To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Programowanie pilota centralnego zamka

mackbeth - 15-03-2012, 12:00

Centralka to jedna i ta sama... ale sma moduł odbiornika radiowego może być zestrojony na inną częstotliwość... albo (co bardziej prawdopodobne) zmienił się kod wysyłany przez pilota i oprogramowanie w centralce przedliftowej nie potrafi np. poprawnie policzyć sumy CRC... więc najlepszym sposobem jest sprawdzenie pilota przedliftowego...
Juiceman - 15-03-2012, 12:40

Do galanta możemy zaprogramować dwa piloty, raczej nie ma znaczenia czy poliftowy czy przedliftowy (np. Mitsubishi oferowało zamykanie centralne za pomocną pilota umieszczonego w kluczyku). Najszybciej idzie zaprogramować pilota ( przynajmniej z mojego doświadczenia i carismy) po przez wyjęcie baterii w pilocie. Cały opis jest w temacie tech. Carismy ( w galancie też ten sposób działa). Powinno się udać, napisz jak poszło :wink:
Anonymous - 15-03-2012, 13:17

Przemek, chyba nie myslisz ze nie probowalem wszystkiego... Kazda mozliwa opcje przetestowalem... Z twoja włącznie i lipa. Wiec musi byc jednak cos w tych pilotach po i przedliftowych. zwlaszcza ze pilot na 100% sprawny!
Juiceman - 15-03-2012, 13:42

No to ciekawostka heh :?
waldi-1 - 15-03-2012, 17:09

ale panowie słuchajcie, z tego co kiedys czytałem i jesli dobrze pamietam, galanty przedliftowe nie miały seryjnie pilota do centralnego zamka, woec dlatego moze to nie działać, bo gdy fabryka nie daje pilota to i odbiornika w centralce niema
Juiceman - 15-03-2012, 17:39

No jak nie miał pilota u mnie galant wyjechał na niemieckie drogi 14 lutego 1997 roku i od tamtej pory miał przy sobie pilot ;-)
waldi-1 - 15-03-2012, 18:13

Juiceman chłopaki tak twierdza na forum, ja mam z 98 i pilota brak, wiec moze i ja moge miec tego pilota ? tylko ze nigdzie niema takich, sa tylko do poliftowych
Juiceman - 15-03-2012, 18:20

waldi-1 napisał/a:
Juiceman chłopaki tak twierdza na forum, ja mam z 98 i pilota brak, wiec moze i ja moge miec tego pilota ? tylko ze nigdzie niema takich, sa tylko do poliftowych

Oczywiście, że możesz mieć, właśnie pogrzebałem w magazynach MMC (Quarterly Information Magazine for Distributors and Dealers) 1997 Vol.1 N0.65 jest chociażby fotka przedlitowego sedana i kluczyków z pilotem gdzie na czwartej stronie czytamy cytuje:

"[...]a remote keyless entry system with the transmitter built into the key itself." :wink:

waldi-1 - 15-03-2012, 18:22

przetłumacz, pokaz
Juiceman - 15-03-2012, 18:27

Cała historia mitsubishi jest na forum w dziale download.A cytat mówi o tym, że istnieje otwieranie z pilota ;-)
waldi-1 - 15-03-2012, 18:34

mnie bardziej by interesował pilot a nie opowiesci, jesli tylko wiesz gdzie go moge zdobyć................
Juiceman - 15-03-2012, 18:42

Waldi-1 jakie opowieści ? Ściągnij poczytaj a później stwierdzisz czy to są opowieści czy fakty. I nie wiem jaki masz problem kupić pilot przedliftowy chociażby teraz jest na allegro za 99pln.
waldi-1 - 15-03-2012, 18:50

wiesz jak jest z allegro, niewiadomo czy bedzie sprawny a nastepna sprawa to niewiem czym sie rozni i jak rozpoznac pilot przedliftowy do poliftowego, bo na allegro pisza ze sa od 97 do 2002 a ponoc pilot poliftowy nie pasuje do samochodu przedliftowego i odwrotnie
Juiceman - 15-03-2012, 19:04

waldi-1 napisał/a:
wiesz jak jest z allegro, niewiadomo czy bedzie sprawny a nastepna sprawa to niewiem czym sie rozni i jak rozpoznac pilot przedliftowy do poliftowego, bo na allegro pisza ze sa od 97 do 2002 a ponoc pilot poliftowy nie pasuje do samochodu przedliftowego i odwrotnie

No to o czym my mówimy... Po za tym na 3 stronie tego tematu masz :

skyrider napisał/a:

Oryginalny pilot do przedliftowego Galanta ma oznaczenie MR238007.

W autodata znalazlem coś takiego :

Jako ciekawostka - koszt nowego w ASO to 610 zł.

Może Ci się to przyda.

Anonymous - 15-03-2012, 19:04

Najpierw piszesz
waldi-1 napisał/a:
mnie bardziej by interesował pilot a nie opowiesci, jesli tylko wiesz gdzie go moge zdobyć................
.
A jak Ci kolega Juice powiedział ze jest i gdzie mozna kupic to z kolei marudzisz. Chlopie wez sie ... ogarnij.

http://allegro.pl/mitsubi...2198446199.html
To jest oryginalny pilot przedliftowy! I nie dyskutuj prosze.