Forum ogólne - Organizujemy protest, przeciw wysokiej akcyzie na paliwa!!!
Hubeeert - 19-05-2007, 21:46
Jestem za
Anonymous - 19-05-2007, 22:14
Szczęsław górnicy wygrywaja na całym świecie bo jest w nich siła -kazdy rzad na tym globie obawia sie kilku tysiecy rozsierdzonych i gotowych na wszystko chłopów w sile wieku Lekarze nie wywalczą nic bo nie sadze ze ktos im da 5 tyś na łape - z drugiej strony jest wiele zawodów w budzetówce gdzie tez sie mało zarabia a lekarze nie sa jedyni - jak oni dostana to mamy w kraju niezly burdel i rząd o tym wie i im nie da.
A co do naszego gdybania - piszesz ze mamy czas i trzeba to dobrze zorganizowac..........zgadzam sie......ale benzyna idzie w góre teraz a nie bedziesz organizował strajku za 4 miesiące-zreszta ludzie powiem Ci ze w dzisiejszych zcasac nie sa juz tacy skłonni do strajków jak kiedyś. Tu musialbo by sie "nałożyć" interesy kilku grup zawodowcyh-Tiry, taksówkarze, tacy ludzie jak my itd wtedy uzyska sie siłe.
Pozdro
szczeslaw - 19-05-2007, 22:39
dm17 napisał/a: | Lekarze nie wywalczą nic bo nie sadze ze ktos im da 5 tyś na łape |
Jakoś niedawno wywalczyli sobie 30% podwyżki.
dm17 napisał/a: | A co do naszego gdybania - piszesz ze mamy czas i trzeba to dobrze zorganizowac..........zgadzam sie......ale benzyna idzie w góre teraz a nie bedziesz organizował strajku za 4 miesiące |
Nie mówię o 4 miesiącach. Ale moim zdaniem realny termin, to byłaby połowa czerwca.
dm17 napisał/a: | Tu musialbo by sie "nałożyć" interesy kilku grup zawodowcyh-Tiry, taksówkarze, tacy ludzie jak my itd wtedy uzyska sie siłe |
No stary zastanów się. Tu się nakładają interesy WSZYSTKICH Polaków. Ty myślisz, że chleb to na własnych nóżkach do sklepu przychodzi? Produkty do piekarni też? Zboże do młyna? Ziarno i nawóz do rolnika? To się robi fajny łańcuszek, w którym ZA KAŻDYM RAZEM płacimy za paliwo. Wszyscy - nie tylko kierowcy.
Anonymous - 19-05-2007, 23:20
Cytat: | Tu się nakładają interesy WSZYSTKICH Polaków |
Ale caly naród nie wyjdzie na ulice Pozatym taka cena benzyny juz była..............widziałeś kogoś protestującego bo ja nie
Ludzie marudzą ze drogo itd ale z drugiej strony nic im sie nie chce robic i maja to głęboko w
Anonymous - 19-05-2007, 23:41
dm17 - prosba do Ciebie i nie czuj sie urazony ale jezeli nie chcesz brac a tym udzialu to nie pisz w tym temacie bo chcemy sie dogadac co robic , a Twoje wypowiedzi tylko blokuja nasze plany i rozwazania . Tak jak Ty mysli wlasnie wiekszosc Polakow i w tym kraju jest tak jak jest , pozwol grupie chocby dwoch osob dzialac , niech cos ktos probuje robic zeby np Tobie bylo lepiej jezeli sam nie chcesz wziasc spraw w swoje rece , ale nie przeszkadzaj i nie odradzaj nikomu proby przeciwstawiania sie czemus , bo taki protest moze duzo zmienic i rzad moze np znowu zniesc czesc akcyzy i jest to realny scenariusz . Tylko ze widzisz gdy my wywalczymy juz np zniesienie akcyzy to zmienisz zdanie i powiesz ze nasza akcja miala sens - ale poki co to blokujesz nam ustalenie czegokolwiek
szczeslaw - 19-05-2007, 23:49
dm17 napisał/a: | poza tym taka cena benzyny juz była..............widziałeś kogoś protestującego bo ja nie |
Ktoś musi być pierwszy.
dm17 napisał/a: | Ludzie marudzą ze drogo itd ale z drugiej strony nic im sie nie chce robic i maja to głęboko w |
Na szczęście nie wszyscy tak mają. Inaczej dalej żylibyśmy w jaskiniach
Zawsze było tak, że potrzebna była osoba lub grupa osób, żeby ruszyć resztę.
Mamy siedzieć na tyłkach i czekać aż komuś się zachce? A dlaczego nie mamy sami zacząć czegoś robić?
macia - 20-05-2007, 10:08
Oczywiście też popieram akcę Trzeba zacząć działać!
Anonymous - 20-05-2007, 11:26
Meteo oczywiście mnie nie uraziłeś Jeżeli tak mnie zrozumiałeś to wybacz- nie staram sie niczego blokować, ani odradzać tylko chciałem spojrzeć realnie bo zgodzisz sie ze juz taka cana benzyny była - u mnie teraz osztuje pb 4,23 - baaa powiem wiecej byla juz drozsza i nikt nic nie zrobił. Zgadzam sie ze za taka cene płaci cały naród ale szczególnie dotkliwa jest dla tych grup które z tego żyją.
