To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - FELGI

Anonymous - 23-11-2008, 16:10

bartek.s napisał/a:

Na allegro znalazlem cos takiego:
http://moto.allegro.pl/it...200_nissan.html

Otwór centralny za duży. Zdania są podzielone: niektórzy twierdzą, że nie ma problemu (jak szpilek przy zakładaniu koła nie utrącisz), inni - że trzeba tuleje centrujące.

ET-25; w standardowej chyba -40 jest. Dystanse mogą być potrzebne i nie wiem co z poszerzeniami wtedy.

Co do obcierania o zaciski hamulcowe: montowali do L200 dwa rodzaje. I fakt: przy większych zaciski z przodu obcierały. Założyć felgę na auto i sprawdzić. :D

namotore - 23-11-2008, 17:40

moim zdaniem kupujac przez internet felgi i opony mozna wiecej stracic niz zyskac. Zaoszczedzisz 50-100 zl a pozniej nie bedzie mozna tego wywazyc nawet przy dluzszej optymalizacji albo spedzisz rok na przepychankach w dziale reklamacji czy w sadach. Zapraszam Cie do sieci premio, przedstawiciela alcaru i tam kupisz (przy okazji pytajac o rabat) albo zwykle stalowki za ok.240 zl brutto sztuka czarne albo DOTZ hammada / hammada dark za 300-350 szt. (16 cali) do opon SJ6 245/70 r16 . www.alcar.pl / www.premio.pl znowu niby reklama ale ja tam grandtreki sj6 rok temu noweczki za 490,- za kazda gumke z montazem wywazeniem itp kupilem. pozdro :wink:
---
p.s. to co koles ma w aukcji to typowa chinszczyzna, odradzam. felgi to nie gazeta, jest to odpowiedzialna czesc samochodu :lol:

Anonymous - 24-11-2008, 13:45

wielke dzieki za informacje. Znalazlem punkt sprzedazy premio w czarnym dunajcu:) za oponki 550zl + felgi dotz dakar za 230zl + 80zl za sruby. wyszlo duzo mniej niz oczekiwalem:) mam nadzieje ze teraz misiek bedzie sobie radzil na sniegu:)
pozdrawiam!!!

namotore - 24-11-2008, 16:02

no i gitara :lol: w ramach podziekowan zamiesc koniecznie zdjecia na nowych kolkach, ewentualnie postaw browara :mrgreen:
---
jesli wziales SJ6 to tylko sie ucieszysz jak snieg spadnie :mrgreen:

Anonymous - 29-11-2008, 14:31

Prosze, o to zdjecia:)

W nastepnym tygodniu wrzuce nowe... Dostalem dzisiaj telefon od Premio w Czarnym Dunajcu, poinformowano mnie iz felgi ktore mam zalozone nie sa przeznaczone do tego modelu l200 i musze je niezwlocznie zmienic... Do wyboru mam Dotz Hammade:) podobno tylko ta pasuje do miska. Cena? 360zl za sztuke. Troche szkoda bedzie tych "fel" w terenie:)

-------------
dekli nie zdazyli zamowic... :)

namotore - 29-11-2008, 17:56

hmm ciekawe co wykombinowali z tym doborem, daj znac jak po wymianie, zdjecia niezle - widze ze misio sie sniegu nie boi 8) p.s.nie zalozyli Ci kapselkow na piasty?
Anonymous - 06-12-2008, 16:33

ostateczna wersja miska na zime:) mimo komplikacji wszytko ladnie sie zakonczylo. jeszcze raz dzieki!
+ foty na nowych felgach:

i na koniec znalazlem troche sniegu:P:P

namotore - 06-12-2008, 16:42

jesli chcesz sa tam w premio jeszcze kapselki na piaste ze znaczkiem mitsu. ok10-20zl za szt. jesli nie tam to na allegro. Przyklejane :) DOTZ moze draznic :) pozdro 8)
Anonymous - 06-12-2008, 18:30

bez przesady, nie potrzebuje kapsli z logo mitsu:P ale dzieki za informacje, innym moze sie przydac hehe najwazniejsze ze w koncu sa zimoweczki:)
Anonymous - 06-12-2008, 18:53

bartek.s napisał/a:
i na koniec znalazlem troche sniegu:P:P

Do czego to doszło żeby w grudniu szukać śniegu. :D :D :D

HugoOrmo - 06-12-2008, 22:38

bartek.s napisał/a:
ostateczna wersja miska na zime:) mimo komplikacji wszytko ladnie sie zakonczylo. jeszcze raz dzieki!

Czesc,
To w koncu napisz jaki ostatecznie zestaw zlozyles (dystanse, felgi, opony)....

pzdr

jacek z płocka - 08-12-2008, 21:17

Witam, mam 16 tki felgi dotz hammada dark z kapselkami (bardzo upiękniają). Pasują bez dystansów, gdy zastosuje się specjalne dłuższe nakrętki, przy okazji antykradzieżowe, które kupiłem w komplecie z nasadką na klucz. Do tego opony BFGoodrich Winter Slalom 255/70/16 z białymi napisami. Felgi mają czarny środek na którym nie widać brudu i osadu z klocków hamulcowych. Popełniłem małą zbrodnię bo takie koło zwiększyło swą średnicę o 1.3 cm. Mam skrzynie automat i zdaje mi się, że lepiej zmienia biegi, tzn nie trzeba tak długo czekać jak na oryginałach. L ka na pewno mniej podskakuje, mniej czuć nierówności, trochę więcej pali (jakieś 0.5 l), trochę brzęczą powyżej 100 tki. Już udało mi się je sprawdzić na nieźle zaśnieżonej drodze W-wa Płońsk - rewelacja. No i jaki wygląd !!!! Będzie mi je żal odkręcić w marcu czy kwietniu. Nie żal tych 4 tysięcy PLN.
Pozdrawiam

namotore - 08-12-2008, 21:21

przy 245/70R16 predkosciomierz zawyza srednio o 5-12km/h w zakresie 50-150km/h. Na Twoich moze byc blizej prawdy :lol: fotki prosze :arrow:
-----
p.s.pamietaj zeby nie bujac ponad 160km/h (indeks Q masz) bo bedziesz widzial kostki bieznika na szybie autka jadacego za Toba :wink:

jacek z płocka - 08-12-2008, 21:42

Macie może doświadczenie z kolcowaniem opon ? Jadę niedługo w Alpy i nie wiem, czy kupić łańcuchy, czy może kolce do tych Goodrichów bo ponoć można.
Anonymous - 08-12-2008, 22:23

Nie wiem jak jest z przepisami w krajach alpejskich ale w Polsce jest chyba zakaz jazdy z kolcami.
Ja jeżdżę w Alpy co rok i już parę razy zdarzyło się że po świeżej 15 cm warstwie śniegu zjeżdżałem górską, krętą drogą tyle że założyłem łańcuchy na koła mimo że mam zimówki.

Myślę że zakup łańcuchów jest lepszym rozwiązaniem.
Tylko nie kupuj badziewia do 2 tonowego auta !!

Pozdrawiam