Chcę kupić Carisme! - Czy warto się zainteresować?
Moomin - 23-02-2008, 19:34
Juiceman napisał/a: | W tej subarynce tylko 4x4 mnie przekonuje i znowu golas;p |
Jaki golas? Co Ty byś chciał w samochodzie? Fontannę? Ma klimę, ABS, elektrykę, 4x4, poduszki, szyberdach, automat. Czego Ty byś chciał?
Anonymous - 23-02-2008, 19:42
Subaru po Gongu , poduszka od pasażera była wywalona to samo z poduszką kierowcy, do tego jakie spasowanie .
Moomin - 23-02-2008, 19:46
piter23 napisał/a: | Subaru po Gongu , poduszka od pasażera była wywalona to samo z poduszką kierowcy, do tego jakie spasowanie . |
Pasażera faktycznie, nie zauważyłem, ale kierowcy? Po czym Ty to widzisz?
No był stuknięty, bo nawet nie jest napisane, że bezwypadkowy, ale jest u tego samego człowieka dobrych parę lat więc chyba wszystko z nim w porządku.
Juiceman - 23-02-2008, 20:07
Moomin napisał/a: |
Jaki golas? Co Ty byś chciał w samochodzie? Fontannę? Ma klimę, ABS, elektrykę, 4x4, poduszki, szyberdach, automat. Czego Ty byś chciał? |
Fontanny nie bo po naszych wrocławskich drogach, więcej by się z niej wylało
Szyberdach i klima - na ten luksus mnie nie stać jeszcze;p
Automatu też nie, ja tam lubię powachlować wajchą
Ale z tym golasem faktycznie przegięcie małe, no dobra duże;] ale klimatronika nie ma phi Zwracam honory za golasa, a szkoda ze na początku nie napisałeś, że był walony....
Anonymous - 23-02-2008, 20:13
Moomin napisał/a: | Po czym Ty to widzisz? |
Mam rentgen w oczach , zazwyczaj jaśki na kierownicy są idealnie wyśrodkowane, ten niestety nie.
Moomin napisał/a: | automat |
a to jakiś atut w kraju gdzie 90% samochodów ma skrzynie manualne.
t_a_s - 23-02-2008, 20:44
Zależy dla kogo, jak tam wolę skrzynię manualną
Bierzemy jeszcze pod uwagę nissana almerę, primerę, toyotę carinę i hondę civic.
Mario - 23-02-2008, 21:02
t_a_s a mam pytanie. W temacie było sporo wymieninych Carism czy którąś widziałaś na własne oczy ?
Moomin - 23-02-2008, 21:06
piter23 napisał/a: |
Moomin napisał/a: | automat |
a to jakiś atut w kraju gdzie 90% samochodów ma skrzynie manualne. |
Dla mnie to atut. Co z tego, że 90% ma manualne? Znaczy, że to lepsze?Passatów TDI też jest dużo więcej niż Carism, też powiesz, że lepsze? Dla mnie to znaczy tyle, że ludzie się nie znają i nie doceniają automatów, a w salonie trzeba słono dopłacić za skrzynię automatyczną więc jest to wyposażenie dodatkowe. Kto raz pojeździł trochę automatem nie rezygnuje z niego.
t_a_s - 23-02-2008, 21:08
Niestety, zanim ja zorganizuję sobie transport, opiekę do dziecka, to mija przynajmniej jeden dzień, po którym autka już nie ma i nie mam po co jechać.
Mario - 23-02-2008, 21:28
Moomin napisał/a: | Kto raz pojeździł trochę automatem nie rezygnuje z niego. |
chyba, że jest ktoś mniej leniwy i lubi manualna
Moomin - 23-02-2008, 21:39
MaRIo_ napisał/a: | Moomin napisał/a: | Kto raz pojeździł trochę automatem nie rezygnuje z niego. |
chyba, że jest ktoś mniej leniwy i lubi manualna |
Ale tu wcale nie chodzi o lenistwo. To jest po prostu wygodne, o wiele bardziej ergonomiczne i moim zdaniem bezpieczniejsze niż skrzynia manualna.
