Colt - Ogólne - colt (93-94) vs. swift (93-95)
Anonymous - 15-01-2008, 11:42
Student napisał/a: | Dla mnie podstawowym błędnym założeniem w stwierdzeniu HOODZIX-Ajest to że sprzedajemy nasze samochody dla tego że się psują.
Chciałem zauważyć że w moim przypadku jest tek że sprzedaję dla tego że ma swoje lata a nie dla tego że się psuje | Zwracam honor Hugo napisał/a: | Przejechałem się Coltem 1.6 kolegi, włos zjeżył mi się na głowie i już wiedziałem jakie auto kupię | Ja tez tak mialem z CA0 1,6 kolegi ale minal prawie rok i dopiero jakies sianko odlozylem, wiec zdazylo mi takie wielkie podniecenie odejsc, a przyszedl rozsadek Tak wiec dlatego pytam tak duzo Hugo napisał/a: | Kupiłem w nocy nie widząc prawie nic, tylko obejrzałem nadkola. Silnik nie odpalił, bo akumulator padł. Ale jak obszedłem go świecąc komórką i nie zauważyłem żadnej wgniotki na lakierze, po otwarciu drzwi zobaczyłem środek jak w aucie z salonu to od razu wpłaciłem zaliczkę. I już był mój | No to gratuluje ze w takich warunkach dales rade "upolowac" godna sztuke. Ja jednak wolalbym odpalic najpierw silnik, sprawdzic synchonizator bieg "2", poprosic mojego kupla o dokladne sprawdzenie, potem do znajomego od przegladu technicznego i dopiero potem kupic
Miroslaw1305 - 15-01-2008, 19:53
hoodzik-mam pytanie podstawowe ile kasy chcesz przeznaczyć na kupno samochodu oraz na jakich trasach będziesz jeżdził. Czy to będzie Twój pierwszy samochód i ile osób najczęściej będzie w nim jeżdzić. Po tych danych będzie można coś Ci doradzić bo masz dylematco kupić .CHciało by się aby spełniał wszystkie marzenia niestety DUŻEJ kasy brak.
Anonymous - 15-01-2008, 20:02
Miroslaw1305, chce przeznaczyc ok 4-4,5 tys. Wiekszosc bede potrzebowac na miasto ale tez na jakies wypady 60, czasem i prawie 300 kilometrowe. To bedzie moj pierwszy samochod i bede nim jezdzil sam oraz czasem w 2 osoby.
Miroslaw1305 - 15-01-2008, 22:20
hoodzik proponuję Suzuki Swifta zadbanego zwłaszcza blacha,koniecznie konserwowanegoi będącego w kraju 2 lub więcej lat. Decydując się na suzuki oprucz blachy sprawdż stan zawieszenia.Ludzie po użytkowaniu suzuki,mając trochę więcej kasy zmieniają samochody na większe ,tak jak ja i sprzedają auta zadbane.Warto poszukać takiego egzemplarza.Jaswojego swifta sprzedałem po blacharce i zrobionym zawieszeniu.Suzuki jest bardzo dobrym Małym wyrobem Japońskiegoprzemysłu samochodowego .
Anonymous - 15-01-2008, 22:35
Miroslaw1305, dzieki za rade. Podejrzewam ze jak bede szukal to colta i swifta sobie niejeden raz obejrze. Juz tyle razy pisalem, co podoba mi sie w tym, a co w tym, to juz nie bede po raz kolejny przytaczal, bo po raz 15 to staje sie dla reszty nudne Chcialem bardzo wszystkim podziekowac za pomoc, duzo sie dowiedzialem i jeszcze wiecej bede musial sprawdzic na zywo. Dzieki dzieki i jeszcze raz dzieki. Ale jakby ktos chcial sie jeszcze wypowiedziec to z przyjemnoscia przeczytam
Anonymous - 16-01-2008, 06:23
Miroslaw1305 napisał/a: | Suzuki jest bardzo dobrym Małym wyrobem Japońskiegoprzemysłu samochodowego . |
Taki japoński Trabant
Miroslaw1305 - 16-01-2008, 21:35
japas gdyby swift miał karoserię jak trabant to byłby samochodem długowiecznym,co prawda małym alejako pierwsze autko do nauki techniki jazdy bardzo dobre .Małe łatwe w parkowaniu ,mało palące ,wyposarzenie ubogie-nie odwraca uwagi od prowadzenia samochodu.Suzuki swift daje też poczuci radości bardzo dobrym startem ,dalej-tylko do 120 km/gdz ,jest zbyt lekkie i nosi po naszych nierównych drogach-ale jest to prędkość na naszych już wg przepisów niedopuszczalna .
