Nasze Miśki - Autobus spod znaku trzech diamentów
Hugo - 25-11-2018, 19:25
eremita napisał/a: | Ja myślalem by zrobić czarne z paskami led jako dzienne to by fajnie wyglądało | Kwestia gustu, ja jak widzę LED-y w starszych autach, które fabrycznie ich nie miały to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Taki wiejski tunink
lobuzek - 25-11-2018, 20:36
Wasza decyzja. Być może z przyczyn zawodowych jestem trochę spaczony na kwestie legalności.
Potargany - 28-12-2018, 20:26
eremita napisał/a: | lobuzek napisał/a: | Pamiętaj że przerobione lampy nie mają homologacji. Tym sposobem auto nie jest dopuszczone do ruchu. W razie jakiejkolwiek kolizji narażasz się na regres lub odmowę wypłaty odszkodowania. Ubezpieczyciele tylko na to czekają. |
Pierwsze słysze o takim czymś, nawet kontaktowałem się ze znajomym z PZU i mówi że tak nie jest. Miałeś tak?
Nie robię tego dla bajeru tylko własnie po to by nie mieć wypadku.
To jest porównanie auta żony scenica II z grandisem, oba na żarówkach tungsram mega light 120%, oba wyregulowane na stacji diagnostycznej
[url=https://images89.fotosik.pl/79/66f0f98f1d2fa1b8.jpg]Obrazek[/URL] |
Przecież widać jak nic że te światła na drugim zdjęciu muszą razić gdzie jest linia świateł, ty może i jedziesz bezpieczniej ale kierowcą co z nimi się mijasz szczególnie po deszczu to współczują oślepienia (oni przez to mogą się rozbić lub potrącić pieszego)
eremita - 28-12-2018, 23:35
Potargany napisał/a: | eremita napisał/a: | lobuzek napisał/a: | Pamiętaj że przerobione lampy nie mają homologacji. Tym sposobem auto nie jest dopuszczone do ruchu. W razie jakiejkolwiek kolizji narażasz się na regres lub odmowę wypłaty odszkodowania. Ubezpieczyciele tylko na to czekają. |
Pierwsze słysze o takim czymś, nawet kontaktowałem się ze znajomym z PZU i mówi że tak nie jest. Miałeś tak?
To jest porównanie auta żony scenica II z grandisem, oba na żarówkach tungsram mega light 120%, oba wyregulowane na stacji diagnostycznej
Przecież widać jak nic że te światła na drugim zdjęciu muszą razić gdzie jest linia świateł, ty może i jedziesz bezpieczniej ale kierowcą co z nimi się mijasz szczególnie po deszczu to współczują oślepienia (oni przez to mogą się rozbić lub potrącić pieszego) |
Te światła na drugim zdjęciu to oryginalne światła renault scenic II z żarówkami tungsram i to ustawione ma stacji diagnostycznej.
Więc jak nic widać że źle widzisz Na 100% świecą dobrze
Domyślam się że nie doczytałeś ze to porównanie grandisa z autem mojej żony. A nie grandisa przed i po modzie.
Potargany - 29-12-2018, 15:00
eremita napisał/a: | Potargany napisał/a: | eremita napisał/a: | lobuzek napisał/a: | Pamiętaj że przerobione lampy nie mają homologacji. Tym sposobem auto nie jest dopuszczone do ruchu. W razie jakiejkolwiek kolizji narażasz się na regres lub odmowę wypłaty odszkodowania. Ubezpieczyciele tylko na to czekają. |
Przecież widać jak nic że te światła na drugim zdjęciu muszą razić gdzie jest linia świateł, ty może i jedziesz bezpieczniej ale kierowcą co z nimi się mijasz szczególnie po deszczu to współczują oślepienia (oni przez to mogą się rozbić lub potrącić pieszego) |
Te światła na drugim zdjęciu to oryginalne światła renault scenic II z żarówkami tungsram i to ustawione ma stacji diagnostycznej.
