To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] Zamienniki

Anonymous - 21-02-2008, 10:45

Hugo napisał/a:
kaeres napisał/a:
Czy można ładnie zakryć gnijący próg tymi uniwersalnymi listwami ?
Jakimi? Muchacho zderzak jest zupełnie inny, ma łuki prawie pod kątem prostym, a zobacz jak ma CAO.
P.S. Kurde jeszcze się nie wybrałem na przymiarkę tej dokładki od Polo. Brak czasu. Ale napewno kiedyś pojadę :?

Mnie się to również teoretycznie wydaje niemożliwe ale w końcu sprzedają na allegro i w opisie są zaznaczone samochody do których pasują. Colt tam oczywiście też jest dlatego pytałem tutaj.
A chodziło mi dokładnie o tą aukcję - http://allegro.pl/item282...y_progowe_.html

Monia - 21-02-2008, 21:56

no ale to są boczki, a co z przodem...tyłem hm ? ? Działamy cos w tym kierunku ? :mrgreen:
Hugo - 22-02-2008, 00:21

Monia napisał/a:
Działamy cos w tym kierunku ?
Niektórzy próbują (np. ja, może nieco ospale), a Ty tylko pytasz :P
Anonymous - 22-02-2008, 00:26

Te progi sa beznadziejne .... no ale kazdy ma inny gust :roll:
londolut - 22-02-2008, 11:11

Mateo567 napisał/a:
Te progi sa beznadziejne
Też mam takie zdanie. Wydaje mi się że najlepiej jest przyglebić przód tak jak mówi Hugo. Na pewno poprawi to wygląd CA0 i nada mu agresywności.
Ja mierzyłem wczoraj dokładkę do Astry II Bertone i łuki nie pasowały. Może na gorąco by podeszło ale nie było tego jak zrobić.

Anonymous - 22-02-2008, 12:18

Mateo567 napisał/a:
Te progi sa beznadziejne .... no ale kazdy ma inny gust :roll:

Na pewno wyglądają lepiej niż gnijące progi :)
Ok, sprawę gustu pomińmy.
Mnie chodzi o to jak to w ogóle można założyć na progi Colta ?
Kolega zauważył, że progi w Colcie nie są pod kątem prostym tak jak by sugerowało zdjęcie tych bocznych listw z allegro.
Na czym to się przyczepia ?

londolut - 22-02-2008, 12:21

kaeres napisał/a:
jak to w ogóle można założyć na progi Colta ?
Pogadaj z karolgt, on ma w swoim CA0 założone progi, fakt że po przeróbkach ale ma :)
Hugo - 22-02-2008, 12:25

londolut napisał/a:
Też mam takie zdanie. Wydaje mi się że najlepiej jest przyglebić przód tak jak mówi Hugo. Na pewno poprawi to wygląd CA0 i nada mu agresywności.
Na 100% efekt będzie powalający, szczególnie z niektórych ujęć.

[ Dodano: 22-02-2008, 12:27 ]
londolut napisał/a:
Ja mierzyłem wczoraj dokładkę do Astry II Bertone i łuki nie pasowały.
Czyli jedna z moich propozycji jest z głowy.

[ Dodano: 25-02-2008, 16:31 ]
No wiec tak. Byłem i przymierzałem te dokładki:

Tak się złożyło, że oba zostały sprzedane przez Kup Teraz zanim się po nie wybrałem, ale nie były jeszcze spakowane, więc nie było problemu żebym je przymierzył.
I tak: oba są od Polo z lat 1996 - 2000 r. i od szerokiego zderzaka. Ten szerszy hokej nie pasuje. Łuki tak, ale jest za krótki i brakuje go na końcach zderzaka ok. 3-4 cm. Poza tym wyglądał w Colcie moim zdaniem obleśnie. Taki typowo nieoryginalny i dołożony "na siłę". Ordynarnie.
Za to ten drugi wąski pasuje jak ulał. Długość pasuje co do cm. Łuki też OK. Z nim przód Colta prezentuje się super! Jest delikatny, gustowny. Zasłania akurat belkę pod silnikiem, haki do holowania (wiadomo, że w Colcie są niepotrzebne :mrgreen: ) oraz takie tam brzydkie osłony plastikowe. I taki hokej należy kupić. Pomyślałem jeszcze o hokeju od Polo Classic'a (bardzo ładny), ale ma inny (dłuższy) zderzak.
Więc w czwartek lub piątek jadę do znajomego na szrot i wiem o co go pytać.
Po montażu nie omieszkam podzielić się z Wami fotkami.

londolut - 26-02-2008, 04:29

Hugo napisał/a:
ten drugi wąski pasuje jak ulał
Z góry czy z dołu na zdjęciu? :P
Hugo napisał/a:
taki hokej należy kupić
Na allegro niema, już sprawdziłem ;) Jak założysz pochwal się. Jak będzie ładnie wyglądał to też taki sobie sprawię ;) Ciekawe czy są kolorowe. Za niedługo będę lakierował zderzak z tyłu i drzwi także kupić 50ml więcej farby to nie przeszkoda ;)
Hugo - 26-02-2008, 11:09

londolut napisał/a:
Z góry czy z dołu na zdjęciu?
Z góry. Ta węższa.
londolut napisał/a:
Na allegro niema, już sprawdziłem
Osobnej aukcji nie ma, ale szukaj z aut na części. Tylko zawsze poproś o fotkę.
londolut napisał/a:
Ciekawe czy są kolorowe
Nie wiem czy znajdziesz pod kolor swojego Colta, ale jeśli o mnie chodzi to pocieszam się, że dużo Polo z tych lat wychodziło w czerwonym kolorku :mrgreen:
londolut - 26-02-2008, 15:59

Hugo napisał/a:
Nie wiem czy znajdziesz pod kolor swojego Colta
Pod kolor swojego Colta na 101% nie dostanę ale chodzi mi o to żeby wogóle była w kolorze bo do takiego czarnego plastiku bardzo ciężko przywiera farba a jak już było polakierowane to odpowiednie podłoże już jest :)
Anonymous - 28-02-2008, 14:30

no wiadomo ze na chropowatej powieszchni nie trzyma sie lakier wiec trzeba polozyc podklad a potem lakier tak jak lakiernik zrobil z moimi zderzakami
mkm - 28-02-2008, 14:36

Zmiany optyczne to powod dla ktorego sie tutaj zalogowalem... Ciekaw jestem jak zapatrujecie sie na probe "dostosowania" zderzakow z Mirage? Moze ktos probowal?
Pozdrawiam.

Monia - 28-02-2008, 21:19

Hugo, to czekamy na pokazanie jak dopasowuje się zaprezentowana przez Ciebie częśc :)
Hugo - 28-02-2008, 23:19

mkm napisał/a:
Ciekaw jestem jak zapatrujecie sie na probe "dostosowania" zderzakow z Mirage? Moze ktos probowal?
A skąd je wziąć? Hmm?
Dzisiaj byłem na trzech szrotach i jak na złość trafiłem tylko na tą szerszą dokładkę od Polo. Fuck. No nic trzeba próbować dalej. Mam jeszcze 3 miejsca do sprawdzenia.