To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Autobus spod znaku trzech diamentów

Hugo - 25-11-2018, 19:25

eremita napisał/a:
Ja myślalem by zrobić czarne z paskami led jako dzienne to by fajnie wyglądało
Kwestia gustu, ja jak widzę LED-y w starszych autach, które fabrycznie ich nie miały to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Taki wiejski tunink :wink:
lobuzek - 25-11-2018, 20:36

Wasza decyzja. Być może z przyczyn zawodowych jestem trochę spaczony na kwestie legalności.
Potargany - 28-12-2018, 20:26

eremita napisał/a:
lobuzek napisał/a:
Pamiętaj że przerobione lampy nie mają homologacji. Tym sposobem auto nie jest dopuszczone do ruchu. W razie jakiejkolwiek kolizji narażasz się na regres lub odmowę wypłaty odszkodowania. Ubezpieczyciele tylko na to czekają.

Pierwsze słysze o takim czymś, nawet kontaktowałem się ze znajomym z PZU i mówi że tak nie jest. Miałeś tak?
Nie robię tego dla bajeru tylko własnie po to by nie mieć wypadku.
To jest porównanie auta żony scenica II z grandisem, oba na żarówkach tungsram mega light 120%, oba wyregulowane na stacji diagnostycznej
[url=https://images89.fotosik.pl/79/66f0f98f1d2fa1b8.jpg]Obrazek[/URL]

Przecież widać jak nic że te światła na drugim zdjęciu muszą razić gdzie jest linia świateł, ty może i jedziesz bezpieczniej ale kierowcą co z nimi się mijasz szczególnie po deszczu to współczują oślepienia (oni przez to mogą się rozbić lub potrącić pieszego)

eremita - 28-12-2018, 23:35

Potargany napisał/a:
eremita napisał/a:
lobuzek napisał/a:
Pamiętaj że przerobione lampy nie mają homologacji. Tym sposobem auto nie jest dopuszczone do ruchu. W razie jakiejkolwiek kolizji narażasz się na regres lub odmowę wypłaty odszkodowania. Ubezpieczyciele tylko na to czekają.

Pierwsze słysze o takim czymś, nawet kontaktowałem się ze znajomym z PZU i mówi że tak nie jest. Miałeś tak?
To jest porównanie auta żony scenica II z grandisem, oba na żarówkach tungsram mega light 120%, oba wyregulowane na stacji diagnostycznej

Przecież widać jak nic że te światła na drugim zdjęciu muszą razić gdzie jest linia świateł, ty może i jedziesz bezpieczniej ale kierowcą co z nimi się mijasz szczególnie po deszczu to współczują oślepienia (oni przez to mogą się rozbić lub potrącić pieszego)

Te światła na drugim zdjęciu to oryginalne światła renault scenic II z żarówkami tungsram i to ustawione ma stacji diagnostycznej.
Więc jak nic widać że źle widzisz :D Na 100% świecą dobrze :D
Domyślam się że nie doczytałeś ze to porównanie grandisa z autem mojej żony. A nie grandisa przed i po modzie.

Potargany - 29-12-2018, 15:00

eremita napisał/a:
Potargany napisał/a:
eremita napisał/a:
lobuzek napisał/a:

Te światła na drugim zdjęciu to oryginalne światła renault scenic II z żarówkami tungsram i to ustawione ma stacji diagnostycznej.
Więc jak nic widać że źle widzisz :D Na 100% świecą dobrze :D
Domyślam się że nie doczytałeś ze to porównanie grandisa z autem mojej żony. A nie grandisa przed i po modzie.

to przepraszam tyle że naprawdę ten scenik to jak drogowe wyglądają te światła

eremita - 17-01-2019, 12:07

Jako że dostęp do żarówek nie jest najlepszy i wole tam rzadko zaglądać a do tego od 7 lat na półce leżał mi komplet nowych świateł dziennych led postanowiłem je założyć do grandka :mrgreen:
Trochę roboty było bo nie chciałem ich przykręcać do zderzaka tylko są zamontowane za zderzakiem przez co musiałem zdemontować zderzak.

Bizi78 - 17-01-2019, 12:39

eremita napisał/a:
od 7 lat na półce leżał mi komplet nowych świateł dziennych led postanowiłem je założyć do grandka :mrgreen:

Jakieś firmowe czy coś taniego z allegro :?:

eremita - 17-01-2019, 13:06

Firmy nie znam, ale osiem lat temu jak je kupowałem do C5 to płaciłem za nie 199zł
Po roku jedna zaczęła mrugać i wymienili na nowy komplet a że cytryna szła na sprzedaż to zostały i czekały :)

CB4W_00 - 03-02-2019, 22:04

Czy z butlą 680x180 auto nie miało problemu na stacji diagnostycznej.
Jak można poproszę o fotkę jak ta butla wygląda.

Pozdrawiam.

eremita - 06-02-2019, 08:51

CB4W_00 napisał/a:
Czy z butlą 680x180 auto nie miało problemu na stacji diagnostycznej.
Jak można poproszę o fotkę jak ta butla wygląda.

Pozdrawiam.

Ja od montażu LPG nie miałem przeglądu dopiero w czerwcu będę robił. Ale nie będzie problemu tak parę osób ma i jest dobrze, jak na butle jest ona wąska ale za to szeroka a do tego to nie jest typowy donut tylko jest pełna w środku przez co wchodzi sporo gazu. Przy spalaniu grandisa mniejsza butla mija się z celem bo by trzeba jeździć co chwilę na stację :wink:
Zrobię ci zdjęcie.
Ja przejechałem prawie 10tys i jeszcze nie miałem problemu by gdzieś przytrzeć, jednak mój gazownik jak usłyszał grandis to po minie widać było że ma złe wspomnienia :? Jak się okaząło roił jednego grandisa założył mu mniejszą butlę i facet po miesiącu przyjechał że ma mu ją zmienić bo i tak trze i na zamówienie robili mu jakąś mega wąską. Tyle że z tego co mówił to jak usiadł na skraju bagaja samochód siadał na glebe a face sie upierał że z zawieszeniem jest ok i że te auta tak mają :badgrin: Do chwili jak nie usiadł w moim bagażniku i nie przekonał się że grandis ma porządne zawieszenie tylko tamten był felerny nie chciał mi dawać takiej butli :mrgreen:

Bzyk_R1 - 06-02-2019, 09:10

Ja też fotkę poproszę. Skoro to nie donut to ciekawy jestem jak wygląda zawór i inne rzeczy i gdzie to jest?
eremita - 06-02-2019, 09:23

Bzyk_R1 napisał/a:
Ja też fotkę poproszę. Skoro to nie donut to ciekawy jestem jak wygląda zawór i inne rzeczy i gdzie to jest?

No dobra namówiliście mnie idę zrobić fotki a przy okazji kupie sobie jakieś ciacho do kawy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

eremita - 06-02-2019, 10:04

to zdjęcie robione z odległości koło 4m 1,5m nad ziemią

a tu z dołu

Bzyk_R1 napisał/a:
ciekawy jestem jak wygląda zawór i inne rzeczy i gdzie to jest?

Wydaje mi się że obok butli na tym zdjęciu widać

Krzyzak - 06-02-2019, 10:37

eremita napisał/a:
jest ona wąska ale za to szeroka
:roll:
eremita - 06-02-2019, 12:35

Krzyzak napisał/a:
eremita napisał/a:
jest ona wąska ale za to szeroka
:roll:

Faktycznie dziwnie to brzmi :oops:
Chodzi o to że jest niska ale ma dużą średnice :)