To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Akcja Serwisowa

potentator - 28-11-2018, 14:53

Przekonamy się jak ktoś pojedzie pierwszy na wymianę.... Ja się będę zastanawiał po komentarzach przy wymianach nad zasadnością Wymiany..
kruhy84 - 28-11-2018, 15:57

wymieniałem na akcji pasek i napinacz, wybieram się na wymianę mechanizmu wycieraczek, ale wymieniać szyberdach będę się długo zastanawiał. a to dlatego że wiem jak to się robi, ile w z tym jest pracy i co mozna ładnie popsuć. nie ufam w takich sprawach aso, oni nawet szyb sami nie potrafią wymieniać. ciekawe ile szyberdachów wymienili w Polsce w ostatnim roku?
juniorkm7 - 28-11-2018, 16:56

A ten pasek i napinacz to jakich silników dotyczy? To świeża akcja serwisowa?
1plubas - 28-11-2018, 18:53

juniorkm7 napisał/a:
A ten pasek i napinacz to jakich silników dotyczy? To świeża akcja serwisowa?

https://www.uokik.gov.pl/...p?news_id=14941

krzychu - 28-11-2018, 19:15

Ja bym proponował zrobić sobie zdjęcia czego się tylko da zaraz przed oddaniem...
elmundialo - 28-11-2018, 20:40

Też mam wątpliwości co do tego szyberdachu. Jak wczesniej nie sprzedam to poczekam dłuższy czas, niech uczą sie na innym. :D
mkm - 28-11-2018, 21:22

elmundialo, idąc Twoim tokiem rozumowania to Ty nie możesz zaufać żadnemu warsztatowi przy żadnej czynności serwisowo-naprawczej:D

kruhy84 napisał/a:

no aż sobie zerknołem i tylko utwierdziłem się w przekonaniu że nie ma.
za szczelność teoretycznie odpowiada ta guma dookoła, ale że niegdy nie jest szczelna więc po to są odpływy do słupków A w samochodzie.

ok.
Ja kończę dyskusję, a Ty rób jak chcesz :mrgreen:

Właścicieli objętych akcją jednak zachęcam do odwiedzenia ASO. :mrgreen:

lucano - 28-11-2018, 21:32

Czy te akcje mają jakis termin po którym są już nieaktualne?
Bizi78 - 28-11-2018, 21:46

Nie, chyba że braknie części ;) .
elmundialo - 29-11-2018, 07:06

Ja swoja pierwszą robiłem po kilku latach od ogłoszenia

[ Dodano: 29-11-2018, 07:09 ]
[quote="mkm"]elmundialo, idąc Twoim tokiem rozumowania to Ty nie możesz zaufać żadnemu warsztatowi przy żadnej czynności serwisowo-naprawczej:D
No cóż,nic dodać nic ująć :ANAL:

krzychu - 29-11-2018, 08:11

mkm napisał/a:
elmundialo, idąc Twoim tokiem rozumowania to Ty nie możesz zaufać żadnemu warsztatowi przy żadnej czynności serwisowo-naprawczej:D

No i tak niestety polecam podchodzić przy wszelkich czynnościach ze wnętrzu. Po 2 wizytach w ASO 3 diamentów przy wymianie generatora gazu nauczony doświadczeniem zrobiłem zdjęcie, teraz mam pół tapicerki nowe na koszt ich OC zakładu. A te sugestie że to ze starości było dużo delikatniejsze, może używałem jakiś niedobrych płynów do czyszczenia, a może auto za dużo na słońcu stało, że więcej nie będą wymieniać w poliftach, że mogli od razu powiedzieć że się to może uszkodzić... A tak bez zdjęć nie wiem jakby się to skończyło. Do tego 6h mojego życia i 160km też piechotą nie chodzi. A na wykręty kierownika że nie ma tych części do sprowadzenia to mi się słabo zrobiło. Żebym ja jako klient musiał weryfikować czy kierownik serwisu mnie kłamie w żywe oczy? Mam pisać dalej? Jak zapytałem jak mają zamiar zadość uczynić za mają stratę czasu i paliwa to powiedział że przecież dawał mi zastępcze i mam się cieszyć że nie było używanych tych elementów na rynku bo by takie zamontował... :axe:

elmundialo - 29-11-2018, 08:33

krzychu napisał/a:
mkm napisał/a:

