Nasze Miśki - custom COLT by pawela
rafq - 02-08-2008, 11:52
sexy Trzymając w tajemnicy taką perełkę sprawiamy iż obrasta ona legendą i ma jeszcze większy smaczek
karolgt - 02-08-2008, 13:59
podobaja mi sie takie bad-looki w colcie
Anonymous - 02-08-2008, 14:52
I tak ten srebrny wygląda lepiej nic temu GTI nie ujmując
londolut - 03-08-2008, 20:13
Ja jestem ciekawy czy Pawełowi nikt nie wjeżdża do gabażnika jak tam autko stawia
karolgt napisał/a: | podobaja mi sie takie bad-looki w colcie | Ale nie mogą być za bardzo zasłonięte lampy. Trzeba to obczaić na live
rosomak1983 - 03-08-2008, 20:20
Nie no chłopaki jestem w szoku !!! Colciki wygladaja pieknie razem! Zycze zeby sie dobrze sprawowały!!!
pawela - 03-08-2008, 23:49
karolgt napisał/a: | podobaja mi sie takie bad-looki w colcie |
mi też, a ten jest naprawdę nieprzesadnie zrobiony
Czerwien napisał/a: | I tak ten srebrny wygląda lepiej nic temu GTI nie ujmując |
dziękuję, starałem się
londolut napisał/a: | Ja jestem ciekawy czy Pawełowi nikt nie wjeżdża do gabażnika jak tam autko stawia |
Chyba tylko ja sam, bo parkuję tam skuter
rosomak1983 napisał/a: | Nie no chłopaki jestem w szoku !!! Colciki wygladaja pieknie razem! Zycze zeby sie dobrze sprawowały!!! |
Masz jazdę próbną
Dziś nie mogąc się nacieszyć przesiadałem się co chwilę z GTi do GLXi i na odwrót...
I wnioski: w 'srebrnym' mam mega przyjemny w dotyku welur, ale małe trzymanie boczne i brak trzymania ramion, z kolei fotele 'złotego' znakomicie podpierają, czuję ja mnie obejmują , ale tapicerka jest tylko materiałowa...
rosomak1983 - 04-08-2008, 01:50
pawela napisał/a: | Masz jazdę próbną |
Spoko juz sie doczekac nie moge! Trzeba was bedzie odwiedzic. Napewno doprowadzanie miska do ładu sprawi wiele frajdy. Napiszcie cos o autku jaki stan itp. POZDRO
mkm - 04-08-2008, 10:16
Moje gratulacje. Jest co prawda powiedzenie "cwierkaly jaskolki, ze niedobre sa spolki", ale mam nadzieje, ze w Waszym przypadku nie bedzie ono obowiazywac. Moze zalozcie nowy temat i czesc o gti niech Wam moderator przeniesie? Pozdrawiam.
rafq - 04-08-2008, 13:34
rosomak1983 napisał/a: | Napewno doprowadzanie miska do ładu sprawi wiele frajdy. Napiszcie cos o autku jaki stan itp. POZDRO |
Dzisiaj (jeśli czas pozwoli) weźmiemy go na szarpaki aby sprawdzić stan zawieszenia i układu kierowniczego, zlokalizujemy luzy, bo jest jeden dość mocno odczuwalny... ale o tym później.