Mario - 23-02-2008, 21:40
Moomin napisał/a: | Ale tu wcale nie chodzi o lenistwo. To jest po prostu wygodne, o wiele bardziej ergonomiczne i moim zdaniem bezpieczniejsze niż skrzynia manualna. | Hmm...To każdy ma swój gust hehe taka odpowiedź będzie najlepssza
Anonymous - 23-02-2008, 23:37
Moomin napisał/a: | Ale tu wcale nie chodzi o lenistwo. To jest po prostu wygodne, o wiele bardziej ergonomiczne i moim zdaniem bezpieczniejsze niż skrzynia manualna. |
nie tu wcale nie chodzi o lenistwo , rozwiń tą myśl o bezpieczeństwie automatu.
Moomin napisał/a: | Passatów TDI też jest dużo więcej niż Carism, też powiesz, że lepsze |
...z tego co pamiętam , to niechodziło oto co jest lepsze od czego . Tylko o fakt, że wymieniłeś automat w kontekście " atutu wyposażenia" , odpowiedziałem Ci, że w Polsce z tego atutu jakim według Ciebie jest automat korzysta ok.10% kierowców. Co w tym było niezrozumiałego .
Czy ludzie się na automatach znają i czy je doceniają lub nie , to ich sprawa.Ja bym się niewypowiadał za ogół społeczeństwa .
Moomin - 23-02-2008, 23:44
piter23 napisał/a: | Moomin napisał/a: | Ale tu wcale nie chodzi o lenistwo. To jest po prostu wygodne, o wiele bardziej ergonomiczne i moim zdaniem bezpieczniejsze niż skrzynia manualna. |
nie tu wcale nie chodzi o lenistwo , rozwiń tą myśl o bezpieczeństwie automatu.
Moomin napisał/a: | Passatów TDI też jest dużo więcej niż Carism, też powiesz, że lepsze |
...z tego co pamiętam , to niechodziło oto co jest lepsze od czego . Tylko o fakt, że wymieniłeś automat w kontekście " atutu wyposażenia" , odpowiedziałem Ci, że w Polsce z tego atutu jakim według Ciebie jest automat korzysta ok.10% kierowców. Co w tym było niezrozumiałego .
|
No, a to, że korzysta z niego 10% kierowców to odbiera mu status atutu?
Są bezpieczniejsze bo trzymasz obie ręce na kierownicy, nie zastanawiasz się na jaki bieg zredukować przy przy wyprzedzaniu i ogólnie możesz się skupić na drodze, a nie wachlowaniu wajchą, wysprzęglaniu itp.
Czy wygoda równa się lenistwo? Jak masz klimatyzację w samochodzie to też chodzi o lenistwo?
Robson86 - 24-02-2008, 00:27
Moomin napisał/a: | Są bezpieczniejsze bo trzymasz obie ręce na kierownicy, nie zastanawiasz się na jaki bieg zredukować przy przy wyprzedzaniu i ogólnie możesz się skupić na drodze, a nie wachlowaniu wajchą, wysprzęglaniu itp. |
okej ale taki argument moze sluzyc dla ludzi ktorzy dopiero zaczynaja swoja "przygode z samochodem", bo wprawny kiedowca robi to (zmienia biegi) podswiadomie.
Jesli juz zahaczamy o bezpieczenstwo to czasy wyprzedzania na skrzyni manualnej sa krotsze niz na automacie... a w Polsce jest to wazna kategoria...
Wg mnie nie maja sensu rozwazania co jest lepsze a co gorsze. Kazdy ma swoje zdanie na ten temat, sa tacy ktorzy wola miec skrzynie automatyczna i sa tacy ktorzy wola manualne przekladnie.
To tak samo jakby sie klucic czy blondynki sa ladniejsze czy brunetki...
Pozdroo
|
|
|