Komputery, RTV, AGD, Komorki - Czy ktoś zaproponuje jakiegoś fajnego notebooka?
Anonymous - 18-12-2007, 23:36
Jak chcesz wierzch ladnie przykryc to odwiedz stronke:
http://www.lapsticker.pl/?id=galeria&kid=5
Ostatnio tak duzo sie tego sprzedaje, ze cena potwornie spadla.
Mam nadzieje, ze nie odbije sie to na jakosci.
Testowalem juz maszynke z podwyzszona rozdzielczoscia - wiecej sie miesci na ekranie
Pozdrawiam
saphire - 19-12-2007, 14:11
LapStickery to na cały panel są lub na jego większą część - ja potrzebuję naklejeczkę na sam "pempek" czyli w rozmiarze 15mm x 45mm bo sam panel fajnie jest malowany - głęboka metaliczna czerń fortepianowa chyba dwuwarstwowa bo pył opalizujący jest jakby głębiej pod powierzchnia lakieru i nie chcę zaklejać panelu.
Anonymous - 20-12-2007, 10:57
A ja zamowilem wczoraj HP dv9680ew (taki:
http://allegro.pl/item286...b_gf8600.html).
Mam nadzieje, ze sie sprawdzi. Jutro bedzie kurier, jest juz potwierdzenie.
Koszt - ok 3500zl. Mysle, ze dobre pieniadze za takiego laptopa.
Tak sobie przy okazji przypomnialem - jakbyscie kiedys (zwlaszcza Warszawiacy) chcieli jakis towar HP - drukarke, latopa, komputer, monitor - whatever - to dajcie znac na priva.
M.
Juiceman - 20-12-2007, 23:26
majki napisał/a: | A ja zamowilem wczoraj HP dv9680ew (taki:
http://allegro.pl/item286...b_gf8600.html).
Mam nadzieje, ze sie sprawdzi. Jutro bedzie kurier, jest juz potwierdzenie.
Koszt - ok 3500zl. Mysle, ze dobre pieniadze za takiego laptopa.
Tak sobie przy okazji przypomnialem - jakbyscie kiedys (zwlaszcza Warszawiacy) chcieli jakis towar HP - drukarke, latopa, komputer, monitor - whatever - to dajcie znac na priva.
M. |
Ja mam hp pavilion dv9548us w sumie procek ciut szybszy, ale mniejszy twardziel i bez bututa ; )
i dalem za niego pare miesiecy temu jakies 3700.
I tu uwaga sprawdz odrazu czy dziala Ci recovery, bo HP nie daje Ci zadnych sterownikow, mi dali manuala i sterowniki to tvtunera, do kamery/fingerprita nie dali ; /
I odrazu zapytam sie gdzie mozna hp oddac do sprawdzenia jesli kupilo sie go w stanach? Hp daje gwarancje miedzynarodowe ?
stanik - 20-12-2007, 23:33
jeśli nic się nie zmieniło w ostatnim roku/półtorej (jak pracowałem jeszcze w serwisie HP) to niestety gwarancja ze stanów, nawet jak pisało na niej "miedzynarodowa" nie obowiazywala w polsce i niestety za wszystko trzeba placic (a jak wiadomo, w przypadku laptopa i autoryzxowanego serwisu taniej wychodzilo kupic nowego jak awaria byla powazniejsza).
Pozdrawiam
Juiceman - 21-12-2007, 01:16
Awaria taka ze recovery disk nie dziala ; ) i fingerprinta nie mozna uruchomic mimo sterownik ( tzn. brakuje mi programu ktory go obsluguje) Kamera z innymi programami funkcjonuje i dalej jest ok...
arekp - 21-12-2007, 10:40
Juiceman napisał/a: | I tu uwaga sprawdz odrazu czy dziala Ci recovery, bo HP nie daje Ci zadnych sterownikow |
Jesli kupiles laptopa z systemem operacyjnym, to obecnie praktycznie zaden producent nie daje plytek. Trzeba je sobie nagrac we wlasnym zakresie z ukrytej partycji recovery - podczas pierwszego startu komputera pojawia sie stosowny monit, a w menu START na pewno znajdziesz wlasciwa opcje.
Jesli preinstalowana byla Vista to system sam w sobie ma opcje zrobienia dyskow recovery.
akbi - 21-12-2007, 10:53
arekp napisał/a: | Jesli preinstalowana byla Vista to system sam w sobie ma opcje zrobienia dyskow recovery |
a gdzie to znajdę ??