mkm napisał/a: | Moje gratulacje. Jest co prawda powiedzenie "cwierkaly jaskolki, ze niedobre sa spolki", ale mam nadzieje, ze w Waszym przypadku nie bedzie ono obowiazywac. |
Nasza spółka sygnowana jest logiem Mitsumaniaków, więc tu nie ma miejsca na lipę
Co do nowego tematu o GTI, poczekamy aż nazbiera się niezbędny fundusz i będziemy opisywać konkretne zmiany/wymiany/naprawy
pawela napisał/a: |
I wnioski: w 'srebrnym' mam mega przyjemny w dotyku welur, ale małe trzymanie boczne i brak trzymania ramion, z kolei fotele 'złotego' znakomicie podpierają, czuję ja mnie obejmują , ale tapicerka jest tylko materiałowa... |
hehe jakby te od GTI były w welurze nie byłoby problemu z wyborem... (Paweła chce zakosić fotele z GTI ale mu nie oddam ) zawsze zostaje opcja pasów szelkowych zapinanych na zapinki pasów z tyłu i pozostawienie weluru
Anonymous - 05-08-2008, 11:52
rafq napisał/a: | Dzisiaj (jeśli czas pozwoli) weźmiemy go na szarpaki aby sprawdzić stan zawieszenia i układu kierowniczego, zlokalizujemy luzy, bo jest jeden dość mocno odczuwalny |
I udało się coś zlokalizować
rafq - 05-08-2008, 12:56
Wczoraj udało nam się zlokalizować miejsce wycieku płynu chłodniczego, ale niestety potrzebujemy pachołków, które PAweła ma dzisiaj nakminić, żeby podnieść furę i zrobić to od spodu (kłania się brak kanału może się kiedyś dorobię w swoim garażu....), założyć opaskę zaciskową na swoje miejsce i będzie GIT
Porozkminialiśmy dokładnie arcydzieło silnika DOHC, zakręciliśmy butlę z gazem, wywaliliśmy parownik oraz filtr gazu. O dziwo instalka w GTI jest założona praktycznie bezinwazyjnie, na wszelkich kostkach do podłączenia wtrysku, bezpiecznikach itp. jak instrukcja przykazała.
Wnioskuję z tego że wystarczy odłączyć kable z listwy od komputera gazu, podłączyć je pod wtryski, odłączyć wszelkie zasilanie od lpg i można będzie wywalać kabel po kabelku.
Jak zauważyłem parownik jest ogrzewany obiegiem z nagrzewnicy i wstawiona jest tam rurka, która tworzy tzw. skrzyżowanie 3 rurek: 2ch od ori obiegu płynu chłodniczego i odgałęzienie do parownika. Płyn idzie do parownika i wylatuje do drugiej rurki która idzie do wnętrza pojazdu czyli do nagrzewnicy, więc wystarczy tą 3drożną rurkę zastąpić rurką przelotową i będzie ori obieg ?
Jeśli się mylę poprawcie mnie
Anonymous - 05-08-2008, 13:01
rafq napisał/a: | więc wystarczy tą 3drożną rurkę zastąpić rurką przelotową ? |
Tak,najlepiej króćce gazowe zastąpcie całym wężem(bez łatania go opaskami uciskowymi-będzie mniejsze ryzyko wycieków)
rafq - 05-08-2008, 14:18
Czerwien napisał/a: | najlepiej króćce gazowe zastąpcie całym wężem(bez łatania go opaskami uciskowymi-będzie mniejsze ryzyko wycieków) |
Myślałem dokładnie tak samo, jednak pierwsze co mi wpadło do głowy to fakt, że wężyki trzeba będzie dokupić (w odleglejszym terminie), a rurki gdzieś tam się znajdą od zaraz. Po chwili przyszła druga myśl iż mamy wężyki doprowadzające ciecz chłodzącą do parownika i jeśli będą odpowiednie na długość to zostaną zapodane
pawela - 05-08-2008, 21:56
usunąłem dziś wszystkie ślady po gazie u układzie chłodzenia, tzn, połączyłem normalnie węże i wywaliłem te od ogrzewania parownika. Już jest 'po Bożemu'
Mam też już pachołki, dziś próbowałem załatać wyciek, ale z góry dostępu szczelnie broni kolektor dolotowy, a z dołu sanki... Potrzeba będzie 4 rąk
pawela - 11-08-2008, 21:10
heh, mógłbym sparafrazować temat Cezara, bo od dziś też nienawidzę poniedziałków... Wzięliśmy Colta na dokładne oględziny i załamka... Nie opłaca się nam go reanimować. Buda wręcz się rozpada. Cały dzień debatowaliśmy, obliczaliśmy i zapadła stateczna decyzja: rozbieramy GTi na części... Więc niedługo zasilimy dział 'sprzedam'. Rafq uzbiera na CA4A, ja doprowadzę swoje do ideału.
Więcej jakoś nie mam siły napisać...
|
|
|