Zachodniopomorskie - Gdzie naprawiamy miśki ?
Anonymous - 20-05-2008, 18:23
hey!
czytalem, w tym watku, o gazowniku na zielonogorskiej (post dosc dawny), generalnie opinie byly pozytywne. pytanie wiec brzmi czy ktos jeszcze mial jakies doswiadczenia z tym warsztatem?? czy moze jakis inny teraz polecacie?? czy tamten jeszcze istnieje w ogole i czy jest ta sama ekipa, i czy warto?? prosze o pomoc. pozdr
Anonymous - 23-05-2008, 21:11 Temat postu: Naprawa Witam
Póki co to nie mam, żadnych problemów z samochodem, ale na wszelki wypadek zapytam się już doświadczonych forowiczów, gdzie najlepiej naprawiać swojego miśka, mam tylko naturalnie na myśli jakieś poważne usterki. Jeśli chodzi o olej to już wiem, że najlepiej zamawiać w Niemczech, a co z ewentualnym kupnem nowych części?. Proszę o poradę.
Zamierzam wymienić filtr powietrza i paliwa, który sklep polecicie?
Pozdrawiam
steve69 - 27-05-2008, 08:52
Polecam PB AUTO przy ul. Witkiewicza 60 (os. KALINY), sklep z częściami do aut japońskich i koreańskich, duży wybór i dobre ceny a w przypadku braku części w magazynie panowie ściągają na nastepny dzień.
stary alfer - 27-05-2008, 10:40
pet napisał/a: | gdzie najlepiej naprawiać swojego miśka, mam tylko naturalnie na myśli jakieś poważne usterki. |
Niestety w Szczecinie tylko: http://www.autoars.pl/
No chyba, że użytkownicy rekinów mają inne zdanie.
Anonymous - 27-05-2008, 11:32
A co z serwisem Mitsubishi, o którym tak głośno na forum było swego czasu, mam na myśli serwis na ulicy Kurzej 4?!
arekp - 11-06-2008, 22:25
Przyszlo mi przezyc blizsze spotkanie z serwisem AutoArs, wiec wypada napisac kilka slow.
Przed wyjazdem w trase pojawilem sie u nich zaniepokojony naglym wystapieniem metalicznych odglosow z przedniego zawieszenia. Serwis mimo braku mocy przerobowych wcisnal mnie na fajrant na sprawdzenie. Poniewaz przyczyna nie byla niebezpieczna a jedynie malo komfortowa na serwis umowilismy sie na wtorek.
Pechowo sie stalo w czasie drogi 'tam', gdzie zacisnal sie tylny zacisk hamulcowy i spowodowal ogromne nagrzanie sie wszystkiego w okolicy. Jakos dojechalismy na miejsce, droga powrotna rowniez jakos minela ... a misiek poszedl na kanal we wtorek.
Serwis zajal sie wymiana lacznikow stabilizatora, ktore byly przyczyna metalicznych dzwiekow oraz gumy stabilizatora ktore mialem juz kupione i czekaly na wymiane.
Do tego zajeli sie problematycznym zaciskiem, ktory sprawial im wiele problemow bo po przeczyszczeniu i uruchomieniu dalej sie blokowal. Skonczylo sie na wymianie zacisku na drugi uzywany zakupiony w Xedos.
Jestem pozytywnie zaskoczony podejsciem serwisu, poniewaz napracowali sie aby uruchomic moj zacisk a dopiero w ostatecznosci siegneli po drugi. Do tego konieczna byla wymiana klockow, poniewaz ten z zacisnietego zacisku zdazyl sie caluski zetrzec. Zaproponowano mi klocki, ktore mieli na stanie, a gdy zapytalem o te ktore mogli miec dopiero na drugi dzien (drozsze od proponowanych) uslyszalem, ze szkoda przeplacac. Mogli tez zarobic na wymianie tarcz, poniewaz wyrazilem duza obawe o stan tej przegrzanej jednak uznali, ze wyglada OK, a jesli cos bedzie nie tak w czasie jezdzenia to dopiero wtedy wymienimy.
Autko ostatecznie stalo u nich 2 dni podczas ktorych walczyli z zaciskiem i dokladnie szukali przyczyny. Do tego najprawdopodobniej wyregulowano tez prace wybieraka biegow, bo sprawniej dziala (albo w ciagu dwoch dni sie odzywczailem ).
Podsumowujac,
- klocki tyl (85zl)
- zacisk (250zl)
- laczniki stab. (120zl)
- robocizna (300zl)
- smar + plyn do hamulcow (45zl)
W sumie 800 zl i bezproblemowo otrzymalem FV.
Do mojej pozytywnej opinii dolozyc moge Dominika, ktory przed przekazaniem dziewczynie Colta (kupil sobie w koncu nowego Lancerka ) oddal autko do nich na warsztat. Zadzwonil do mnie po odbiorze i byl bardzo zadowolony z wykonanej pracy jak i ceny jaka zaplacil, ale detali co do zakresu nie znam.
