To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - G0 AKBI

Rafal_Szczecin - 20-08-2009, 21:09

akbi napisał/a:
standardowe zawieszenie w SE jest identyczne jak w zwykłym Galancie

nie wiem jak w kombi ,ale z tego co mi wiadomo, to w SE byl montowany zawias Eibacha (czyli obnizony w porownaniu do zwyklego) natomiast nie SE mialy zwykla zawieche

akbi - 20-08-2009, 21:57

Rafal_Szczecin napisał/a:
nie wiem jak w kombi

no fakt ... pisałem o kombi :)

Rafal_Szczecin napisał/a:
w SE byl montowany zawias Eibacha

taśmowo w każdej sztuce?

Krzyzak - 21-08-2009, 08:25

a - czyli tu jest roznica
bo wlasnie ogladalem zawieche u BigTomali (ba - robilismy prawie wszystko :) ) - on ma wersje Sport i ma nizsze i twardsze zawieszenie Eibach, ale w sedanie

Rafal_Szczecin - 21-08-2009, 13:15

akbi napisał/a:
taśmowo w każdej sztuce?

z tego co mi wiadomo, w kazdym SE w sedanie byl montowany eibach.

akbi - 27-08-2009, 08:47

pawela napisał/a:
wózek przebił wszystko :D

będzie możliwość przejechania się, również na tegorocznym Zlocie w Beskidach :D

Wczoraj przed wyjazdem na Zlot G0AKBI dostał nowe klocki hamulcowe na przód ... zirytowany masakrycznym brudzeniem felg przez klocki ATE - wybrałem kompromis - TRW :(
Póki co nie piszczą, jak się trochę "dotrą" to zobaczymy jak będą hamować ... mam nadzieję, że lepiej niż Kashiyamy

Czerwien napisał/a:
cns80 napisał/a:
Hmm.... A u mnie były to poduchy silnika

To druga rzecz która może być-jednak diagnosta powinien zauważyć,że są pozrywane :)

strzał w 10-tkę ... gumy wymienione i jest znacznie lepiej ...aczkolwiek jeszcze czasem (choć już bardzo sporadycznie) dochodzą mnie jakieś "ciche" puknięcia. ...jakieś dalsze sugestie ?? :D

Krzyzak - 27-08-2009, 08:58

akbi napisał/a:
TRW :(
Póki co nie piszczą, jak się trochę "dotrą" to zobaczymy jak będą hamować ... mam nadzieję, że lepiej niż Kashiyamy

moje doswiadczenia to identyczne hamowanie obu...
obie marki nie piszcza :)

stary alfer - 27-08-2009, 09:02

akbi napisał/a:
zirytowany masakrycznym brudzeniem felg przez klocki ATE

A ja myślałem, że przesadzam :) Brudzą jak cholera, fakt.

akbi - 27-08-2009, 09:16

Krzyzak napisał/a:
moje doswiadczenia to identyczne hamowanie obu...

to żeś mnie nie pocieszył :( ... różnica w hamowaniu miedzy ATE a Kashiyama jest dość znaczna.
Ja siępotwierdzą Twoje słowa, to będę musiał wymienić z powrotem na ATE ... a przy okazji kupiłem środek do sczyszczenia felg ...rewelacja - nie spodziewałem się takiego efektu ...

Krzyzak - 27-08-2009, 09:23

no niestety Arku - chcesz miec dobre hamowanie, to musisz cierpiec :)
w Galancie mam klocki Lucas oryginalne a nie te z Polski (czyli TRW) i roznica jest gignatyczna; tak samo ATE - naprawde dobrze hamuja
sprobuj jeszcze klocki Akebono - hamuja niebo lepiej od TRW czy Kaszajamy i tak nie brudza

Anonymous - 27-08-2009, 09:43

Moje doświadczenia z Kashiyama i TRW Lucas - jeszcze z Żabozielonego.
- Kashiyama - jak na CA1A hamowanie jak najbardziej w porządku. Nie brudziły, ale bardzo piszczały.
- TRW Lucas - nigdy więcej! Nie piszczały, ale brudziły przeokropnie i przegrzewały się. Kiedyś, hamując przed skrzyżowaniem, musiałem hamować ręcznym! Gdybym był jechał choć odrobinę szybciej, nie wyhamowałbym albo przekoziołkował. Nigdy więcej!
Teraz, od ponad roku, mam EBC Green i - póki co - oprócz tego, że zaczęły dość znacznie pylić (ale nieporównywalnie mniej niż TRW Lucas) mogę się wyrażać w samych superlatywach

akbi - 27-08-2009, 10:15

Krzyzak napisał/a:
sprobuj jeszcze klocki Akebono

chciałem - ale akurat w IC ich nie mieli :(
.. choć teraz widzę, że "Pani z obsługi" chyba po prostu ich nie znalazła :|

Krzyzak napisał/a:
chcesz miec dobre hamowanie, to musisz cierpiec :)

no jak te TRW się nie spiszą (a przetestuje w jaździe powrotnej z południa PL), to za miesiąc założę z powrotem ATE ... i będę używał często środek do czyszczenia felg :)

gregorbu napisał/a:
- TRW Lucas - nigdy więcej!

no strasz mnie jeszcze :P

Bartek - 27-08-2009, 10:24

Spokojnie TRW dają radę, brudzą przeokropnie, ale nie widzę dużej różnicy między nimi a ATE.....

Możesz jeszcze spróbować Ferodo Premiera lub DS Performance - mam obecnie Premiera i jest umiarkowanie źle z brudzeniem, nie piszczą, ale i nie hamują jak DS2500 ;) .

gregorbu, bierz pod uwagę, że CA1 nie ma hamulców, tylko spowalniacze, słabsze niż w większości współczesnych aut tylne hamulce.....oczywiście dostosowane do masy i osiągów CA1.....

akbi - 27-08-2009, 10:36

Bartek napisał/a:
brudzą przeokropnie

a to dupek ze mnie ...a chciałem "coś" co właśnie - w przeciwieństwie do ATE - nie brudzi

Krzyzak - 27-08-2009, 10:38

Bartek napisał/a:
Możesz jeszcze spróbować Ferodo Premiera.

moje doswiadczenia z tymi klockami:
- brudza srednio (jak oryginalny Lucas, lecz mocniej niz Kaszajama)
- hamuja slabo (jak Kaszajama)
- piszcza przeokropnie - az wstyd mi bylo jezdzic...

Rafal_Szczecin - 27-08-2009, 11:56

fakt, moze ATE troche brudza, natomiast dobrze hamuja, kupujesz sobie dobry srodek do czyszczenia felg,troche roboty i wszystko ladnie pieknie wyglada :)