Dlatego w trochę zabawny sposób przedstawiłem zalety swifta ,który jako pierwsze autko oraz do jazdy w mieście się wspaniale sprawuje.Opinia ta poparta jest 3 letnim posiadaniem tego modelu,i zdaniem innych posiadaczy tego samochodu .Można zainstalować instalację gazową .Jeżdzi taki po okolicy iwłaściciel nie chce innego auta .Nic się nie psuje,tanio jeżdzi do pracy i co więcej wymagać
[ Dodano: 16-01-2008, 21:46 ]
jeśji swiftem masz jeżdzić na zakupy i dojeżdrzać do pracy NIE SZPANOWAĆ to dobry wybór .Złodzieje też go unikają - bo to takie niepozorne i jeszcze mało doceniane autko .Jest ich na naszym rynku stosunkowo mało.
Anonymous - 16-01-2008, 21:59
Dziekuje za wszystkie rady, spostrzezenia, uwagi. Duzo mi daliscie do myslenia i wiem mniej wiecej na co zawracac uwage, czym sie kierowac. Bede szukal i swifta i colta, ale raczej z akcentem na ten drugi samochod. Jak bedzie, to sie okaze. Jeszcze raz thx
Anonymous - 17-01-2008, 09:41
Miroslaw1305, w zupełności zgadzam się z Twoją opinią.Jeśli śledziłeś wątek od początku to wiesz,że też jestem szczęśliwym posiadaczem Swifta i po nabyciu Lancera śmiga nim obecnie moja ładniejsza połowa. Określenie "japoński Trabant" pochodzi z forum Suzuki Swifta ( którego od kilku lat jestem uczestnikiem ) i nader często w formie żartobliwej a nie obrażliwej się tam pojawia. Co do blachy to zawsze będę twierdził , że wszystko zależy od dbałości właściciela. Mój systematycznie jest konserwowany i o dziurach w podłodze lub progach mogę zapomnieć Tak to już jest z samochodami używanymi,że ważniejszy od rocznika jest stan techniczny pojazdu.Ja co 2-3 lata mam możliwość kupienia BMW 3 używanego przez mojego kuzyna i nikt z rodziny nie jest zainteresowany.Pomimo,że samochody są bardzo młode to niesamowicie zarżnięte.Kuzyn prowadzi firmę i przez 3 lata katuje niesamowicie pojazd a póżniej wymienia na nowy i tak w kółko.
Hugo - 17-01-2008, 14:22
japas napisał/a: | Tak to już jest z samochodami używanymi,że ważniejszy od rocznika jest stan techniczny pojazdu. | To jest podstawa.
karolgt - 17-01-2008, 14:28
a czy Swift z tego roku ma ocynkowaną blache ?
bo Colt ma
Anonymous - 17-01-2008, 14:31
karolgt, a od ktorego CA0 ma cynkowana? Od poczatku produkcji czy od jakiegos rocznika?
karolgt - 17-01-2008, 14:32
hoodzix napisał/a: | karolgt, a od ktorego CA0 ma cynkowana? Od poczatku produkcji czy od jakiegos rocznika? |
CA0 kazdy ma ocynkowane, nie wiem czy C5x (poprzednik CA0) tez nie ma ocynkowanej.
Hugo - 17-01-2008, 16:50
karolgt napisał/a: | nie wiem czy C5x (poprzednik CA0) tez nie ma ocynkowanej | Oczywiście, że ma i to dużo lepszej jakości.
juar_78 - 18-01-2008, 12:15
No właśnie. A propos zabezpieczenia antykorozyjnego w C50 i nowszych modelach. Jak to właściwie jest.
Przeglądając forum raczej nie spotkałem utyskiwań na korozję w C50, mimo że to co najmniej 16 letnie auta. Sam mam takie i jest ok. Natomiast odnośnie CAO już częściej ludzie narzekają (błotniki tylne na przykład), a auta młodsze.
Jak jest w jeszcze nowszych CJ ?
|
|
|