To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - KSIĘGA PYTAŃ I ODPOWIEDZI - MITSUMANIAKI - MMC

JCH - 17-05-2006, 08:42

Adam MMC napisał/a:
...ale z tymi częściami to chyba będzie ciężko i tu wiele nie zmienię. Nadal to nie moja działka. Ja jestem odpowiedzialny za sprzedaż samochodów, marketing, PR i rozwoj sieci dealerskiej.

To musi współgrać :!: bo:
- albo będziemy kupować zamienniki
- albo nie będziemy kupować Mitsubishi
Koło się zamyka.

Więcej aut -> więcej części -> tańsze części - OK. Ale... - odpadnie Wam ten koronny argument, że marka wyjątkowa, nie tak popularna i że Renówek więcej to i awarii więcej .....
Dokąd tak naprawdę zmierza MMC :?:

szczeslaw - 24-05-2006, 09:56

Adam MMC napisał/a:
...ale z tymi częściami to chyba będzie ciężko i tu wiele nie zmienię. Nadal to nie moja działka. Ja jestem odpowiedzialny za sprzedaż samochodów, marketing, PR i rozwoj sieci dealerskiej.

Właśnie jako osoba odpowiedzialna za sprzedaż, możesz podnieść argument, że drogie częsci zamienne i drogi serwis powstrzymują wzrost sprzedaży. I taka jest prawda. Wielu klientów przed zakupem powstrzymują koszty serwisowania samochodu. Nadal pokutuje pogląd, że japończyki są drogie w utrzymaniu, co w przypadku serwisowania Mitsubishi w ASO, jest niestety prawdą :(

Anonymous - 26-07-2006, 19:43

Witam wszystkich,

Jak zwykle po długiej przerwie. Przepraszam, że tak żadko bywam ale ciężko z czasem.
Wprowadzamy sporo nowych zmian w firmie, które baczni wielbiciele Miśków powinni niedługo dostrzec.
To będzie między innymi:

- strona Mitsubishi w Polsce - modyfikacja
- program flotowy Mitsubishi - może zobaczycie zwłaszcza w Warszawie oklejone samochody z napisami Mitsubishi Fleet Sales
- nowe salony w Polsce (Tychy, Szczecin) Reszty nie mogę narazie zdradzić.
- no i wejście nowych modeli w tym i przyszłym roku.

Sporo się dzieje, więc jest co robić.

Co do cen części to mam nadzieję, że spotkamy się na zlocie w Białymstoku już za miesiąc!!!

Pozdrawiam,

Adam

JCH - 26-07-2006, 21:29

Adam MMC napisał/a:
wejście nowych modeli w tym i przyszłym roku.

Jakich :?:
Jeśli to nie tajemnica.
Adam MMC napisał/a:
Co do cen części to mam nadzieję, że spotkamy się na zlocie w Białymstoku już za miesiąc!!!
:?: :?: :?: O ssso chodzi :?: :?: :?:
Rafal_Szczecin - 26-07-2006, 23:24

Adam MMC napisał/a:
nowe salony w Polsce (Tychy, Szczecin

WKONCU :!:

mam nadzieje, ze diler bedzie przyjazny dla mitsumaniakow, i moze sam cos zorganizuje, i wejdzie na forum :?:

Matejko - 27-07-2006, 08:48

JCH napisał/a:
Adam MMC napisał/a:
:?: :?: :?: O ssso chodzi :?: :?: :?:

JCH no jakto o co - po kartonie czesci eksploatacyjnych do kazdego modelu dla wszystkich obecnych, w promocyjnych cenach po 10% wartosci :mrgreen:

Jackie - 01-08-2006, 17:36

Matejko, wyłącz Play Station ;)
Matejko - 01-08-2006, 18:14

Jackie napisał/a:
Matejko, wyłącz Play Station ;)

a ty z nami czy przeciwko nam :?: :twisted:

Hubeeert - 01-08-2006, 20:22

Okrakiem :mrgreen: - żart
Jak pamiętam nasze wielogodzinne rozmowy z Jackiem i (tu zasłona tajemnicy) wszyscy by się cieszyli gdyby ceny częsci spadły. Nie zależy to ani od Jacka ani od MMC Car Poland. Niestety. Jacek bardzo chętnie by nam sprzedawał częsci taniej...

Ale nie może.