...bo też muszę zrobić "instalkę" Visty
Juiceman - 21-12-2007, 12:35
arekp napisał/a: | Juiceman napisał/a: | I tu uwaga sprawdz odrazu czy dziala Ci recovery, bo HP nie daje Ci zadnych sterownikow |
Jesli kupiles laptopa z systemem operacyjnym, to obecnie praktycznie zaden producent nie daje plytek. Trzeba je sobie nagrac we wlasnym zakresie z ukrytej partycji recovery - podczas pierwszego startu komputera pojawia sie stosowny monit, a w menu START na pewno znajdziesz wlasciwa opcje.
Jesli preinstalowana byla Vista to system sam w sobie ma opcje zrobienia dyskow recovery. |
Tak ale klawisz podajrze F11 nie dziala nie reaugje na jego nacisniecie. A odnosnie plytek Toshiba daje plyty ze sterownikami do swoich lapkow I partycja u mnie nie jest ukryta ; / jest widoczna, jest na niej jeden katalog RECOVERY, ktory z kolei jest w srodku pusty, odkrycie ukrytych folderow tez nic, nie daje - a partycja zajmuje 6,99GB heh
akbi napisał/a: | arekp napisał/a: | Jesli preinstalowana byla Vista to system sam w sobie ma opcje zrobienia dyskow recovery |
a gdzie to znajdę ??
...bo też muszę zrobić "instalkę" Visty |
Na samym poczatku jak uruchamiasz lapka, na dole pojawia Ci sie skroty, F5,F7,F8 itp. I (u mnie) jest to chyba F11 - Recovery Disk.
arekp - 21-12-2007, 18:50
Juiceman napisał/a: | Na samym poczatku jak uruchamiasz lapka, na dole pojawia Ci sie skroty, F5,F7,F8 itp. I (u mnie) jest to chyba F11 - Recovery Disk. |
To zalezy od producenta komputera ... i sluzy juz do ODZYSKANIA.
[ Dodano: 2007-12-21, 18:55 ]
akbi napisał/a: | ...bo też muszę zrobić "instalkę" Visty |
Acery mialy jakis sofcik, cos z zielonym logiem i literka 'e' o ile dobrze pamietam. Poszukaj u siebie w programach softu o nazwie 'e-power', 'e-powering' czy cos w tym stylu. To cala grupa softu, ktora Acer daje a w tym jakies narzedzie do backupu oraz funkcjonalnosc 'create recovery media' - tylko tworzac te plytki, wybierz koniecznie opcje tworzaca 'factory recovery', bo mozna tez tworzyc kopie aktualnego stanu windowsa, ale obowiazkowo trzeba miec te w/w.
akbi - 22-12-2007, 00:16
arekp napisał/a: | Acery mialy jakis sofcik, cos z zielonym logiem i literka 'e' o ile dobrze pamietam |
Znalazłem ...Empowering Technology. Faktycznie ma coś takiego jak "Tworzenie domyślnego dysku fabrycznego"
Dzięki
arekp - 22-12-2007, 01:27
Oo ... wlasnie empowering. I nie ma sprawy, polecam sie na przyszlosc
Juiceman - 22-12-2007, 12:55
A ja powiem ze, zraziłem sie do firmy HP, a raczej jej "polityki softwarowej".
Mianowicie znalazłem oprogramowanie do fingerprinta i kamery na tym ftp: ftp://ftp.hp.com/
Każdy plik to sp*.exe
*- odpowiedni numer
Możesz znać nazwę programu i tak nic Wam to nie da musicie znaleźć numer programu, ponieważ, użycie wyszukiwarki na hp.com -nie gwarantuje znalezienia oprogramowania/sterowników.
Jak ktoś by miał problem z fingerprintem to program nosi nazwę:
sp35640.exe
arekp - 22-12-2007, 16:00
Juiceman napisał/a: | A ja powiem ze, zraziłem sie do firmy HP, a raczej jej "polityki softwarowej". |
Zapomniales sprawdzic z jakim systemem ten notebook byl sprzedawany - Windows Vista Home Premium.
Pamietaj, ze jesli ten notebook sprzedawany byl z Vista to jedynie na pelny support do Visty mozesz liczyc - Simones mial identyczny problem ze swoim HP.
Znalezienie PELNEJ listy dostepnych sterownikow do Twojego laptopa, dla Windows Vista oczywiscie zajelo mi 5 minut - oto link
Juiceman - 22-12-2007, 17:10
[quote="arekp"] Juiceman napisał/a: |
Znalezienie PELNEJ listy dostepnych sterownikow do Twojego laptopa, dla Windows Vista oczywiscie zajelo mi 5 minut - oto link |
Otóż taki mały problem był, pościągałem Wszystkie drivery/softy z tej stronki, natomiast do Kamery i Fingerprinta tylko drivery mi się zainstalowały, natomiast soft już nie chętnie ; )
|
|
|