Nasze nieMiśki ;-) - Corolle dwie.
Hugo - 23-05-2020, 22:13
joujoujou napisał/a: | SRka jest fabrycznie nisko zawieszona i jak stoi na równym to się nie wczołgasz | Domyślam się i wiem coś o nisko zawieszonym aucie
joujoujou napisał/a: | Pogoda jest katastrofalna - wiatry do 90 km/h i ulewne deszcze przy temperaturach rzędu +10 w ciągu dnia, więc nic przyjemnego. | A to rzeczywiście. joujoujou napisał/a: | A osłony wszystkie są, dbam o to by w aucie nic nie brakowało, choćby najmniej ważnej spineczki, zawleczki czy zaślepki. | Nie to miałem na myśli, że pogubiłeś jakieś osłony czy coś tylko o to, że 99% japońskich aut z tamtych lat nie miało fabrycznie montowanych osłon/płyt pod silnikiem. Były tylko boczne osłony chroniące przed woda rzucaną spod kół.
Bzyk_R1 - 23-05-2020, 23:25
Może to i lepiej że Ci chłopaki w ASO zmienili miskę. Raz u siebie w temacie pokazałem co wymyśliłem pod blokiem żeby wymienić miskę to się zaczęło że nieodpowiedzialny, ryzykant, że lubi adrenalinę a potem z honorami...ehh grunt że masz z głowy
joujoujou - 23-05-2020, 23:52
Hugo napisał/a: | wiem coś o nisko zawieszonym aucie | Ano właśnie.
Fajnie wygląda, fajnie jeździ, niefajnie pod niego włazić. Hugo napisał/a: | A to rzeczywiście. | No niestety. Irlandzka wieczna jesień. ponad 300 deszczowych dni w roku, nic miłego. W tym roku było wręcz wyjątkowe lato, trwało aż dwa tygodnie! Hugo napisał/a: | 99% japońskich aut z tamtych lat nie miało fabrycznie montowanych osłon/płyt pod silnikiem. | No to faktycznie się nie zrozumieliśmy.
Rzeczywiście, tak po całości to osłon nie ma, dostęp do miski nie jest w żaden sposób utrudniony. To taki bardziej brytyjski japończyk co prawda, niemniej jednak osłony niewiele się różnią. Bzyk_R1 napisał/a: | grunt że masz z głowy | Nic dodać, nic ująć!
joujoujou - 01-08-2020, 16:11
Pożegnalne zdjęcia, ale nie dla samochodu, tylko dla zabytkowych OZ King. Doszedłem do wniosku że 4 komplety alusów to trochę za dużo. Oddam OZ-ki i komplet starych 14-ek (trochę podobnych do fabrycznych ze starej G6) w dobre ręce.
I witamy ponownie fabryczne szesnastki, IMO najładniejsze felgi kiedykolwiek wyprodukowane przez toyotę (co oczywiście nie znaczy że najładniejsze w ogóle).
Hugo - 02-08-2020, 12:34
joujoujou napisał/a: | najładniejsze felgi kiedykolwiek wyprodukowane przez toyotę | Wyglądają z auta WRC.
joujoujou - 02-08-2020, 18:15
A czy to Twoim zdaniem dobrze czy źle, że się ośmielę zapytać?
Hugo - 03-08-2020, 08:23
Mnie się nie podobają, ważne żeby Tobie się podobały. Obciachu nie ma
joujoujou - 03-08-2020, 08:50
Tak dała fabryka.
Mnie się podoba, więc tak zostaje.
jacek11 - 03-08-2020, 22:36
Te felgi bardzo dobrze leżą na tym aucie. Może na większym samochodzie by zginęły, ale w tym wypadku jest całkiem poprawnie
joujoujou - 13-09-2020, 17:05
Taki drobiażdżek.
Oryginalne kapselki już mocno zmęczone, zresztą co jakiś czas pokrywały się bardzo trudnym do wyczyszczenia zielonkawym nalotem. A że nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem chromu, to postanowiłem poszukać czegoś mniej błyszczącego. I znalazłem. Kapselki od Aygo, ku mojemu ogromnemu zdumieniu jedyne 5 euro za sztukę w ASO! Grzech byłoby nie wziąć.
Było:
Jest:
joujoujou - 31-01-2021, 13:36
Zimowy wąs jej wyrósł!
joujoujou - 30-12-2021, 07:40
Wydatki, wydatki, wydatki.
Autko młode nie jest, to też się sypie. Na razie zrobiłem zakupy...
... aż się boję ile kasy zostawię u mechanika.
Póki spłacam kredyt na panele PV, niestety zmuszony jestem do ratowania tego co mam. Nowszy samochód planuję dopiero za półtora roku.
Bizi78 - 30-12-2021, 08:14
Nie narzekaj, ja w tym miesiącu na swój bolid wydałem prawie 2,5kzł, czyli przekroczyłem już chyba wartość auta .
Uwex - 30-12-2021, 08:43
Bizi78 - inflacja - trzeba w coś inwestować
joujoujou - 16-01-2022, 09:30
joujoujou napisał/a: | ... aż się boję ile kasy zostawię u mechanika. | 300 euro.
Żadna to inwestycja, bo przy inwestycji da się coś zarobić, a tu tylko dokładasz i dokładasz.
|
|
|