Nasze Miśki - [EAx 97-04] Mitsubishi Galant Sportline 2.0, r.2000
spidernet - 13-08-2007, 14:39
Szukam nakrętek do kół do tego Galanta. Brakuje mi 4 sztuk. Nie wiecie może czy w sieci gdzieś to można kupić?
Bartek - 13-08-2007, 14:52
042 215 44 02
spidernet - 15-08-2007, 14:48
Bartek napisał/a: | 042 215 44 02 |
Dzięki. Napisałem maila do Pana z japaneze i czekam na odp.
Mam jednak kolejną sprawę dotyczącą auta. Nie mam chyba pod maską pojemnika od spryskiwacza szyb. Czy ktoś z was mi powie gdzie ten element się znajduje pod maską?
Fajnie gdyby ktoś z was zrobił fotkę przedniej prawej ćwiartki pod maska (obok przedniej lampy) i wrzucił na serwer gdyż wydaje mi się, że brakują mi tam jakieś elementy -coś od klimy i być może właśnie ten pojemnik od spryskiwacza - byłbym wdzięczny za te foto
PabloGal - 15-08-2007, 15:00
Witam
masz racje pojemnik jest z prawej strony tak jakby za zderzakiem. Nie mam niestety zdjęcia.
spidernet - 16-08-2007, 19:40
Przedewszystkim wielkie dzięki dla Pana Jacka Wróblewskiego za przesłane fotki prawej ćwiartki. Napewno mi się przydadzą.
Kolejne pytanie...
Mam do wymiany prawy przedni amortyzator. Czy w wersji sportedition taki amortyzator czymś się różni od amora ze zwykłego Galanta? -mam tu na myśli twardość itp. Czy wymieniać oba przednie amory czy wystarczy, że wymienię tylko prawy?
roch_27 - 16-08-2007, 19:52
spidernet napisał/a: | Czy w wersji sportedition taki amortyzator czymś się różni od amora ze zwykłego Galanta? -mam tu na myśli twardość itp. | na początek należałoby zobaczyć czy masz seryjne czy może jakieś inne amorki
spidernet napisał/a: | Czy wymieniać oba przednie amortyzatory czy wystarczy, że wymienię tylko prawy? | zasada jest prosta jak wymieniać to komplet
Poza tym na jednej osi różnica max w tłumieniu nie może wynosić więcej niż 0,2 %
Osobiście polecam KYB
spidernet - 19-08-2007, 10:32
Z amorami muszę sobie jakoś poradzić. Dam auto do mechanika i niech ten się martwi. Mam tylko nadzieję, że odpowiednio mi dobierze element chociaż mam pewne obawy co do tego
No ok... trzeba pchnąć sprawę dalej. Spójrzcie na fotki poniżej:
Zaznaczyłem kolorem czerwonym element którego nie mam w moim Galancie. Czy ktoś mi potrafi powiedzieć co to jest? W tym miejscu mam wyprowadzenie przewodów od klimy ale nie mam tego okrągłego elementu do którego przypięte są przewody...
Druga sprawa związana również z klimą. W miejscu gdzie łączą się aluminiowe rurki brakuje mi elementu który zebrałby te wszystkie przewody w jedną całość. Połączone rurki widać na poniższej fotce.
O co zatem pytać handlarzy częściami chcąc zebrać "do kupy" te przewody?
Trzecia sprawa dotyczy spryskiwacza. Czy będzie pasował od wersji z anglika?
Anonymous - 19-08-2007, 15:02
Ten pierwszy to osuszacz.
Anonymous - 19-08-2007, 21:44
spidernet napisał/a: | Czy w wersji sportedition taki amortyzator czymś się różni od amora ze zwykłego Galanta? |
Są te same.
Anonymous - 20-08-2007, 07:47
To drugie, to zwykla zlaczka przewodow, a masz wogole w tym aucie kompresor, chlodnice klimy itp. ??? bo troche dziwne te braki, no chyba ze byl spory dzwon.
spidernet - 31-08-2007, 12:19
No i pojawił się kolejny problem...
Wczoraj jadąc po ubitej drodze zauważyłem, że w środku samochodu bardzo się kurzy. Cały kurz z zewnątrz dostaje się do środka. Pewnie uszkodzony jest jakiś filtr czy coś podobnego. Jak myślicie co może być przyczyną tego stanu rzeczy?
roch_27 - 31-08-2007, 12:25
Sprawdź czy masz filtr przeciwpyłkowy wiecej na jego temat np w >>TYM<< temacie
pozdro
Anonymous - 31-08-2007, 13:05
Może jeszcze zaciągać odpowietrznikiem z tyłu sam pod zderzakiem. Jeśli brakuje tam klapki to będzie ciągnęło kurz.
[ Dodano: 31-08-2007, 13:06 ]
Prawy tylny narożnik przynajmniej w kombi
Anonymous - 31-08-2007, 16:38
drout napisał/a: | Prawy tylny narożnik przynajmniej w kombi |
w sedanie tez, jak sie ma szczelne auto to nawet slychac na zewnatrz zapadajaca klapke przy zamykaniu drzwi
spidernet - 01-09-2007, 22:36
drout napisał/a: | Może jeszcze zaciągać odpowietrznikiem z tyłu sam pod zderzakiem. Jeśli brakuje tam klapki to będzie ciągnęło kurz.
[ Dodano: 31-08-2007, 13:06 ]
Prawy tylny narożnik przynajmniej w kombi |
No i voila -przyczyna znaleziona. Dzięki za podpowiedź
A słuchajcie jedna sprawa mnie trochę męczy mianowicie automatycznie wysuwająca się antena radia samochodowego. Jest ona tak długa, że skutecznie psuje linię auta. Ma ktoś jakiś pomysł jak zmniejszyć tą antenę? Jak ją rozdzielę i zostawię tylko jeden element to może się okazać, że silniczek wysuwający antenę nie będzie reagował dlatego szukam jakiejś innej opcji... Może jakiś system wysuwający antenę do połowy?
|
|
|