No i tak niestety polecam podchodzić przy wszelkich czynnościach ze wnętrzu. Po 2 wizytach w ASO 3 diamentów przy wymianie generatora gazu nauczony doświadczeniem zrobiłem zdjęcie, teraz mam pół tapicerki nowe na koszt ich OC zakładu. A te sugestie że to ze starości było dużo delikatniejsze, może używałem jakiś niedobrych płynów do czyszczenia, a może auto za dużo na słońcu stało, że więcej nie będą wymieniać w poliftach, że mogli od razu powiedzieć że się to może uszkodzić... A tak bez zdjęć nie wiem jakby się to skończyło. Do tego 6h mojego życia i 160km też piechotą nie chodzi. A na wykręty kierownika że nie ma tych części do sprowadzenia to mi się słabo zrobiło. Żebym ja jako klient musiał weryfikować czy kierownik serwisu mnie kłamie w żywe oczy? Mam pisać dalej? Jak zapytałem jak mają zamiar zadość uczynić za mają stratę czasu i paliwa to powiedział że przecież dawał mi zastępcze i mam się cieszyć że nie było używanych tych elementów na rynku bo by takie zamontował... :axe:

dziękuję. Napisałeś o tym o czym nie chciało mi sie pisać :)Na pewno każdy ma jakieś doświadczenia z serwisem autoryzowanym i każdym innym . :!:

kruhy84 - 29-11-2018, 08:55

nie mylmy tylko pojęc i nie popadajmy ze skrajności w skrajność. dziwi mnie tylko wciąż obecna ślepa wiara w aso. tymczasem aso ma za zadania np. utrzymywanie salonu sprzedaży gdyż marże na nowym samochodzie klasy średniej to ok. 600 zł. jestem z szeroko pojętej branży motoryzacyjnej i wiem jak to wszystko wygląda od drugiej strony.
krzychu - 29-11-2018, 09:10

Ale co sugerujesz? Że mają za zadanie dewastowanie samochodu żeby kupił klient nowe? Mnie odstraszyli także od Nisana i Suzuki od razu bo to jest to samo ASO. Ja nawet nie czepiam się cen, wymieniałem ostatnio opony w ASO Mazdy (nie tanio). Ale oczekuję FACHOWOŚCI! Sam demontowałem te plastiki jak montowałem termometr od forumowicza czy montowałem radio potem CB radio. Więc co najmniej 3 razy. Nie uszkodziłem. Więc się da! Oni nie potrafią. Dla mnie są skreśleni, a kłamstwa tylko mnie utwierdzają.

Gdzie ślepo wierze?

kruhy84 napisał/a:
marże na nowym samochodzie klasy średniej to ok. 600 zł.

Dziwne bo ja wyszarpałem tyle z Mazdy że to 600zł to jest jakiś pryszcz... Tyle że auto nie było najtańsze.

kruhy84 - 29-11-2018, 09:18

nie, nie sugeruje.
bardziej chodzi mi o to aby ta fachowść była adekwatna do cen. również części. przecież wiadomo że samochód składa się z części produkowanych przez dostwaców, którz produkują części. te same na tej samej lini produkcyjne więc dlaczego aso sprzedaje je klikadziesiąt razy drożej?

a o "wyszarpywaniu" to Ci powiem że ludzie są odpowiednio szkoleni abyś myślał i czuł że to Ty wyszarpałeś coś od nich. niestety ma to miejsce już niemal w każdej branży.