Nasze Miśki - "My name is White. Mr. White."
wichura1 - 30-09-2008, 10:23
A jeżeli używkę to z PROTONA, są nowsze o przynajmniej 4-5 lat, a za cały aparat do CB1A zapłaciłem 400PLN. Nadmienię, że są to aparaty zapłonowe produkowane przez Mitsubishi i sygnowane numerami części Mitsubishi.
rosomak1983 - 30-09-2008, 16:29
Czy wymiana aparatu na nowy badz Bartek napisał/a: | rozpracowane "wkłady" do aparatów | moga spowodowac spadek spalania? Bo ktos cos pisał na forum Chyba Rafal_Mark ze po wymianie spadło mu sdpalanie az miło.... Sam mam zapłon do lekkiego ustawienia chyba Zreszta ja to niewiem ale kolega mówi ze kopułkę przydałoby sie przeczyscic. Mam nadzieje ze Mr White brat blizniak mojego miska po wymianie zapłonu bedzie hulał bez problemów... POWODZENIA
Anonymous - 30-09-2008, 19:11
Bartek napisał/a: | Sugeruję kontakt z Markiem Japaneze - on ma rozpracowane "wkłady" do aparatów - to wg mnie lepsze rozwiązanie niż używka...... | Co masz na myśli? Nie słyszałem nigdy o niczym takim. Czy występuje to wyłącznie jako ori czy może jako zamienniki?
Edit: Korekta cytowania
Anonymous - 30-09-2008, 19:17
Bartek napisał/a: | Sugeruję kontakt z Markiem Japaneze - on ma rozpracowane "wkłady" do aparatów - to wg mnie lepsze rozwiązanie niż używka...... | Co masz na myśli? Nie słyszałem nigdy o niczym takim. Czy występuje to wyłącznie jako ori czy może jako zamienniki?
Dziś przeglądałem na Allegro ceny aparatów do Protonów. Powalają...
wichura1 - 01-10-2008, 10:45
Japaneze ma tylko cewki zapłonowe do aparatów zapłonowych, moduły niestety nie występują. Gregorbu rozkręć aparat i sprawdź, może to tylko cewka padła, chociaż najczęściej pada komplet. Skontaktuj się z BURST-em. on naprawił swój aparat zapłonowy dodając 2 tranzystory i diodę. Wiem to trochę klamizera, ale do czasu okazyjnego zakupu modułu wystarczy.
ruslana81 - 10-10-2008, 20:39
Dziś ostatecznie wyjaśniła się cała sprawa z ostatnimi przebojami, które fundował mi Mr. White.
1. Padnięty aparat zapłonowy (powiem sobie, a co: "a jednak!") - panom mECHANIKOM z Evolutionservice na ul. Znanej 6a "serdecznie dziękuję" Dostali od gregorbu gotową diagnozę, ale oczywiście klient z założenia jest dupowaty i nie ma o niczym pojęcia...no i tym razem skucha!
Po wymianie aparatu na "nową używkę" White odpalił. A co by było, gdyby tak White padł w trasie na urlopie?! Nawet nie chcę tego już dalej roztrząsać, choć nerwy mnie szarpią na samą myśl o tym...
2. Dziś, po podpięciu pod komputer w Allianz Auto, wyskoczyły błędy (m.in. temp. pow. dolotu, przepływomierza i jeszcze kilka innych) - a przecież podobno był podpinany pod komputer przez panów z wspomnianego przeze mnie w pkt. 1. serwisu (za co oczywiście zapłaciłam 150 zł). Dzisiejsza inwestycja w kwocie 150 zł w kolejne podpięcie była przynajmniej słuszna - panowie szybko zdiagnozowali usterkę: brak styku na kostce przepływomierza. Wyjęli, przeczyścili, podgięli...i Mr. White znów gada normalnie Grzech jeszcze teraz ustawi tylko zapłon, pojedziemy na regulację LPG i będzie "nówka igiełka"
ps. za niecałe 100 km White'owi stuknie 240tkm
Mój dzielny, najukochańszy, przepiękny i najcudowniejszy kanapowóz....echhh - Jak ja go kocham...!
