To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - RAV4 4x4 Hybrid

jacek11 - 15-09-2022, 16:26

Obaj nie macie racji :P najszybsze, to są te czerwone :mrgreen:
sla - 15-09-2022, 19:32

robertdg napisał/a:
Jeżeli kogoś stac na drogie auto wcale nie musi pokazywac jakim jest snobem i palic gumy na kazdym skrzyowaniu, czy przepalac bez sensu paliwo, skoro nie ma w tym realnych oszczednosci.
Czyli największymi snobami są przedstawiciele handlowi? :shock:
robertdg - 15-09-2022, 20:40

sla napisał/a:
robertdg napisał/a:
Jeżeli kogoś stac na drogie auto wcale nie musi pokazywac jakim jest snobem i palic gumy na kazdym skrzyowaniu, czy przepalac bez sensu paliwo, skoro nie ma w tym realnych oszczednosci.
Czyli największymi snobami są przedstawiciele handlowi? :shock:

Nie rozumiem pytania. Co ma piernik do wiatraka?
jacek11, jakżesz mogłem pominąc tak istotny element :mrgreen:

sla - 17-09-2022, 00:11

robertdg napisał/a:
Przecież najszybciej jeżdżą przedstawiciele handlowi, co w/g Twojej definicji czyni z nich snobów. Bo osoby nie będące snobami wleką się swoimi ekskluzywnymi samochodami między Tirami.
robertdg - 17-09-2022, 21:49

sla napisał/a:
robertdg napisał/a:
Przecież najszybciej jeżdżą przedstawiciele handlowi, co w/g Twojej definicji czyni z nich snobów. Bo osoby nie będące snobami wleką się swoimi ekskluzywnymi samochodami między Tirami.

Nie wiem co Ci tam siedzi w głowie, ale najwyrażniej masz problemu z interpretacja tekstu, nigdzie nie napisałem że najszybsi są snobami, napisałem
robertdg napisał/a:

W odpowiedzi na

sla napisał/a:
Z moich obserwacji większość Toyot w hybrydzie się wlecze, bo ich kierowcy chcą chyba być mistrzami w Ecodrivingu. Kupili samochody za worek pieniędzy a oszczędzają na paliwie.

Naprawde masz ból zadka o to że ktoś sobie kupił auto i jeżdzi nim oszczednie? Jak napisałem że każdy ma prawo jeżdzić tak jak mu sie podoba o ile nie utrudnia ruchu na drodze. Żeby było po Twojej stronie to motasz i kręcisz moimi wypowiedziami, bo nie rozumiesz że jeżeli kogoś stac na auto nie znaczy że musi sie pokazywac jak snob i jeżdzic z górnymi limitami predkosci, etc., ma prawo jechac za ciezarowka, ma prawo jechać 80km/h na ograniczeniu do 100km/h, skoro tak Cie to boli to nie wsiadaj za kierownice nie bedziesz tego obserwował.

sla - 17-09-2022, 22:59

robertdg napisał/a:
Naprawde masz ból zadka o to że ktoś sobie kupił auto i jeżdzi nim oszczednie
Zapewniam Cię, że nic mnie nie boli, nawet zadek. Może trochę głowa jak czytam po raz kolejny
robertdg napisał/a:
bo nie rozumiesz że jeżeli kogoś stac na auto nie znaczy że musi sie pokazywac jak snob i jeżdzic z górnymi limitami predkosci,
co oznacza w/g logiki, że właśnie trzeba być snobem, żeby jeździć szybko., bo nie snob po prostu się wlecze bo nie musi pokazywać się jak snob jeżdżący z górnymi limitami prędkości. No cóż nie każdy musi rozumieć to co sam napisał. A tym bardziej tego co napisał ktoś inny.
deejay - 18-09-2022, 12:01

Panowie wyluzujcie, po co się sprzeczać 😉🤦‍♂️
Nie po to kupiłem nie pierwszą już hybrydę, aby zapierdzielać ile
fabryka dała, to nie jest auto do tego przeznaczone. Nigdy też nie miałem zajawki rajdowca, mając nawet ostatnio przez 4 lata F10 z 250 konną benzyną, gdzie też jeździłem oszczędnie i każdy sie dziwił że pali to 6 litrów 😉. Jak będę chciał sie wyszaleć, to pojade na tor i tam odreaguje, ale nie bawi mnie to.
Wracając do tematu hybrudy, to wczoraj trasa Wrocław - Ostrawa jazda przepisowo... spalanie 4.8 z całej trasy. 500 km i polowa zbiornika, po to właśnie zakupiłem takie auto 😉
Ale tez miałem wczoraj mega szczescie, bo Czeski mundurowy nie wiem jak i z jakiego powodu po krótkiej rozmowie odpuścił mi mandat 🙄😳😉, na ograniczeniu 30, licznikowe 71 😜....

robertdg - 18-09-2022, 13:07

sla napisał/a:
No cóż nie każdy musi rozumieć to co sam napisał. A tym bardziej tego co napisał ktoś inny.
:lol:
Reprezentacja poziomu oburzenia na kogoś co sobie kupił auto w Hybrydzie i jeździ sobie oszczędnie :lol:
deejay napisał/a:
każdy sie dziwił że pali to 6 litrów 😉. Jak będę chciał sie wyszaleć, to pojade na tor i tam odreaguje, ale nie bawi mnie to.
Jak widać sa ludzie na których taki styl jazdy działa negatywnie, niepokojąco, no po przecież mniej spalonego paliwa to mniej hajsu dla prezesa Obajtka :mrgreen:
deejay - 18-09-2022, 13:55

Mały gadżet wleciał.