Więc jak nic widać że źle widzisz Na 100% świecą dobrze
Domyślam się że nie doczytałeś ze to porównanie grandisa z autem mojej żony. A nie grandisa przed i po modzie. |
to przepraszam tyle że naprawdę ten scenik to jak drogowe wyglądają te światła
eremita - 17-01-2019, 12:07
Jako że dostęp do żarówek nie jest najlepszy i wole tam rzadko zaglądać a do tego od 7 lat na półce leżał mi komplet nowych świateł dziennych led postanowiłem je założyć do grandka
Trochę roboty było bo nie chciałem ich przykręcać do zderzaka tylko są zamontowane za zderzakiem przez co musiałem zdemontować zderzak.
Bizi78 - 17-01-2019, 12:39
eremita napisał/a: | od 7 lat na półce leżał mi komplet nowych świateł dziennych led postanowiłem je założyć do grandka |
Jakieś firmowe czy coś taniego z allegro
eremita - 17-01-2019, 13:06
Firmy nie znam, ale osiem lat temu jak je kupowałem do C5 to płaciłem za nie 199zł
Po roku jedna zaczęła mrugać i wymienili na nowy komplet a że cytryna szła na sprzedaż to zostały i czekały
CB4W_00 - 03-02-2019, 22:04
Czy z butlą 680x180 auto nie miało problemu na stacji diagnostycznej.
Jak można poproszę o fotkę jak ta butla wygląda.
Pozdrawiam.
eremita - 06-02-2019, 08:51
CB4W_00 napisał/a: | Czy z butlą 680x180 auto nie miało problemu na stacji diagnostycznej.
Jak można poproszę o fotkę jak ta butla wygląda.
Pozdrawiam. |
Ja od montażu LPG nie miałem przeglądu dopiero w czerwcu będę robił. Ale nie będzie problemu tak parę osób ma i jest dobrze, jak na butle jest ona wąska ale za to szeroka a do tego to nie jest typowy donut tylko jest pełna w środku przez co wchodzi sporo gazu. Przy spalaniu grandisa mniejsza butla mija się z celem bo by trzeba jeździć co chwilę na stację
Zrobię ci zdjęcie.
Ja przejechałem prawie 10tys i jeszcze nie miałem problemu by gdzieś przytrzeć, jednak mój gazownik jak usłyszał grandis to po minie widać było że ma złe wspomnienia Jak się okaząło roił jednego grandisa założył mu mniejszą butlę i facet po miesiącu przyjechał że ma mu ją zmienić bo i tak trze i na zamówienie robili mu jakąś mega wąską. Tyle że z tego co mówił to jak usiadł na skraju bagaja samochód siadał na glebe a face sie upierał że z zawieszeniem jest ok i że te auta tak mają Do chwili jak nie usiadł w moim bagażniku i nie przekonał się że grandis ma porządne zawieszenie tylko tamten był felerny nie chciał mi dawać takiej butli
Bzyk_R1 - 06-02-2019, 09:10
Ja też fotkę poproszę. Skoro to nie donut to ciekawy jestem jak wygląda zawór i inne rzeczy i gdzie to jest?
eremita - 06-02-2019, 09:23
Bzyk_R1 napisał/a: | Ja też fotkę poproszę. Skoro to nie donut to ciekawy jestem jak wygląda zawór i inne rzeczy i gdzie to jest? |
No dobra namówiliście mnie idę zrobić fotki a przy okazji kupie sobie jakieś ciacho do kawy
eremita - 06-02-2019, 10:04
to zdjęcie robione z odległości koło 4m 1,5m nad ziemią
a tu z dołu
Bzyk_R1 napisał/a: | ciekawy jestem jak wygląda zawór i inne rzeczy i gdzie to jest? |
Wydaje mi się że obok butli na tym zdjęciu widać
Krzyzak - 06-02-2019, 10:37
eremita napisał/a: | jest ona wąska ale za to szeroka |
eremita - 06-02-2019, 12:35
Krzyzak napisał/a: | eremita napisał/a: | jest ona wąska ale za to szeroka | |
Faktycznie dziwnie to brzmi
Chodzi o to że jest niska ale ma dużą średnice
|
|
|