To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - OPONY do Outlandera II

Anonymous - 17-11-2007, 16:15

Cytat:
I tak się składa że sam min. handluję (...)

tak można?

Cytat:
mam dla klubowiczów (...)

tyle samo w Krakowie

Hubeeert - 17-11-2007, 17:59

alvent napisał/a:
Cytat:
I tak się składa że sam min. handluję (...)

tak można?

Cytat:
mam dla klubowiczów (...)

tyle samo w Krakowie

Nie można.
TomekSz przeczytaj dokładnie Zasady Forum i szczegółowej uwadze polecam to o sprzedaży czegokolwiek tutaj. Reklama - w tej sprawie kontakt z Firebee.

alvent napisał/a:
Cytat:
Ale taki

i taki jest... :D

Szczerze wątpię. :)
Kliknij na zdjęcia i przyglądnij się dokłądnie bieżnikowi ;-)

tomekrvf - 17-11-2007, 20:13

Hubeeert napisał/a:
Szczerze wątpię.
Kliknij na zdjęcia i przyglądnij się dokłądnie bieżnikowi

Hubeeert, skąd wyrwałeś kolcowane opony? Ja dzwoniłem do centrali Goodyear w Polsce i kilku innych i powiedzieli mi że nie sprowadzą mi takich opon. A na Litwie można je kupić bez żadnego problemu...

saphire - 18-11-2007, 08:38

Bo u nas są zakazane w użytkowaniu na drogach publicznych a na Litwie lub w Skandynawii z pewnością są dopuszczone więc tam można je kupić. Zresztą kolce na asfalcie bez śniegu ścierają się w oka mgnieniu.
Anonymous - 18-11-2007, 15:17

Cytat:
Szczerze wątpię.

Masz rację.. :D pobieżnie popatrzyłem i skojarzyło mi się z WR-em.

Anonymous - 18-11-2007, 17:13

Przepraszam wszystkich :oops: :oops: :oops:
faktycznie troszkę się rozpędziłem i nie przeczytałem Zasad Forum

ale to wszystko przez te emocje :roll:

jak większość czekałem prawie 3 m-ce na swojego Outka i już teraz wiem dlaczego trwało to tak długo :idea:

po prostu przy odbiorze wszyscy możemy poczuć się dumni :lol: z faktu upragnionego posiadania :mrgreen: a nie że jeden z drugim wszedł do salonu zapłacił wyjechał ot tak poprostu - tak to mógłby każdy - no morze prawie każdy ale nie dumny Outkowicz :D

pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz przepraszam za zamieszanie

Hubeeert - 18-11-2007, 19:47

tomekrvf napisał/a:
Hubeeert napisał/a:
Szczerze wątpię.

Hubeeert, skąd wyrwałeś kolcowane opony? Ja dzwoniłem do centrali Goodyear w Polsce i kilku innych i powiedzieli mi że nie sprowadzą mi takich opon. A na Litwie można je kupić bez żadnego problemu...

To zdjęcia z zeszego roku ze Szwecji. :D

[ Dodano: 18-11-2007, 20:19 ]
Tomek Sz., nie ma sprawy - pierwsze koty za płoty ;-)

tomekrvf - 18-11-2007, 23:56

saphire napisał/a:
Bo u nas są zakazane w użytkowaniu na drogach publicznych a na Litwie lub w Skandynawii z pewnością są dopuszczone więc tam można je kupić

O tym doskonale wiem, ale czasem są organizowane imprezy typu KJS gdzie można latać na kolcach. Przecież firma oponiarska nie weźmie za mnie odpowiedzialności jeśli nawet wyjadę na kolcach na drogę publiczną.

Hubeeert - 19-11-2007, 00:10

tomekrvf napisał/a:
ale czasem są organizowane imprezy typu KJS gdzie można latać na kolcach

Nie na takich Tomek.
Sa bardzo miękkie - zarówno bieżnik jak i boki opony. Jazda jest komfortowa w warunkach szwedzkiej oblodzonej drogi z muldami.

Anonymous - 22-11-2007, 21:16

Muszę się z Wami tym podzielić...Otóż będąc w jednym z salonów , sprawdzić jakiś tam drobiazg w swoim outku..patrze stoi ich firmowy "samochód testowy" ,piękny czarny outlander..i stoi sobie na pięknym zimowym komplecie opon o rozmiarze 225 /60R 17 :shock:
Kiedy ja się pytałem tydzień wcześniej tego samego servisu co mogę założyć to powiedzieli ,że tylko 18" lub sławetne już 16",bo w przeciwnym razie problem z ubezpieczeniem itd,itp...to co pisałem do Alventa...potwierdzającym "niby" teze o homologacji ..

Samochód testowy..dużo jazdy...duże ryzyko szkody komunikacyjnej i nie bali się braku homologacji.. :?:
Coś tu zaczyna się ..delikatnie mówiąc ..przypalać.... :twisted:

Anonymous - 22-11-2007, 23:14

co tam 17 tki 16 tki też dobrze wyglądaja a i tanie są jak barszcz a w dodatku felgi nawet alu tesz sa tanie po co przepłacać, jak takie zgodne z homologacją są....
Anonymous - 30-11-2007, 03:16

ja na zimę założyłem Goodyera Wrangler UG w/g opisu na drzwiach Outka 205/70R16 na felgach 16" choć mam go od zakupu na 18" i.... jest OK :badgrin: , licznik "przekłamuje" jakieś 5-7km :roll: (std ok 2% letnie trochę mniej) prowadzi się super. Mam to na alu (jak alu kosztuje tyle co stal!!!) jeżdżę od 12 lat na alu w zimie :lol: i jakoś nie widziałem żżerania ich przez sól ...a drogi poza Warszawą widuję częsciej niż W-wę jeżdżę w "takie dziury" gdzie często asfalt zwijają :finga:
Hiszpan - 01-12-2007, 12:38

...coby się niepowtarzać ;) ...

http://www.mitsubishi-gra...p=238563#238563

Anonymous - 04-01-2008, 22:04

A ja już mam zestawienie idealne: Nokian WR SUV 215/70R16 100 H i do tego felgi Dezent F.

Oponki po 430zeta, a felusy po 330.. :-)

ps. słowo "już" jest w powyższym słowem kluczem zważywszy, że mamy już prawie połowę stycznia :-)

[ Dodano: 30-01-2008, 11:31 ]
z ostatniej chwili: Jakby ktoś chciał, to u dealera w Poznaniu są 4 nowiutkie opony zimowe Pirelli w rozmiarze 225/55/R18 !!!!!!!!! Pasują na felgi 18" :-)

Anonymous - 17-07-2008, 10:23

Trochę odświeżę wątek "homo" i "niehomo" -logowanych rozmiarów felg.

Otóż w oficjalnym katalogu akcesoriów do Outlandera II można znaleźć... felgi 17 cali... Tak samo jak można tam znaleźć felgi 19 cali. Oczywiście są produkty oryginalne.
I co na to panowie z serwisu??? 8)

O tu: http://www.mitsubishi.pl/...r_akcesoria.pdf

Swoją drogą też noszę się z zamiarem zakupu zimówek, o których pisał tommay - tzn. Nokian WR SUV. Jednak na zimę chciałbym zakupić felgi o rozmiar mniejsze, tj. 17 cali...