[ Dodano: 05-07-2008, 00:13 ]
Dzis odebralem Cari po drugiej wizycie w Auto Ars. Misiek chyba polubil ten serwis calkowicie nie przejmujac sie tym, ze bez autka bardzo ciezko bylo mi pracowac - w ciagu 3 tygodni miskiem prawie wcale nie jezdzilem.
Coz moge powiedziec, jestem bardzo zadowolony z obslugi i ceny za usluge.
Generalnie po poprzedniej awarii zacisku lekko po tylku dostala tarcza i mi delikatnie obciera w jednym miejscu. Przewrazliwiony odstawilem autko na serwis, aby sprawdzili czy nie ma problemu.
Dobrze, ze nie zdecydowalem sie na sugerowana wymiane tej tarczy, bo nastepnego dnia padla w czasie jazdy ... skrzynia biegow :/ Jakos doczlapalem sie o wlasnych kolach do serwisu. Pierwsza diagnoza ze sluchu: skrzynia, i lepiej wymienic na uzywke niz naprawiac bo bedzie pewnie taniej (wspomnieli o kwocie uzywki 800-1000zl, w Xedosie 1800 zl). Rece mi opadly - nie mowiac o tym, ze w serwisie musieli patrzec na mnie jak na wariata co dzien po dniu przyjezdza z kolejnym problemem
Zdecydowalem sie na opcje +200 zl za rozebranie skrzyni, ocene co sie popsulo i ew. probe reanimacji. Na moje szczescie padlo jedno lozysko, a drugie popiskiwalo juz od dluzszego czasu. Skonczylo sie na wymianie dwoch lozysk o wartosci w sumie 320 zl.
Do tego doszedl cyrk ze sprzeglem (bylo juz na wykonczeniu, wiec od razu wymiana) bo serwis sciagnal kilka roznych i nie pasowaly. Nasz klubowy dostawca spisal sie na medal i dostarczyl w dobrej cenie idealnie pasujace sprzeglo (o dziwo ten sam producent i symbol co te niepasujace z hurtowni w Szczecinie).
Koszty w sumie 1441 zl (w tym 900 robocizna przy skrzyni) + 416 sprzeglo od Marka.
Do tego wyregulowali mi pieknie obroty, ktore mialem za niskie - a w cale o to nie prosilem. Widac serwis zwraca tez uwage na takie detale.
Po raz kolejny jestem zadowolony z tego serwisu.
stary alfer - 26-11-2008, 09:04
Odkleiła mi się szyba przednia w lewym dolnym rogu.
Nie jest oryginalna, więc zakładam, że jest to wynik pracy "fachowców", którzy ją wklejali.
Dzwoniłem dziś na ul. 26 kwietnia i w najgorszym wypadku będzie to koszt 150 zł (obejmie wycięcie całej szyby i ponowne jej wklejenie).
Zastanowił mnie jednak czas wykonania usługi czyli 2,5 h, który uważam za zbyt krótki...
Ma ktoś kogoś sprawdzonego w tej kwestii?
Allais - 26-11-2008, 12:36
Jeśli mówisz o "Auto-szybach" to szczerze ich odradzam. Mi w Talonie wymieniali szybę i nie dość , że robili to po prostu "na chama" (szybę starą po prostu ciagnęli do góry zapierając się np. o progi auta...). Gdy zapytałem czy tak to się robi to mówili że to jest stary klej i stary samochód więc inaczej nie da rady zrobić.... czyli co mam rozumieć że najlepiej do nich przyjeżdżać nowymi autami prosto z salonu ? Poza tym właśnie przy "zdejmowaniu" szyby "fachowiec" stanął na progu bocznym i opierając się piętami na listwie plastikowej zerwał ją z zawiasów... dobrze że nie pękła bo wtedy byłby problem... na miejscu kazałem im przykręcić ją tymczasowo na śrubę od dołu (miejsce na śrubę oczywiście było - nic nie wierciłem ). Jeszcze szef całej "firmy" wyszedł i zaczął mówić, że to przecież stary samochód i pewnie jak jechałem do nich to mi odpadła listwa... Aż miałem ochotę zrobić krzywdę mu albo jego Cadillacowi
Odradzam więc stanowczo korzystanie z ich usług. Kaleos wymieniał szybę w innym miejscu i z tego co wiem to dobrze ma zrobione. Może zasięgnij jego rady.