https://youtu.be/o15NKFtvNd8

15 min roboty i cieszy oko 😉

sampler - 18-09-2022, 19:48

deejay napisał/a:
Panowie wyluzujcie, po co się sprzeczać 😉🤦‍♂️
Nie po to kupiłem nie pierwszą już hybrydę, aby zapierdzielać ile
fabryka dała, to nie jest auto do tego przeznaczone. Nigdy też nie miałem zajawki rajdowca, mając nawet ostatnio przez 4 lata F10 z 250 konną benzyną, gdzie też jeździłem oszczędnie i każdy sie dziwił że pali to 6 litrów 😉. Jak będę chciał sie wyszaleć, to pojade na tor i tam odreaguje, ale nie bawi mnie to.
Wracając do tematu hybrudy, to wczoraj trasa Wrocław - Ostrawa jazda przepisowo... spalanie 4.8 z całej trasy. 500 km i polowa zbiornika, po to właśnie zakupiłem takie auto 😉
Ale tez miałem wczoraj mega szczescie, bo Czeski mundurowy nie wiem jak i z jakiego powodu po krótkiej rozmowie odpuścił mi mandat 🙄😳😉, na ograniczeniu 30, licznikowe 71 😜....

[url=https://images91.fotosik.pl/618/4c1a47131fdf3b87gen.jpg]Obrazek[/URL]

Czyżby kolega odwiedził pokazy NATO Days 😉?
Takie pytanie Toyota nie ma wskazu średniej prędkości w liczniku? Wtedy można ocenić styl jazdy 😜
A do innych kolegów którzy widzę że się zagotowali stwierdzeniem że hybrydy się wloką, mnie to osobiścię nie przeszkadza że jadą 90 przy ograniczeniu do 120 na esce. Zastanawiam się tylko dlaczego tak jeździ 90% z nich. Albo spalanie, może hałas a może źle się prowadzą te auta?

deejay - 18-09-2022, 20:53

sampler napisał/a:

Dokładnie :wink:

sampler napisał/a:
Takie pytanie Toyota nie ma wskazu średniej prędkości w liczniku? Wtedy można ocenić styl jazdy 😜

Akurat nie , wszystkie szczegółowe dane zlicza aplikacja My Toyota , na której zapisane sa wszystkie przebyte trasy od początku użytkowania auta.

sampler napisał/a:
Zastanawiam się tylko dlaczego tak jeździ 90% z nich. Albo spalanie, może hałas a może źle się prowadzą te auta?

Nic z powyższych , proponuje sie najpierw przy okazji przejechać takim modele i wtedy ocenić. Bo mi osobiście lepiej sie jezdzi niz w F10 :P
Na forum Toyoty też sie sporo ludzi pozytywnie zaskoczyło po odebraniu auta , bo sie naczytali ze tam głośno, ze skrzynia wyje itp...

Dla przykładu Trasa S8 Łódz - Wrocław , kpl pasażerów plus pełen bagażnik , tempomat ustawiony na 130km/h .

jacek11 - 18-09-2022, 21:52

Ile ona waży?
deejay - 18-09-2022, 22:19

Dokumentacja techniczna mówi w moim przypadku w wersji 4x4 o wadze 1675 kg
sampler - 19-09-2022, 07:26

deejay napisał/a:
sampler napisał/a:

Dokładnie :wink:

sampler napisał/a:

Akurat nie , wszystkie szczegółowe dane zlicza aplikacja My Toyota , na której zapisane sa wszystkie przebyte trasy od początku użytkowania auta.

sampler napisał/a:
Zastanawiam się tylko dlaczego tak jeździ 90% z nich. Albo spalanie, może hałas a może źle się prowadzą te auta?

Nic z powyższych , proponuje sie najpierw przy okazji przejechać takim modele i wtedy ocenić. Bo mi osobiście lepiej sie jezdzi niz w F10 :P
Na forum Toyoty też sie sporo ludzi pozytywnie zaskoczyło po odebraniu auta , bo sie naczytali ze tam głośno, ze skrzynia wyje itp...

Dla przykładu Trasa S8 Łódz - Wrocław , kpl pasażerów plus pełen bagażnik , tempomat ustawiony na 130km/h .

[url=https://images92.fotosik.pl/620/18ab21187374c68f.jpg]Obrazek[/URL]

Możemy porównać z moją C5, która waży 1800 kg. Ta sama trasa tyle że Lubin-Wrocław-Łódź. Jazda przepisowa 120km/h:

Ja też czytam forum toyoty i są jednak ludzie którzy narzekają na głośność. Następna sprawa dlaczego wygłuszałeś auto skoro jest lepiej niż w F10? (żart).

tościk - 19-09-2022, 09:31

Bzyk_R1 napisał/a:
A ostatnio też miałem okazję jeździć CH-R bo bratowa teraz tym śmiga. (...) ale kwestia jazdy tym to już inna epoka. Nie wiem czy to przez moje liczne już siwe włosy ale bardzo mi się podobało. Do autopilota od tesli już niewiele brakuje, auto wymaga w zasadzie tylko trzymania rąk na kierownicy.

To auto wymaga przede wszystkim trzymania rąk na kierownicy. Miałem CH-Rem taką wesołą przygodę, że omijałem auto zaparkowane na poboczu. Prędkość 30, kierunek, lekki ruch kierownicą i w tym momencie załączył się asystent pasa i mnie skierował prosto w tyłek tego zaparkowanego auta, które omijałem. Także ręce na kierownicy i noga na hamulcu to podstawa :badgrin:

deejay napisał/a:
wszystkie szczegółowe dane zlicza aplikacja My Toyota , na której zapisane sa wszystkie przebyte trasy od początku użytkowania auta.

Wymarzona baza danych dla rządów. Ciekawe, kiedy wyjdzie edykt, żeby to połączyć z cepikiem i pesel :mrgreen: