Carisma - Techniczne - Posluchajcie tego czy to zawory czy wtryskiwacze ????
Anonymous - 20-11-2007, 14:15
| turek61 napisał/a: | | piotrek_WRC, jaki przebieg ma Twoja Cari ? |
164 000
| OLV napisał/a: | | Trzymaj sie teraz scisle zalecen producenta a nie uslyszysz cykania juz niegdy |
staram się nie przekraczać 3000 obrotów, ale nie robie od razu tych 200 km. Mam nadzieję że to nie zaszkodzi że robię przerwy.
turek61 - 20-11-2007, 18:49
| piotrek_WRC napisał/a: | turek61 napisał/a:
piotrek_WRC, jaki przebieg ma Twoja Cari ?
164 000 |
identycznie tyle co moja.Ale ja jeszcze sie nie odważę
Robson86 - 20-11-2007, 20:46
Ze tez zlewacie tym silniki Ja osobiscie jestem przeciwny takiego typu dodatkom czyli uszlachetniaczom, ceramizerom itp. Jedynie w co inwestuje to w dobry olej i systematyczne przeglady okresowe w ASO co 1 rok. | turek61 napisał/a: | | Ale ja jeszcze sie nie odważę |
nie ma sensu turek61, szkoda autka
pozdroo
oczywiscie jest to tylko moja opinia
saphire - 20-11-2007, 21:03
Dobre popularne oleje są dobre. Lepsze są oleje specjalnie robione wręcz na konkretne zamówienie pod konkretny silnik na konkretny rajd. Zwykle te zawierają różne drogie i egzotyczne dodatki które normalnie nie są dodawane do popularnych handlowych olei ze względu na koszty. Ceramizer także należy do tych dodatków. Nie potępiajmy wszystkiego z góry w czambuł.
Robson86 - 20-11-2007, 21:06
| saphire napisał/a: | | Nie potępiajmy wszystkiego z góry w czambuł |
poprostu mam swoje zdanie, nie mam zamiaru zmuszac kogos ze, to jest bee czy cos w tym stylu. Gdyby jednak ten ceramizer tak dobrze czarowal to wiekszosc autoryzowanych serwisow by ich uzywala a tak nie jest...
Poprostu ja nigdy nie wleje niczego do mojego silnika poza na prawde dobrym olejem | Robson86 napisał/a: | | oczywiscie jest to tylko moja opinia |
Pozdroo
TRUTIL CARI GDI - 20-11-2007, 22:12
ja tez nie jestem zwolennikiem dodatkow do silnika typu ceramizer i tym podobne jak narazie nie robie nic ale mam pytanie po czyszczeniu przepustnicy szalaly mi obroty spowodowane to bylo dokreceniem srobki ktora uklada polozenie przepustnicy odkrecilem ja i ustawilem obroty chlopaki z forum wysylali mi fotki jak wyglada obrotomierz na wolnych mam identycznie dzisiaj dzwoniac na serwis aso mitsubishi zapytalem o regulacje obrotow koles zapytal czy odlaczalem aku powiedzialem ze tak on na to ze w silniku GDI nie wolno tego robic przyuczenie jej obrotow bedzie kosztowalo 135zl i teraz mohe pytanie czy to bedzie wygladalo tak jak to opisywaliscie panowie odlaczenie klemy podlaczenie odpalenie auta bez obciazen na 15min pozniej z obciazeniem 10min i na tym bedzie polegalo to przuczenie i zaplata 135zl jesli tak zrobie sobie sam a 135 na bajure bedzie chyba ze beda ustawiac spalanie itd ale nie wiem
Moomin - 20-11-2007, 22:15
| TRUTIL CARI GDI napisał/a: | ja tez nie jestem zwolennikiem dodatkow do silnika typu ceramizer i tym podobne jak narazie nie robie nic ale mam pytanie po czyszczeniu przepustnicy szalaly mi obroty spowodowane to bylo dokreceniem srobki ktora uklada polozenie przepustnicy odkrecilem ja i ustawilem obroty chlopaki z forum wysylali mi fotki jak wyglada obrotomierz na wolnych mam identycznie dzisiaj dzwoniac na serwis aso mitsubishi zapytalem o regulacje obrotow koles zapytal czy odlaczalem aku powiedzialem ze tak on na to ze w silniku GDI nie wolno tego robic przyuczenie jej obrotow bedzie kosztowalo 135zl i teraz mohe pytanie czy to bedzie wygladalo tak jak to opisywaliscie panowie odlaczenie klemy podlaczenie odpalenie auta bez obciazen na 15min pozniej z obciazeniem 10min i na tym bedzie polegalo to przuczenie i zaplata 135zl jesli tak zrobie sobie sam a 135 na bajure bedzie chyba ze beda ustawiac spalanie itd ale nie wiem |
Jak nie wolno? To jak np. wymienić akumulator?
