To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2002r. 2.5 v6

Bzyk_R1 - 19-06-2019, 12:33

Wiem że się da, cuda robią, sam rozważałem kinder lub jakieś cukierkowe :wink:

vrangsinn - 20-06-2019, 12:04

bajka !!!! zazdraszczam...jakie et i rozmiar felig?? nic nie wystaje???
mah00ni - 20-06-2019, 19:31

vrangsinn napisał/a:

18x8 ET35, wszystko cacy i nic nie wystaje... nawet jakby wystawało to i tak będę montował oryginalne poszerzenia z VR4 :P

A Ty kiedy Brembosy zakładasz?

Hugo - 20-06-2019, 20:21

mah00ni, jakie masz opony, bo mi na felgach o identycznych parametrach opony 215/45 minimalnie przycierają o ranty błotników zarówno z przodu jak i z tyłu. Już się ich pozbyłem, bo był "naciąg" i nie mogłem na to patrzeć. Chce założyć opony 225/40, ale te chyba będą jeszcze bardziej tarły :?
mah00ni - 20-06-2019, 21:48

Hugo, opony były wraz z felgami jak kupowałem, a są to BF Goodrich 225/40. Mi na ten moment nic nie trze, być może to zasługa gwintu, mam skręcony w najtwardszej opcji.
BartWiksa - 20-06-2019, 23:31

Naprawdę piękny zadbany egzemplarz. Lotkę z tyłu kupowałeś czy już była?
mah00ni - 21-06-2019, 08:06

BartWiksa, a dziękuje. Staram się jak mogę... a lotkę kupowałem.
vrangsinn - 22-06-2019, 14:14

mah00ni napisał/a:
vrangsinn napisał/a:

18x8 ET35, wszystko cacy i nic nie wystaje... nawet jakby wystawało to i tak będę montował oryginalne poszerzenia z VR4 :P

A Ty kiedy Brembosy zakładasz?

plany sa przed zimą...teraz inne rzeczy wpadaja...zobaczymy czy sie uda...juz nawet nie finanse a totalny brak czasu ogranicza...poluje teraz na halogeny z VR-ki ale nie moge trafić... :? :?

chciałem wpierw wygłuszenie i audio zrobic...ech...zobaczymy na ile sie to uda...a poszerzeń osobiście nie chce...no chyba że bede musiał...zobaczymy jak wyjdzie...

Jak hamuję?? i jak ten osławiony przez Hugo "miękki pedał"?? :wink: :wink:

Hugo - 23-06-2019, 09:52

vrangsinn napisał/a:
jak ten osławiony przez Hugo "miękki pedał"??
To może ja odpowiem, montowałem w zeszłym roku Brembo kumplowi do Gala z 2002 r., czyli zamiast jednotłoczkowych przednich zacisków po II lifcie i jeśli chodzi o czucie pedału hamulca to wielkiej różnicy nie ma, jeśli była to niewielka. Być może powodem tego było też to, że wszystkie tarcze i klocki przód i tył były nowe, więc musiały się dotrzeć. Tak się składa, że w tym roku też będę miał coś do zrobienia w tym aucie, więc nie omieszkam sprawdzić hamulców po dotarciu. Ale ogólnie sama wymiana zacisków na Brembo z EVO, tarcz i klocków niewiele daje poza oczywistym faktem mniejszego ryzyka zwichrowania się tarcz, bo mają znacznie większe średnice i grubość. Myślę, że w przypadku montażu tych hamulców konieczna jest na pewno wymiana pompy hamulcowej i być może też pompy ABS-u. Nie wiem czy np. przewody hamulcowe też nie powinny mieć większej średnicy.
mah00ni - 02-07-2019, 09:23

Hugo dobrze gada. Pedał hamulca taki miękki aczkolwiek twardszy niż był. Teraz po dotarciu mogę powiedzieć, że hamuje zdecydowanie lepiej. No ale ja jeździłem na jednotłoczku :p
Hugo - 02-07-2019, 22:59

Ja też montowałem zamiast jednotłoczków.
mah00ni - 03-07-2019, 21:07

Może to placebo ale pewniej się czuje hamując teraz... :rolleyes: