To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VII REUTYLIZACJA

mkm - 06-01-2020, 18:59

a przy autach sprowadzonych?

[ Dodano: 06-01-2020, 19:09 ]
U nas żle nie jest - w moim WK to kwestia od 15 do 45minut (zależy od godziny i dnia).
Można zrobić to zdalnie np. w galeriach handlowych - "z marszu".
Jedynie odbiór i bardziej skomplikowane sprawy w WK.

Problemem są papiery,a dokładnie błedy w tych papierach.

Teraz skarżę myślącą inaczej w pipidówie pod Krakowem, która nie zarejestrowała facetowi auta, które było moje (nieprzerejestrowane :mrgreen: ), bo innym długopisem był poprawiony VIN (brakowało jednej litery na początku).
Zeby było śmieszniej ten sam błąd jest(był) na dwóch umowach (kupujący i sprzedający), a ja nanosiłem poprawjkę z parafką w US gdzie pani w okienku wychwyciła pomyłkę.

I co z tego, że VIN w karcie ok, w dowodzie ok, w OC (na mnie) ok, jak baba na jednej parafce tego nie puści... a umowa jest spisana niebieskim długopisem, a poprawiana jest czarnym...
Akurat wyprostowanie tej sytuacji to było 10minut spacerku na koniec osiedla do poprzedniego właścicela, ale pani urzędniczka nie potrafiła mi podać powodu odmowy przyjęcia wniosku. Nie chciała też wydać decyzji odmownej (mimo, że bardzo o to prosiłem :twisted: )

Czynnik ludzki.... :roll:

joujoujou - 06-01-2020, 19:16

mkm napisał/a:
a przy autach sprowadzonych?
Ale co przy autach sprowadzonych?
mkm - 06-01-2020, 19:20

Auto sprowadzone z innego kraju. Pierwsza rejestracja na terenie UK/Irlandii.
Bzyk_R1 - 06-01-2020, 19:35

Zawsze możecie pod flagą UE na tablicach zmienić PL na CZ...
mkm - 06-01-2020, 19:45

Bzyk_R1, i płać komuś minimum 5tys miesięcznie za prowadzenie lipnej działalności na terenie Czech :mrgreen:

Już się u nas kilku "byznesmenów" przejechało na tym obejściu akcyzy i odliczeń Vatowskich :mrgreen:

joujoujou - 06-01-2020, 23:56

mkm napisał/a:
Auto sprowadzone z innego kraju. Pierwsza rejestracja na terenie Irlandii.
Rejestracja w ciągu miesiąca od importu, składasz papiery do urzędu, płacisz VRT (coś jak opłata importowa), odbierasz tablice.

Kawa na dobry wieczór.

AidsD - 07-01-2020, 12:46

Dzień Dobry wszem i wobec.
Więc wychodzi, że przegląd na lewo żeby zarejestrować świeżo kupiony projekt aż do dokończenia.
Nie wgłębiałem się w zmianę przepisów ale widzę jak to wszystko w PL jest do bani. Pisane prawo na kolanie, w nocy, bez odniesienia do rzeczywistości.

joujoujou - 07-01-2020, 14:17

Dzień dobry.

Leje mocno i wieje mocno.

Także kawa i spać.

Bzyk_R1 - 07-01-2020, 17:18

Bałem się inwestycji w drogi traktorek ale okazuje się że znajduje też grupę zainteresowanych nabywców. Zresztą nie powinno to dziwić, ze wszystkim tak jest, niemniej teraz będę odważniej w to wchodził.
joujoujou - 07-01-2020, 23:55

Dobry wieczór. :)
Marcino - 08-01-2020, 01:04

Ze właśnie czytam książkę Niezniszczalny ... o Kubicy
Bizi78 - 08-01-2020, 09:58

Bry kawosze :coffee2: :coffee2: .
Marcino - 08-01-2020, 10:07

DObry dobry, w miare ciepły na połnocy i jescze suchy, ale niestety bez słonca.
JAk byłem na południu to słonce prawie codziennie wychodziło.

Bizi78 - 08-01-2020, 10:15

Marcino, i jak tam obwodnica Czewy i droga od Piotrkowa do Czewy :?:
Krzyzak - 08-01-2020, 14:49

Bizi78 napisał/a:
i jak tam obwodnica Czewy i droga od Piotrkowa do Czewy
to może ja odpowiem, bo zrobiłem w obie strony
kierunek do Ostravy - 100km remontu przy Piotrkowie, 2 pasy, jakość dramatyczna, TIRy próbują wyprzedzać (jechałem w nocy w deszczu), potem A1 w Czewie - ograniczenie do 80 bo nieskończona, potem do 110 bo tarka i doły - droga jest paskudna, już powinna być remontowana
kierunek Gdańsk - A1 w Czewie jak wyżej, przy Piotrkowie już tylko 1 pas, ale znaczniej lepszej jakości niż 2 dla przeciwnego kierunku, wszyscy jechali 90-100, potem to już wiadomo - przy Łodzi super, potem znów kawałek z dołkami a na koniec perfekcyjny, płatny, 150km AmberOne...