To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - custom COLT by pawela

rafq - 02-08-2008, 11:52

sexy :D Trzymając w tajemnicy taką perełkę sprawiamy iż obrasta ona legendą i ma jeszcze większy smaczek :lol:
karolgt - 02-08-2008, 13:59

podobaja mi sie takie bad-looki w colcie :twisted:
Anonymous - 02-08-2008, 14:52

I tak ten srebrny wygląda lepiej nic temu GTI nie ujmując :)
londolut - 03-08-2008, 20:13

Ja jestem ciekawy czy Pawełowi nikt nie wjeżdża do gabażnika jak tam autko stawia :P
karolgt napisał/a:
Ale nie mogą być za bardzo zasłonięte lampy. Trzeba to obczaić na live ;)
rosomak1983 - 03-08-2008, 20:20

Nie no chłopaki jestem w szoku !!! Colciki wygladaja pieknie razem! Zycze zeby sie dobrze sprawowały!!! :D :D :D :D
pawela - 03-08-2008, 23:49

karolgt napisał/a:

mi też, a ten jest naprawdę nieprzesadnie zrobiony :)

Czerwien napisał/a:
I tak ten srebrny wygląda lepiej nic temu GTI nie ujmując :)

dziękuję, starałem się :)

londolut napisał/a:
Ja jestem ciekawy czy Pawełowi nikt nie wjeżdża do gabażnika jak tam autko stawia :P

Chyba tylko ja sam, bo parkuję tam skuter :P

rosomak1983 napisał/a:
Nie no chłopaki jestem w szoku !!! Colciki wygladaja pieknie razem! Zycze zeby sie dobrze sprawowały!!! :D :D :D :D

Masz jazdę próbną :)

Dziś nie mogąc się nacieszyć przesiadałem się co chwilę z GTi do GLXi i na odwrót...
I wnioski: w 'srebrnym' mam mega przyjemny w dotyku welur, ale małe trzymanie boczne i brak trzymania ramion, z kolei fotele 'złotego' znakomicie podpierają, czuję ja mnie obejmują :D , ale tapicerka jest tylko materiałowa...

rosomak1983 - 04-08-2008, 01:50

pawela napisał/a:
Masz jazdę próbną :)
:D :D :D
Spoko juz sie doczekac nie moge! Trzeba was bedzie odwiedzic. Napewno doprowadzanie miska do ładu sprawi wiele frajdy. Napiszcie cos o autku jaki stan itp. POZDRO

mkm - 04-08-2008, 10:16

Moje gratulacje. Jest co prawda powiedzenie "cwierkaly jaskolki, ze niedobre sa spolki", ale mam nadzieje, ze w Waszym przypadku nie bedzie ono obowiazywac. Moze zalozcie nowy temat i czesc o gti niech Wam moderator przeniesie? Pozdrawiam.
rafq - 04-08-2008, 13:34

rosomak1983 napisał/a:
Napewno doprowadzanie miska do ładu sprawi wiele frajdy. Napiszcie cos o autku jaki stan itp. POZDRO

Dzisiaj (jeśli czas pozwoli) weźmiemy go na szarpaki aby sprawdzić stan zawieszenia i układu kierowniczego, zlokalizujemy luzy, bo jest jeden dość mocno odczuwalny... ale o tym później.

mkm napisał/a:
Moje gratulacje. Jest co prawda powiedzenie "cwierkaly jaskolki, ze niedobre sa spolki", ale mam nadzieje, ze w Waszym przypadku nie bedzie ono obowiazywac.

Nasza spółka sygnowana jest logiem Mitsumaniaków, więc tu nie ma miejsca na lipę :badgrin:

Co do nowego tematu o GTI, poczekamy aż nazbiera się niezbędny fundusz i będziemy opisywać konkretne zmiany/wymiany/naprawy :wink:

pawela napisał/a:

I wnioski: w 'srebrnym' mam mega przyjemny w dotyku welur, ale małe trzymanie boczne i brak trzymania ramion, z kolei fotele 'złotego' znakomicie podpierają, czuję ja mnie obejmują :D , ale tapicerka jest tylko materiałowa...

