To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Carisme! - Czy warto się zainteresować?

Moomin - 23-02-2008, 19:34

Juiceman napisał/a:
W tej subarynce tylko 4x4 mnie przekonuje :D i znowu golas;p

Jaki golas? Co Ty byś chciał w samochodzie? Fontannę? Ma klimę, ABS, elektrykę, 4x4, poduszki, szyberdach, automat. Czego Ty byś chciał?

Anonymous - 23-02-2008, 19:42

Subaru po Gongu :shock: , poduszka od pasażera była wywalona to samo z poduszką kierowcy, do tego jakie spasowanie :shock: .
Moomin - 23-02-2008, 19:46

piter23 napisał/a:
Subaru po Gongu :shock: , poduszka od pasażera była wywalona to samo z poduszką kierowcy, do tego jakie spasowanie :shock: .

Pasażera faktycznie, nie zauważyłem, ale kierowcy? Po czym Ty to widzisz?
No był stuknięty, bo nawet nie jest napisane, że bezwypadkowy, ale jest u tego samego człowieka dobrych parę lat więc chyba wszystko z nim w porządku.

Juiceman - 23-02-2008, 20:07

Moomin napisał/a:

Jaki golas? Co Ty byś chciał w samochodzie? Fontannę? Ma klimę, ABS, elektrykę, 4x4, poduszki, szyberdach, automat. Czego Ty byś chciał?

Fontanny nie bo po naszych wrocławskich drogach, więcej by się z niej wylało :D
Szyberdach i klima - na ten luksus mnie nie stać jeszcze;p
Automatu też nie, ja tam lubię powachlować wajchą :mrgreen:

Ale z tym golasem faktycznie przegięcie małe, no dobra duże;] ale klimatronika nie ma phi :wink: Zwracam honory za golasa, a szkoda ze na początku nie napisałeś, że był walony....

Anonymous - 23-02-2008, 20:13

Moomin napisał/a:
Po czym Ty to widzisz?

Mam rentgen w oczach :biggrin: , zazwyczaj jaśki na kierownicy są idealnie wyśrodkowane, ten niestety nie.

Moomin napisał/a:
automat

a to jakiś atut w kraju gdzie 90% samochodów ma skrzynie manualne.

t_a_s - 23-02-2008, 20:44

Zależy dla kogo, jak tam wolę skrzynię manualną :)
Bierzemy jeszcze pod uwagę nissana almerę, primerę, toyotę carinę i hondę civic.

Mario - 23-02-2008, 21:02

t_a_s a mam pytanie. W temacie było sporo wymieninych Carism czy którąś widziałaś na własne oczy ? :mrgreen:
Moomin - 23-02-2008, 21:06

piter23 napisał/a:

Moomin napisał/a:
automat

a to jakiś atut w kraju gdzie 90% samochodów ma skrzynie manualne.

Dla mnie to atut. Co z tego, że 90% ma manualne? Znaczy, że to lepsze?Passatów TDI też jest dużo więcej niż Carism, też powiesz, że lepsze? Dla mnie to znaczy tyle, że ludzie się nie znają i nie doceniają automatów, a w salonie trzeba słono dopłacić za skrzynię automatyczną więc jest to wyposażenie dodatkowe. Kto raz pojeździł trochę automatem nie rezygnuje z niego.

t_a_s - 23-02-2008, 21:08

Niestety, zanim ja zorganizuję sobie transport, opiekę do dziecka, to mija przynajmniej jeden dzień, po którym autka już nie ma i nie mam po co jechać.
Mario - 23-02-2008, 21:28

Moomin napisał/a:
Kto raz pojeździł trochę automatem nie rezygnuje z niego.

chyba, że jest ktoś mniej leniwy :D i lubi manualna :D

Moomin - 23-02-2008, 21:39

MaRIo_ napisał/a:
Moomin napisał/a:
Kto raz pojeździł trochę automatem nie rezygnuje z niego.

chyba, że jest ktoś mniej leniwy :D i lubi manualna :D

Ale tu wcale nie chodzi o lenistwo. To jest po prostu wygodne, o wiele bardziej ergonomiczne i moim zdaniem bezpieczniejsze niż skrzynia manualna.

Mario - 23-02-2008, 21:40

Moomin napisał/a:
Ale tu wcale nie chodzi o lenistwo. To jest po prostu wygodne, o wiele bardziej ergonomiczne i moim zdaniem bezpieczniejsze niż skrzynia manualna.
Hmm...To każdy ma swój gust :D hehe taka odpowiedź będzie najlepssza :mrgreen:
Anonymous - 23-02-2008, 23:37

Moomin napisał/a:

nie tu wcale nie chodzi o lenistwo 8) , rozwiń tą myśl o bezpieczeństwie automatu.

Moomin napisał/a:
Passatów TDI też jest dużo więcej niż Carism, też powiesz, że lepsze

...z tego co pamiętam , to niechodziło oto co jest lepsze od czego . Tylko o fakt, że wymieniłeś automat w kontekście " atutu wyposażenia" , odpowiedziałem Ci, że w Polsce z tego atutu jakim według Ciebie jest automat korzysta ok.10% kierowców. Co w tym było niezrozumiałego :shock: .

Czy ludzie się na automatach znają i czy je doceniają lub nie , to ich sprawa.Ja bym się niewypowiadał za ogół społeczeństwa 8) .

Moomin - 23-02-2008, 23:44

piter23 napisał/a:
Moomin napisał/a:

nie tu wcale nie chodzi o lenistwo 8) , rozwiń tą myśl o bezpieczeństwie automatu.

Moomin napisał/a:
Passatów TDI też jest dużo więcej niż Carism, też powiesz, że lepsze

...z tego co pamiętam , to niechodziło oto co jest lepsze od czego . Tylko o fakt, że wymieniłeś automat w kontekście " atutu wyposażenia" , odpowiedziałem Ci, że w Polsce z tego atutu jakim według Ciebie jest automat korzysta ok.10% kierowców. Co w tym było niezrozumiałego :shock: .

No, a to, że korzysta z niego 10% kierowców to odbiera mu status atutu?
Są bezpieczniejsze bo trzymasz obie ręce na kierownicy, nie zastanawiasz się na jaki bieg zredukować przy przy wyprzedzaniu i ogólnie możesz się skupić na drodze, a nie wachlowaniu wajchą, wysprzęglaniu itp.
Czy wygoda równa się lenistwo? Jak masz klimatyzację w samochodzie to też chodzi o lenistwo?

Robson86 - 24-02-2008, 00:27

Moomin napisał/a:
Są bezpieczniejsze bo trzymasz obie ręce na kierownicy, nie zastanawiasz się na jaki bieg zredukować przy przy wyprzedzaniu i ogólnie możesz się skupić na drodze, a nie wachlowaniu wajchą, wysprzęglaniu itp.

okej ale taki argument moze sluzyc dla ludzi ktorzy dopiero zaczynaja swoja "przygode z samochodem", bo wprawny kiedowca robi to (zmienia biegi) podswiadomie.
Jesli juz zahaczamy o bezpieczenstwo to czasy wyprzedzania na skrzyni manualnej sa krotsze niz na automacie... a w Polsce jest to wazna kategoria...
Wg mnie nie maja sensu rozwazania co jest lepsze a co gorsze. Kazdy ma swoje zdanie na ten temat, sa tacy ktorzy wola miec skrzynie automatyczna i sa tacy ktorzy wola manualne przekladnie.
To tak samo jakby sie klucic czy blondynki sa ladniejsze czy brunetki...

Pozdroo