Pozdrawiam
Rafal_Szczecin - 26-11-2008, 13:41
Allais napisał/a: | Jeśli mówisz o "Auto-szybach" to szczerze ich odradzam. Mi w Talonie wymieniali szybę i nie dość , że robili to po prostu "na chama" (szybę starą po prostu ciagnęli do góry zapierając się np. o progi auta...). Gdy zapytałem czy tak to się robi to mówili że to jest stary klej i stary samochód więc inaczej nie da rady zrobić.... czyli co mam rozumieć że najlepiej do nich przyjeżdżać nowymi autami prosto z salonu ? Poza tym właśnie przy "zdejmowaniu" szyby "fachowiec" stanął na progu bocznym i opierając się piętami na listwie plastikowej zerwał ją z zawiasów... dobrze że nie pękła bo wtedy byłby problem... na miejscu kazałem im przykręcić ją tymczasowo na śrubę od dołu (miejsce na śrubę oczywiście było - nic nie wierciłem ). Jeszcze szef całej "firmy" wyszedł i zaczął mówić, że to przecież stary samochód i pewnie jak jechałem do nich to mi odpadła listwa... Aż miałem ochotę zrobić krzywdę mu albo jego Cadillacowi
Odradzam więc stanowczo korzystanie z ich usług. Kaleos wymieniał szybę w innym miejscu i z tego co wiem to dobrze ma zrobione. Może zasięgnij jego rady.
Pozdrawiam |
kurcze a ja tam szyby do 3 miśków wstawiałem i zawsze robota profi, tak samo z podejściem do klienta... dlatego też zadzwonilem do Marcina i mówie mu zeby jechał bo spoko... a Ty mi tu takie histori opowiadasz... hmm no to już sam nie wiem...
EDIT: pisał Derpin z konta rafiego
stary alfer - 26-11-2008, 13:47
Podzwonię jeszcze, zobaczymy co powiedzą gdzie indziej...
Generalnie wolałby, blisko domu (26 kwietnia jest blisko), gdyż te 2,5 godz. mnie przeraża i nie uważam, że szyba jest już w 100% nie narażona na przesunięcia itp.
Rafal_Szczecin napisał/a: | EDIT: pisał Derpin z konta rafiego |
Dzielenie konta, ban na 33 lata. Nie ma zmiłuj
ps. Dziękuję Dominik za telefon!
Allais - 26-11-2008, 20:36
Rafal_Szczecin napisał/a: |
kurcze a ja tam szyby do 3 miśków wstawiałem i zawsze robota profi, tak samo z podejściem do klienta... dlatego też zadzwonilem do Marcina i mówie mu zeby jechał bo spoko... a Ty mi tu takie histori opowiadasz... hmm no to już sam nie wiem...
EDIT: pisał Derpin z konta rafiego |
Piszę ze swojego doświadczenia... być może i są profi... Napisałem tylko jak było w moim przypadku... Nie robiłbym im antyreklamy bez powodu bo niby czemu ? ... tamtego dnia jak już od nich wracałem to powiedziałem sobie, że każdemu będę odradzał tam jeździć... Sam już na pewno tam nie pojadę
kaleos - 30-11-2008, 11:22
Wczoraj Ada przestawila mi tylne kolo w golfie odgielo sie do tylu i troche w bok.
Porysowalo jeszcze dzwi i pogela troche blotnik, ale to pikus, najgorsze te kolo bo auto jedzie bokiem.
Moze cie mi polecic jakies magika ktory mi to jakos wyprostuje... help
Rafal_Szczecin - 30-11-2008, 12:38
Przemek dzwon do mnie lub Dominika, nie takie rzeczy robilismy
Astre pewno widziales, tam to cala cwiara byla wspawywana i w zyciu bys nie powiedzial ze tak bylo gdybys nie wiedzial
auto jezdne ? bo to troszke daleko ( police )
stary alfer - 04-12-2008, 07:20
Byłem na 26 kwietnia w minioną sobotę tj. 29.11.08.
Niczym szczególnym panowie się nie wyróżniają.
Wzięli auto, oddzwonili jak było gotowe.
Plusem jest to, że dostałem rachunek To zdarza się rzadko
Trochę musiałem podociskać listwy przy szybie i dachu, może trochę źle trzyma się listwa i podszybie w prawym dolnym rogu, ale nie jest tragicznie - poprawię.
Niestety sam dałem du... Zrywając taśmy z szyb i dachu, zrobiłem to za szybko i zeszło deko lakieru z dachu
Anonymous - 04-12-2008, 18:12
Witam !
Mam pytanie dotyczące cen robocizny przy wymianie rozrządu w Cari 1.6 . Obdzwoniłem kilka Szczecińskich warsztatów polecanych w tym wątku i ceny kształtują sie następująco :
- Auto Ars 340zł
- serwis Mitsubishi 415zł
- Czajka na Pomorskiej około 350zł (nie potrafił powiedzieć konkretnie)
Ceny dotyczą wymiany rozrządu + pompy wody .
Pytania :
- warto dopłacić i zrobić w serwisie mitsu ?
- macie może kogoś kto potrafi to zrobić dobrze i taniej ?
|
|
|