują że coś nie tak i będą robić nową budę albo porządny lift. Jak im sie to uda to wtedy to co mamy teraz za kilka lat będzie niewiele warte.

Co się przejmujesz, pojeździsz 3, 4 lata i zmienisz na nowy :partyman: Poza tym auto ma się podobać Tobie, a nie innym.

Old JDM - 23-03-2014, 00:37

nasa to jesli masz "Miedziaka" na katowickich blachach, to cie chyba widzialem kiedys :) My tez mamy Miedziaka ale z dolozonymi chromami (klamki i lusterka) :p
bzyczek - 23-03-2014, 06:04

JCH napisał/a:
Kup jej jakąś biżuterię miedzianą - kolczyki, bransoletki, może torebkę, buty.... whatever :)

Hehe. Każda podpowiedź jest wskazana więc dzięki. Jednak wydaje mi się, że najlepiej ( i najtaniej) będzie jej ze sobą zestawić miedzianego outlandera i czarnego obok siebie żeby sama zauważyła różnice :)

delibear napisał/a:

Mój dealer mówił, że mają niedaleko firmę, która obszywa w wybrany wzór wg specyfikacji Mitsubishi, cokolwiek to znaczy. Czyli każdy dealer wysyła gdzie indziej.

Dzięki wielkie za odpowiedź. Następnym razem jak odwiedze salon jeszcze się dokładniej o to wypytam.

nasa1 napisał/a:
Kurcze, mi czarny całkowicie nie podchodzi. Parę domów obok mnie ktoś ma czarnego OIII i wygląda nijako. To już grafit będzie lepszy. Miedź jest katalogowa i wymiata :D Miedź się wyróżnia, a chrom i czarne dodatki świetnie współgrają ze sobą. Ale o gustach lepiej nie dyskutować, bo to grząski grunt :)

Dokładnie mam tak samo, że w czerni ten samochód mi nie dokońca leży. Grafit zdecydowanie lepszy jednak O2 mam srebrnego, wcześniej BMW też miałem srebrne...ba.. nawet Poloneza Caro+ miałem srebrnego :D dlatego chcę coś odmienić a grafit bardzo zbliżony do srebrnego koloru.
nasa1 napisał/a:
Żonie powiedz, że czarnymi autami jeżdżą faceci, którzy zdradzają swoje żony i chcą podrywać laski na czarny lakier, a Ty nie chcesz być kojarzony z takimi szujami :roll:

Pozdrówmy zatem wszytskich posiadaczy czarnych samochodów! BLESS!

Old JDM - 23-03-2014, 09:57

Panowie, jesli moge cos zasugerowac. Obejrzyjcie sobie u dealera w salonie np czarne Pajero albo L200. Sa one tam najczesciej na chromowanych lusterkach i klamkach. Podobny pakiet da sie zalozyc do czarnego Outlandera. W mojej opinii i Miedziak i Czarny z dolozonymi chromami wyglada fantastycznie :wink:
jmgmotocykle - 23-03-2014, 11:29

wiecie- mam po O2 mazde cx-9 ( nie wylewam tu żali, a nawiązuje do rozmowy z poprzedniej strony) i musze powiedziec, że nie jestem zachwycony , ale dostałem to co chciałem:
-silny silnik
-ciszę w środku
-automat
-mega przestrzeń

teraz z perspektywy czasu widzę , że przesadziłem z ta pogoną za przestrzenią - O2 był idealnie skrojony pod moja rodzine , i teraz z bardzo wielkim sentymentem spogladam na 03. Niestety z racji, że mazda jest nowa i chcę ja zjeździć , to teraz nie wykonam zmiany na 03 , ale jak czytam Wasze posty to serce mi sie raduje : nie ma wad ukrytych , wiele bolączek usuneli , jest bardziej cichy itp... pewnie jak w 2015-16 będe zmieniał auto to juz bedzie O4 i bedzie bardzo poprawiony i... ładniejszy ;-)

a tak nawiązując do mazdy 6 kombi - wychodzi na koniec roku fajny egz. : 4 łapy , silnik ok. 200 KM , - w obecnej siedziałem , jeździłem i powiem, że zajefajne kombi...

Karolewskiej - 25-03-2014, 15:21

Chciałbym podpytać, czy ktoś ma podobny problem.

Chodzi o drzwi kierowcy (o innych nie wiem, bo jeżdże tylko za kółkiem). Jak np jadę po jakiejś drodze, gdzie samochód jest w delikatnych drganiach, czy wibracjach, to słyszę przy lewym uchu wibrowanie uszczelki, czy czegoś przy drzwiach, na wysokości okna. Nie umiem dokładnie określić, ale to słyszalne dla prowadzącego i bardzo denerwujące. Jak jadę i lewym łokciem mocno "odpycham" szybę, to jakby ustępowało.

Old JDM - 25-03-2014, 19:50

Moze mocowanie prowadnicy od szyby sie obluzowalo ? Ale do stwierdzenia tylko po rozebraniu tapicerki, wiec najlepiej na serwis.
bzyczek - 25-03-2014, 20:23

Miałem identyczną sytuacje w O2 tylko po stronie pasażera i faktycznie jakis prowadnicy się poluzował. Strasznie denerwujące to było podczas przyśpieszania. Stało się tak chyba po najechaniu na jakaś nierówność przy większej prędkości.
emil_d - 25-03-2014, 20:44

bzyczek napisał/a:
Miałem identyczną sytuacje w O2 tylko po stronie pasażera i faktycznie jakis prowadnicy się poluzował. Strasznie denerwujące to było podczas przyśpieszania. Stało się tak chyba po najechaniu na jakaś nierówność przy większej prędkości.

Ja też miałem taki efekt w O2 - okazało się, że to okulary przeciwsłoneczne w schowku ;) Niestety nie jest wyłożony jakąś miękką okładziną.

Karolewskiej - 26-03-2014, 10:10

To z pewnością nie okulary :) Ewidentnie słychać jak wibruje uszczelka przy drzwiach, na wysokości ucha.
Old JDM - 26-03-2014, 11:32

No to albo uszczelka wypadla z tzw. rowka - ale to bys zauwazyla ze odstaje, albo poluzowala sie prowadnica szyby - szyba pracuje, i rusza uszczelka. :?
PiotrKw - 26-03-2014, 14:58

Karolewskiej napisał/a:
Ewidentnie słychać jak wibruje uszczelka przy drzwiach, na wysokości ucha.

Masz gwarancję , masz serwis , masz nowy samochód :wink: Co się przejmujesz i analizujesz co to może być, to zadanie i pole do popisu dla serwisu .
Egzekwować i dopilnować aby było naprawione , za to w końcu też płaciłeś kupując nowy pojazd.

congito - 26-03-2014, 22:41

Witam.
Najechane mam już 7k i jestem po przesiadce z VW na OIII bardzo zadowolony, choć na początku nie do końca pewnie podchodziłem do zakupu azjatyckiego auta.
CVT- jak dla mnie, nie szarpie, łagodna i konfortowa.
Spalanie - VW na autostradzie też oprócz powietrza potrzebował 9litrów diesla. :biggrin:

Jedno mi tylko nie daje spokoju od około 2k:
- przy ruszaniu w okolicach 1400-1600 obr/min i prędkości około 35 km/h słychać drgania jakby tłumika, silnika. Pierwsze wrażenie to tak jak by za wysoki bieg wskoczył.
Drgań nie czuć ale słychać a najwyraźniej gdy silnik jeszcze zimny.
Czy może ktoś z szanownych Kolegów również coś podobnego zaobserwowała w swoim OIII?