TRUTIL CARI GDI - 20-11-2007, 22:18
no tak mi powiedzial przez telefon ze nie mozna od niej odlaczac aku nie pytale czy na dzien 2 czy 3 poprostu powiedzial ze nie
Moomin - 20-11-2007, 22:19
| TRUTIL CARI GDI napisał/a: | | no tak mi powiedzial przez telefon ze nie mozna od niej odlaczac aku nie pytale czy na dzien 2 czy 3 poprostu powiedzial ze nie |
Coś ściemniają chyba.
TRUTIL CARI GDI - 20-11-2007, 22:21
powiedzial ze rekulacja dokladnie przyuczenie 135zl
Moomin - 20-11-2007, 22:24
| TRUTIL CARI GDI napisał/a: | | powiedzial ze rekulacja dokladnie przyuczenie 135zl |
Nie wiem, nie znam się, ale bez sensu byłaby wizyta za każdym razem w ASO kiedy wysiądzie akumulator.
TRUTIL CARI GDI - 20-11-2007, 22:48
nie pytalem o wyciagniecie aku bo ja czyscilem przepustnice popieprzylem obroty pozniej sam ustawialem a w aso powiedzieli ze przyucznie kosztuje 135zl i nie wiem na czym to polega czy na odpaleniu i zostawieniu silnika na wolnych przez 15min czy podlaczenie pod kompa i ustawianie cos przez laptopa
Anonymous - 20-11-2007, 23:12
Pewnie polega to na ustawieniu obrotów , czyli tej śrubki , którą popieprzyłeś
wazu - 21-11-2007, 00:35
Pozwolicie że zacytuję usera
| vinniexl napisał/a: | Gdy wszystko poskrecal podlaczyl aku. Zapalil autko i zostawil go tak przez okolo 15 min bez wlaczania zadnych odbiornikow elektrycznych; nastepnie (po tych 15 min) powlaczal doslownie wszystkie odbiorniki razem i tak poczekal jakies 10 min. Na konciec na pare sekund dal gazu do odciecia zaplonu i tyle.
Prawidłowy sposób postępowania po odłaczeniu aku na dłuższy czas!!!!!!!!!!!!!!!!!
Własnie niedawno od kumpla sie dowiedzialem ze robiono mu dokładnie tak samo w Biały na service subaru ( dotyczyło cary gdi) |
No to ciekawe jakie to tajemnice mają spece na serwisie mitsu przy uczeniu obrotów w cari, skoro w subaru robią to "tradycyjnie" Sam chyba z 4 razy odpinałem aku i ustawiałem obroty w wyżej opisany sposób i jakoś cari nie przeszkadza taki sposób postępowania. Chyba jak zwykle chodzi o naciągnięcie potencjalnego klienta na kasę, trochę ludków tam pracuje, a pensje trzeba z czegoś płacić
saphire - 21-11-2007, 10:25
Ano ASO też chce zarobić na jeleniu który da się na to nabrać że nie można odpinać klemy i zrobią dokładnie to samo co zrobiłeś sam. Tyle że oni to wiedzą a zwykły jeleń z łapanki tego nie wie i płaci. Może jeszcze mu kompa podepną żeby nie płakał że nic nie zrobili
|
|
|