Niestety zapotrzebowanie na paliwo rosnie u nas w kraju bo coraz wiecej ludzi ma samochody-do tego dochodzi rozwoj naszego kraju-jak wiadomo sprzet budowlany nie jezdzi na wode--a to jest normalne działanie bo jak jest na cos koniunktura to sie stara na tym zorobic jak najwiecej-to samo mozen zaobserwowac na rynku budowlanym i deweloperskim-ludzie klna jak wysokie sa teraz ceby i ze to istne wariactwo ale i tak mieszkania rozchodza sie jak cieple buleczki. Zapewaniam Cie ze jakbys mial wlasny interes i na cos bylaby koniunktora zrobiłbys tak samo-np jakbys mial stacje benzynową.
Co co chcecie zrobic uwazam za właściwe, i jak trzeba bedzie sie przyłączyć to oczywiscie to też zrobie - sam jezdze na lpg wlanie po to aby miec wybór- jak benzyna tanieje jezdze na pb jak lpg jest tanie (jak teraz) jezdze na lpg.
Pozdrawiam i wiecej nie będę zaśmiecał tematu
Anonymous - 20-05-2007, 11:29
sam bojkot stacji to raczej mało realistyczny pomysł...realnie mówiąc z ich teranu moga zawsze nas wywalic i to zgodnie z prawem a przecierz w formie bojkotu raczej paliwa nie kupimy
wydaje mi sie ze najrealniejsze to np sensownie skonstruowana petycja do włascicieli stacji benzynowych od np klubów motoryzacyjnych takich jak np KMM tudzierz zorganizowanie np w każdym województwie w formie zlotu spotkania z przedstawicielami stacji benzynowych...i podjecie wspólnych z nimi działan....wiekszosc ceny benzyny w naszym kraju to nawet nie ich zarobek tylko akcyza i inne podatki od podatków
przykład: petrochemia wstrzymała produkcje biopaliwa poniewaz narzucony podatek od rzepaku tak podniósł by cene biopaliwa ze przekroczyło by cene zwykłej ropy co mija sie zupełnie z celem...oni jako koncern są stratni bo wywalili kupę kasy na całą linie produkcyjna zatrudnili ludzi a tu d..... bo wszystko stoi
mlun - 20-05-2007, 15:52
Słuchajcie a może jak ktoś jest na gronie zarejestrowany to tam niech też porozsyła po swoich miastach itp.Z doświadczenia wiem że takie działania dają efekty jak coś się chce zorganizować.Ja moge wrzucić na grono mojego miasta taki temat i ewentualnie zapodać linkiem do forum.Co wy na to?
Adaho_krak - 21-05-2007, 16:26
Ankieta się skończyła widze, że zapał też... Tak to w naszym kraju jest, dużo się mówi niewiele robi. ehhh
W Krakowie jestem w stanie zorganizować sam jeden myśle że minimum 150 samochodów, żeby coś zrobić - tylko co, żeby cokolwiek miało sens i odbicie u góry, musi mieć zasięg ogólnopolski.
Anonymous - 21-05-2007, 20:57
Cytat: | Ankieta się skończyła widze, że zapał też... Tak to w naszym kraju jest, dużo się mówi niewiele robi. eh |
Mówiłem ze tak będzie........................to mnie zrugaliście
akbi - 21-05-2007, 21:13
dm17 napisał/a: | Cytat: | Ankieta się skończyła widze, że zapał też... Tak to w naszym kraju jest, dużo się mówi niewiele robi. eh |
Mówiłem ze tak będzie........................to mnie zrugaliście |
bo nie ma wniosków ...
No Szczesław ... stanę obok Ciebie i może pogonimy razem to towarzycho.
Reasumując wyniki ankiety, proponuję:
1. Ustalić datę blokady Sejmu .. proponuję np 1 lipiec
2. W miesiącach czerwcu i lipcu nie tankować na stacjach z szyldami Lotos i Orlen (1-dniowy taki protest kompletnie nic nie da)
3. Jutro postaram się skrobnąć jakąś treść na maila-spama ... aby rozgłosić akcję
Anonymous - 21-05-2007, 22:50
Panowie nie tankować na Orlenie i Lotosie przez całe wakacje!!!
Związki i kluby motorowe takie jak MMC i inne , powinny złożyć zbiorowy protest w imieniu wszystkich Polaków do Ministerstwa Transportu, najlepiej oficjalna delagacja, biuro podawcze , pieczątka itd.
Do tego trzeba by teakie działania nagłośnić chociażby w lokalnej prasie w Gdańsku np: Metro itp, wtedy można liczyć na powodzenie akcji !
Anonymous - 21-05-2007, 23:30
Panowie ale co nam da nie tankowanie na LOTOSIE czy na ORLENIE skoro inne stacje biora paliwa przeciez wlasnie od nich
|
|
|