JCH - 24-02-2007, 00:47
Temat postu: Księga pytań i odpowiedzi MMC
Tak sobie dyskutujemy w innym temacie na temat cen części a może by tak dowiedzieć się u źródła :?: Tym bardziej, że kilka pyta padło i pozostały one bez odpowiedzi :?
W Białymstoku miało się coś wyjaśnić na temat części - wyjaśniło się :?:

Hallo :!: :!: :!: Jest tu kto :?: :?: :?:

JCH - 21-03-2007, 22:53

Hue, hue, hue .... :badgrin: :badgrin: :badgrin:
Bo wiesz, generalnie to MMC Mitsumaniaków ma w d...nosie :badgrin:

Anonymous - 11-11-2007, 11:19

Witam,

Biję się w piersi, jeśli chodzi o wizyty na forum i odpowiedzi. Brakuje mi na to czasu ale proszę nie tarktujcie tego, ze was olewam. Wierzcie mi, że pracuję dla tej firmy po 12 godzin dziennie a czasem też w weekand. Wszystko po to aby nasza firma była mocniejsza na rynku. A też mam dom i narzeczoną, która czasem już nie ma do mnie cierpliwości :)

Co do cen części to jak już wspominałem to nie jest moja działka i nie mam pojęcia co jest drogie a co ma dobrą cenę ale jak czytam wasze opisy to wygląda na to, że generalnie części są za drogie. Porozmawiam z Jackiem i postaramy się coś zrobić dla was.

Padło też pytanie dotyczące serwisu w Trójmieście? Hmm, jak by to powiedzieć. Nie o wszystkim mogę mówić tu otwarcie ale zgadzam się, że obecny serwis i jedyny w tym mieście to daleka droga do ideału. Zdajemy sobie z tego sprawę ale rozwój i przebudowa sieci dealerskiej to długa i żmudna droga.
Generalnie w ubiegłym roku powstała strategia rozwoju sieci Mitsubishi w Polsce do 2010 roku i będziemy ją konsekwentnie realizować.

W ostatnim roku otworzyliśmy nowe punkty sprzedaży:

Japan Motors - Bielsko-Biała
Sobczyk - Katowice, Opole, Częstochowa
Auto Club - Szczecin
Witpol - Tychy
Sattal - Łodź - jego pewnie najlepiej kojarzycie z tego rocznego zlotu

I powiem, że to dopiero początek przebudowy sieci dealerskiej.
W ciągu najbliższego roku powstaną minimum 4 kolejne nowe salony Mitsubishi.

Pozdrawiam,

Adam MMC

saphire - 11-11-2007, 11:52

Salony salonami a tu raczej się rozchodzi o przyzwoite i solidne serwisy z dobrymi cenami bo póki co większość jeździ do prywaciarzy bo często robią lepiej niż w serwisie a części poza oficjalnym ASO są dużo tańsze więc po co aż tak przepłacać?

Zróbcie solidne serwisy z kumatymi mechanikami i ceną na robociznę taką jaka powszechnie obowiązuje, dajcie ceny na części takie jakie są poza oficjalnymi kanałami a gwarantowane że wtedy ludziska będą do Was jeździć z robotą. Zarobicie na efekcie skali. Bo póki co zarabia Wasza konkurencja. :twisted:

Anonymous - 11-11-2007, 12:10

Taka opowiastka: Idzie zima. Szukam kół zimowych do mojego L200. Oczywiście całkiem inne felgi niż na poprzednim modelu. Jestem z tych leniwych więc dzwonię do dealera i pytam:
- Kupię ci ja u was koła zimowe?
- Nie mamy ale możemy zamówić...
- A po ile będą?
- Stalowe felgi ORYGINALNE około 650,- sztuka
- Acha...
- Mam felgi aluminiowe to do stalowych będą potrzebne nakrętki odpowiednie...?
- Mamy 18.57 zł sztuka. Takie ceny MMc narzuca....
Cytat:
to nie jest moja działka i nie mam pojęcia co jest drogie a co ma dobrą cenę

To powiem tak: felgi stalowe 150-250, nakrętki 3-5 zł/szt.
Jeżeli facet od marketngu i sprzedaży nie wie co jest drogo to pozwolę sobie na cytat z zakładu wulkanizatorskiego: "Jak się ma niszowy samochód to trza zacisnąć zęby i płacić".
Kultywujta dalej niszowość miśków i nie płaczta, że samochody płyną a klientów brak.

saphire - 11-11-2007, 14:55

Zgadza się - w ASO ceny na części są tak zaporowe całkiem jakby sami nie chcieli by ktokolwiek cokolwiek tam robił :badgrin: :badgrin: :badgrin: i jak widać ludzie umieją sobie kalkulować i choćby kupić części poza ASO a im co najwyżej za robociznę zapłacić choć i nawet to nie koniecznie bo coraz więcej warsztatów jest kumatych w miśkach i innych japończykach więc albo pójdziecie w rozsądne ceny albo konkurencja was zajeździ. Choć jak widać po rynku już to dawno zrobiła :badgrin: :badgrin: :badgrin: