To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Był CA4A jest EA5W

deejay - 29-05-2011, 00:05

KucharZ napisał/a:
Gal powoli przygotowuje się do malowania

a co czerwony bedzie ... :roll: :)

KucharZ - 29-05-2011, 10:11

Wszystko zależy od twórczości artysty :D Poza tym musze się zacząć trochę odróżniać od Ciebie bo się pogubimy :D :D
Juiceman - 29-05-2011, 16:29

KucharZ napisał/a:
Wszystko zależy od twórczości artysty :D Poza tym musze się zacząć trochę odróżniać od Ciebie bo się pogubimy :D :D

Co też zmieniasz na Avance xD

KucharZ - 02-06-2011, 11:47

Juiceman napisał/a:

Co też zmieniasz na Avance xD

Nie :P narazie zostaje tak jak jest :D

Dalsze prace przy galancie, mianowicie podkład...

KucharZ - 07-06-2011, 08:36

W miniony weekned Gal został pomalowany :) teraz zaczekamy do przyszłego weekendu i będzie polerka. W tej chwili Gal wygląda tak:

i jeszcze jedno zdjęcie ;) do ideału jeszcze brakuje, ale będzie dobrze :D

FTOrek - 07-06-2011, 08:47

Ładne maszyny.Gal to gal.
Juiceman - 07-06-2011, 12:29

W końcu widziałem na żywo to i mogę odpisać, Reparaturki bajka xD Felgi o zgrozo wyglądają w realu zajebiaszczo ;) (choć ciut brudnego złota by można tam było by wklepać:P) Bartek widzę, że się sprawił - teraz tylko polerka o ktorej mowicie i bedzie git malina ; )
KucharZ - 12-06-2011, 19:53

FTOrek dzięki bardzo.

Juiceman Bartek się sprawił i auto juz po polerce:

Ten tydzień zostanie poświęcony na wyczyszczenie całego auta w zakamarkach, po paście polerskiej itp :) przed zlotem w Niemczech postaram się nałożyć teflon dla lepszego efektu :) :finga:

KucharZ - 13-06-2011, 20:56

Aby prace nad reperaturkami uznać za skończone, w galu zostało rozebrane wnętrze bagażnika i nadkola zostały zakonserwowane woskiem. Przy okazji mogę pokazać jak praca blacharza wygląda od środka:

KucharZ - 21-06-2011, 13:28

Zlot w Niemczech tak szybko minął, że człowiek nawet nie zdążył nic dobrze obejrzeć :P . Gal spisał się bardzo dobrze. Chyba podobała mu się droga :finga: Ogólnie spalił 10l/100km gazu przy jeździe 110-120km/h.
Ale padł też mały rekordzik w spalaniu (przynajmniej mój osobisty), mianowicie 8.18l/100km gazu :) . Zatankowałem tuż przed autostradą na Auchan. Wjazd na autostradę i widzę, że tir jedzie. Pomyślałem co mi szkodzi i się "doczepiłem" jazda jakieś ~30m za nim. Poprowadził mnie tak do samej granicy, czyli dokładnie 170.1 km :) tam tankowanie i weszlo 13.92litra :]. Na paragonie mam, napisane stacja paliw Królów. Jestem w pełni usatysfakcjonowany zarówno jazdą, jak i wynikiem.

A o to jak Gal prezentował się na zlocie:

sveno - 21-06-2011, 13:46

KucharZ napisał/a:
mianowicie 8.18l/100km gazu :)
i tak dużo bo za daleko jechałeś i byłeś już za bomblem powietrza, jakbyś jechał tak góra 5m za :) nie mniej jednak jakby Gal cały czas zadowalał się taka ilością gazu byłbym bardzo usatysfekszyn. :P
Tomek - 21-06-2011, 13:59

jazda za tirem miała się nijak do tego spalania
widziałem kiedyś testy i dopiero jazda na b. bliskiej odległości dawała spadek spalania
8.18 to po prostu dobry wynik, osiągalny w Galu, ja taki osiągnąłem ze 3-4 razy
wystarczy jechac ze stałą prędkościach, na niezbyt wysokich obrotach

KucharZ - 21-06-2011, 20:53

sveno napisał/a:
nie mniej jednak jakby Gal cały czas zadowalał się taka ilością gazu byłbym bardzo usatysfekszyn. :P

Też pewnie bym był :D chociaż jak by cały czas brał 8 to człowiek by chodził i mówił, że fajnie by było jakby palił 7 ;)

tomek84 napisał/a:
jazda za tirem miała się nijak do tego spalania
widziałem kiedyś testy i dopiero jazda na b. bliskiej odległości dawała spadek spalania
8.18 to po prostu dobry wynik, osiągalny w Galu, ja taki osiągnąłem ze 3-4 razy
wystarczy jechac ze stałą prędkościach, na niezbyt wysokich obrotach

Jeżeli jest tak jak piszesz to tir był pomocny w jednym przypadku :) pomagał utrzymywac jedno stałe tempo, bo nie wiem czy sam bym dał rade tak jechać.

KucharZ - 27-06-2011, 20:39

Dzisiaj była przymusowa wizyta u gazownika. Mianowicie śmierdziało gazem w aucie, więc maska w górę i sprawdzanie co i gdzie. Okazało się, że wąż między reduktorem a filtrem ma 2 małe dziurki. Po demontażu były już cztery, gdyż dwie następne objawiły się z drugiej strony. Jakieś zwierze się wgryzło :P Ale kawałek nowego wężyka załatwił sprawę. Najgorsze, że nie wiem gdzie to sie stało czy tutaj we Wrocławiu czy na Niemczech. Jeżeli tutaj to trzeba znaleźć sposób, aby wiecej tam nic nie właziło, a przynajmniej ograniczyć wizyty nieznanego osobnika.
KucharZ - 08-08-2011, 16:00

Ponieważ dolnoślązacy prezentują swoje auta w trakcie sesji zdjęciowej jaka ostatnio się odbyła to nie wypada nie pokazać swojego ;) Zdjęcia z Sigmą już nie zamieszczam, bo wszyscy pokazali :P

Niedługo zajdzie drobna zmiana w wyglądzie gala, narazie trwają przygotowania :)