Nasze nieMiśki ;-) - Niebieska Korweta C4 :)
Wojciech Bogacz - 11-03-2020, 11:39
Bizi78 napisał/a: | Wojciech Bogacz napisał/a: | Kleimy szybkę |
Pochwal się efektem, bo jeśli długo z tym klejeniem zwlekałeś to pewnie i tak go widać . |
Pochwalę się jak uda mi się zdjęcie zrobićbo zapomniałem a auto znowu u mechanika na dokończenie napraw.
Niestety muszę albo dorobić albo dokupić linkę otwierania maski bo ta niestety skończyła swój żywot.
Obecnie do wymiany są amorki oraz filtr i olej w skrzyni. Opony też dzisiaj dotarły (Nankang 245x45x16) - nówki nie śmigane ale z 2017 roku.
Teraz auto będzie już jeździć jak należy.
A jak tylko odbieram od mechanika to jedzie prościutko do malowania Raczej będzie malowana cała i na ten sam kolor co jest. Potem nowe uszczelki drzwi i czego tam sięda
Na koniec zostawiam sobie regenerację zegarów, montaż automatycznej anteny do radia (obecna się nie wysuwa ani nie chowa...) i może jakieś odnowienie felg (ale nie każdy mi to zrobi bo to szczotkowane aluminium...). Może jeszcze sprawdzimy czy zapłon jest wyregulowany poprawnie heh.
Generalnie na pewno coś sięznajdzie jeszcze do zrobienia ale chcemy zrobić z niej perełkę
mkm - 11-03-2020, 22:16
Wojciech Bogacz napisał/a: | (ale nie każdy mi to zrobi bo to szczotkowane aluminium...). |
To nie jest szczotkowane aluminium - jest gorzej
Żeby ta felga wyglądała jak należy to tanio nie będzie.
Czeka Cię chemiczne, a nie mechaniczne oczyszczenie alu, frezowanie ( i to przez kogoś z doświadczeniem, żeby zrobił hologram, a nie rowki), lakierowanie - speszyl lakierem na mokro, bo to amenilium, a tego wiesz, że nie pomalujesz. No i oczywiście kolor z maskowaniem, które lakiernicy "uwielbiają"
Druga opcja to szlifowanie - wykończenie wg. gustu.
Może być wyszczotkowane (choć na felgach wygląda słabo, bo szczotkujesz w linii, a felga jest okrągła ), w satynie od głębokiej do płytkiej i w połysku (tu trzeba obejrzeć dokładnie jak głęboko się utleniły i ile mają wżerów - jak dużo trzeba zebrać przy szlifowaniu to poler wychodzi jak "kołpak w chromie").
Do czego zmierzasz z całością?
Czasem auta bez remontu zyskują więcej, a wygwieździć go jest bardzo prosto.
Kapitalkę przelicz 2x i dołóż lekko drugie tyle - Te auta potrafią wykończyć finansowo.
Juiceman - 12-03-2020, 09:15
Ale mnie temat ominął
Gratuluje wspaniałego zakupu I prosić o fotki w lepszej rozdzielczości
Wojciech Bogacz - 12-03-2020, 11:25
mkm napisał/a: | To nie jest szczotkowane aluminium - jest gorzej |
Aż sięboję. Ale mam gościa od tego więc możliwe, że podjadę
mkm napisał/a: | Do czego zmierzasz z całością? |
W miarę możliwości do oryginału - ale w miarę budżetowo - przynajmniej tam gdzie się da. Porównuję oferty i trzymam sięznanych osób/warsztatów lub z polecenia.
mkm napisał/a: | Kapitalkę przelicz 2x i dołóż lekko drugie tyle - Te auta potrafią wykończyć finansowo. |
Owszem - ale machanicznie to auto jest w naprawdę dobrym stanie - drobiazgi zrobię żeby wszystko działało.
Rozmyślam jedynie nad mały detailingiem komory silnika - żeby ją odświeżyć - poza tym żadnych wodotrysków nie będzie na razie.
Juiceman napisał/a: | Ale mnie temat ominął |
Nic dziwnego. Ożeniłeś się
Juiceman napisał/a: | Gratuluje wspaniałego zakupu I prosić o fotki w lepszej rozdzielczości |
Dzięki - postaram się heh.
Wojciech Bogacz - 26-03-2020, 19:03
Korweta się maluje...
Marcino - 27-03-2020, 09:43
Heh teraz widać ile jest odległości od zderzaka do silnika i dalej do kabiny.
jacek11 - 27-03-2020, 16:18
Pierwsze skojarzenie- Madmax
Hugo - 27-03-2020, 21:18
Amerykańskie auta są piekne nawet jak są rozkręcone.
Marcino - 27-03-2020, 23:43
Zbiera mnie na coś podobnego do dłubania sobie w garażu.
empi - 28-04-2020, 22:09
Co tam nowego w temacie jedynej prawdziwej motoryzacji rodem z USA, której jestem fanem ?
Świadczy o tym aktualny wynik aut w mojej stajni: 4:1 na korzyść USA. Ten jeden to "ryżowiec" Mitsu.
Tomek - 30-04-2020, 16:41
empi napisał/a: | Świadczy o tym aktualny wynik aut w mojej stajni: 4:1 na korzyść USA. |
pochwal się co masz
empi - 30-04-2020, 20:59
...
Krzyzak - 30-04-2020, 22:16
Taka perełka w Trójmieście i na żadnym spocie jeszcze nie był? - chętnie bym posadził dzieciaki za fajerą mustanga, ale by miały radochę
empi - 30-04-2020, 22:44
...
Krzyzak - 01-05-2020, 13:45
empi napisał/a: | o jakich spotach mówisz? | spotach Mitsumaniaków rzecz jasna - ja za to na innych nie bywam
jako posiadacz leona biturbo też słyszałem o czwartkowych spotkaniach po MC, ale też ani razu nie byłem
|
|
|