Matejko - 10-10-2008, 21:53
ruslana81 napisał/a: | pojedziemy na regulację LPG |
nie myslalas zeby obecna instalacje przerobic na sekwencje, polowa problemow odpadnie
Hugo - 10-10-2008, 22:41
O widzę, że aparat już kupiony i wymieniony.
Anonymous - 04-11-2008, 20:30
Owe 240.000 km stuknęło nawet nie wiadomo kiedy.
Aparat wymieniony, przepływomierz nie sprawiał już więcej problemów. Kilka dni potem znów zaczęły się problemy z obrotami. Ustawiłem zapłon, ustawiłem od podstaw obroty. Niewiele to pomogło. Wolne obroty raz dobre, a raz spadały do 0. Jeszcze innym razem skakały 900-1500. Wymieniłem świece (zapomniałem, że wymieniałem je rok temu ), potem raz jeszcze ustawiłem zapłon (Bartkowa lampa jest specyficzna ). Wolne obroty stabilne, ale trochę szarpało przy jeździe w korku, przy schodzeniu z obrotów oraz w przedziale 4-5000 rpm. Ponadto Biały był trochę przymulony. Dziś przeciągnąłem go trochę na wysokich obrotach (ok. 5000 rpm przy płynnej jeździe oraz przyspieszenie na 1. i 2. do odcinki.). Trochę Misia odetkało. Mateusz dostarczył nowe przewody Seiwa. Wymieniłem i ponownie zresetowałem komputer i ustawiłem obroty. Jazda próbna i... Mam nadzieję, że już tak pozostanie.
Jutro testuję serwis Allianz Auto. Regulacja zaworów, sprawdzenie wtryskiwaczy i wymiana gum stabilizatorów.
rosomak1983 - 05-11-2008, 00:52
gregorbu napisał/a: | ale trochę szarpało przy jeździe w korku, |
tez tak mam... Co to moze byc?
gregorbu napisał/a: | wymiana gum stabilizatorów. |
mozna same gumy? ile w przybliżeniu kosztuja?
gregorbu napisał/a: | sprawdzenie wtryskiwaczy |
zawory mam wyregulowane a stryskiwacze po co sie sprawadza?
londolut - 05-11-2008, 01:11
rosomak1983 napisał/a: | stryskiwacze | Wtryskiwacze.
Sprawdza się ja po to, żeby zobaczyć czy nie są przytkane, nie leją, podają równe ilości paliwa.
Anonymous - 05-11-2008, 07:49
rosomak1983 napisał/a: | mozna same gumy? ile w przybliżeniu kosztuja? | Za oryginały płaciłem kiedyś coś poniżej 40 PLN/kpl. Teraz mamy jakies zamienniki, ale nawet nei wiem, ile kosztowały - pewnie tyle, że nawet nie zauważyłem, że za nie płaciłem.
harpagan - 05-11-2008, 08:22
gregorbu napisał/a: | sprawdzenie wtryskiwaczy |
Daj znac jak sprawdzisz bo tez o tym mysle
Marcin-Krak - 05-11-2008, 11:45
gregorbu napisał/a: | Za oryginały płaciłem kiedyś coś poniżej 40 PLN/kpl. Teraz mamy jakies zamienniki, ale nawet nei wiem, ile kosztowały - pewnie tyle, że nawet nie zauważyłem, że za nie płaciłem. |
Żebyś nie trafił tak jak ja. Po pół roku nadawały się tylko do jednego
rosomak1983 - 05-11-2008, 12:27
Marcin-Krak napisał/a: | Żebyś nie trafił tak jak ja. Po pół roku nadawały się tylko do jednego |
Ja kupiłem takie badziewie (całe łaczniki za 35 zł) ze przy dokrecasniu guma wychodziłe na wierzch Szajs.... Gumki były po prostu strasznie miekkie. Wczoraj patrze a tu całe popękane
|
|
|