hehe jakby te od GTI były w welurze nie byłoby problemu z wyborem... (Paweła chce zakosić fotele z GTI :D ale mu nie oddam :D ) zawsze zostaje opcja pasów szelkowych zapinanych na zapinki pasów z tyłu i pozostawienie weluru :mrgreen:

Anonymous - 05-08-2008, 11:52

rafq napisał/a:
Dzisiaj (jeśli czas pozwoli) weźmiemy go na szarpaki aby sprawdzić stan zawieszenia i układu kierowniczego, zlokalizujemy luzy, bo jest jeden dość mocno odczuwalny

I udało się coś zlokalizować :?:

rafq - 05-08-2008, 12:56

Wczoraj udało nam się zlokalizować miejsce wycieku płynu chłodniczego, ale niestety potrzebujemy pachołków, które PAweła ma dzisiaj nakminić, żeby podnieść furę i zrobić to od spodu (kłania się brak kanału :( może się kiedyś dorobię w swoim garażu....), założyć opaskę zaciskową na swoje miejsce i będzie GIT :D

Porozkminialiśmy dokładnie arcydzieło silnika DOHC, zakręciliśmy butlę z gazem, wywaliliśmy parownik oraz filtr gazu. O dziwo instalka w GTI jest założona praktycznie bezinwazyjnie, na wszelkich kostkach do podłączenia wtrysku, bezpiecznikach itp. jak instrukcja przykazała.

Wnioskuję z tego że wystarczy odłączyć kable z listwy od komputera gazu, podłączyć je pod wtryski, odłączyć wszelkie zasilanie od lpg i można będzie wywalać kabel po kabelku.

Jak zauważyłem parownik jest ogrzewany obiegiem z nagrzewnicy i wstawiona jest tam rurka, która tworzy tzw. skrzyżowanie 3 rurek: 2ch od ori obiegu płynu chłodniczego i odgałęzienie do parownika. Płyn idzie do parownika i wylatuje do drugiej rurki która idzie do wnętrza pojazdu czyli do nagrzewnicy, więc wystarczy tą 3drożną rurkę zastąpić rurką przelotową i będzie ori obieg ?

Jeśli się mylę poprawcie mnie ;)

Anonymous - 05-08-2008, 13:01

rafq napisał/a:
więc wystarczy tą 3drożną rurkę zastąpić rurką przelotową ?

Tak,najlepiej króćce gazowe zastąpcie całym wężem(bez łatania go opaskami uciskowymi-będzie mniejsze ryzyko wycieków) :D

rafq - 05-08-2008, 14:18

Czerwien napisał/a:
najlepiej króćce gazowe zastąpcie całym wężem(bez łatania go opaskami uciskowymi-będzie mniejsze ryzyko wycieków) :D

Myślałem dokładnie tak samo, jednak pierwsze co mi wpadło do głowy to fakt, że wężyki trzeba będzie dokupić (w odleglejszym terminie), a rurki gdzieś tam się znajdą od zaraz. Po chwili przyszła druga myśl iż mamy wężyki doprowadzające ciecz chłodzącą do parownika i jeśli będą odpowiednie na długość to zostaną zapodane :D

pawela - 05-08-2008, 21:56

usunąłem dziś wszystkie ślady po gazie u układzie chłodzenia, tzn, połączyłem normalnie węże i wywaliłem te od ogrzewania parownika. Już jest 'po Bożemu' :)
Mam też już pachołki, dziś próbowałem załatać wyciek, ale z góry dostępu szczelnie broni kolektor dolotowy, a z dołu sanki... Potrzeba będzie 4 rąk :)

pawela - 11-08-2008, 21:10

heh, mógłbym sparafrazować temat Cezara, bo od dziś też nienawidzę poniedziałków... Wzięliśmy Colta na dokładne oględziny i załamka... Nie opłaca się nam go reanimować. Buda wręcz się rozpada. Cały dzień debatowaliśmy, obliczaliśmy i zapadła stateczna decyzja: rozbieramy GTi na części... Więc niedługo zasilimy dział 'sprzedam'. Rafq uzbiera na CA4A, ja doprowadzę swoje do ideału.
Więcej jakoś nie mam siły napisać... :cry: