To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Radio w Outku II

13zbyszek13 - 02-04-2010, 08:23

mitsu00 napisał/a:
Weź chlopie włącz sobie te fajne skórki co ci dałem. Ten ekran trochę biednie wygląda

chciał bym ale nie umiem

DJ Fazi - 15-11-2010, 08:39

Ja troszkę z innej beczki.
Nie chcę robić OT ale publiczne radio opłacane z abonamentu, w swoich trzech stacjach nadaje sygnał EON z pierwszej stacji. W instrukcji jest napisane że jeżeli ten sygnał zostanie odebrany to radio przełączy się na ten komunikat.
Czy komuś z was to działa że jadąc słuchając stacji 3 przełaczy się na stację 1 i wygłosi komunikat ?
Jakie macie ustawienia?

Z doświadczenia wiem że nie zawsze nadają ten sygnał EON i jest on słaby.

Pozdrawiam

andrzejGb - 25-12-2010, 23:31

mam problem z radiem, radio nie wyszukuje lepszego sygnału danej stacji gdy sygnał zaczyna zanikać /przemieszczając sie po Polsce/ jak jest dobry sygnał swieci sie ST oraz RDS oddalając sie od przekażnika sygnał zanika - brak RDS pojawiaja sie szum a radio nie wyszukuje nowej częstotliwosci
czy to usterka???

DJ Fazi - 26-12-2010, 12:15

Chyba musisz włączyć AF na ON. W instrukcji jest objaśnione.

Pozdrawiam

andrzejGb - 26-12-2010, 13:55

autko z USA i radio po nacisnieciu TUNE / ponad 2 sek/ ma tylko 2 opcje
PHONE off, on
SCF ustawianie głośności

dziwna sprawa ??
czy to mozliwe ze nie ma tych funkcji??

Muciek - 26-12-2010, 15:13

Możliwe, że radia z USA są jakieś inne, a wręcz jest to bardzo prawdopodobne, mają również inne fale, przez co nie odbierają polskich stacji, bądź pogarszają jakość dźwięku, nie wiem jak jest w tym przypadku, ale jeśli RDS jest włączony to wszystko powinno działać.
13zbyszek13 - 26-12-2010, 17:33

Radio USA wybiera stacje co 0,5 metra na FM a radio Europa wybiera stacje co 0,10 na FM
andrzejGb - 26-12-2010, 18:19

13Zbyszek13

i co z tego wynika ze co 0.5m bo nie rozumiem , chyba zle ale moze coś wiecej napiszesz

mitsu00 - 26-12-2010, 18:24

andrzejGb napisał/a:

i co z tego wynika ze co 0.5m bo nie rozumiem , chyba zle ale moze coś wiecej napiszesz

Że nie złapiesz wszystkich stacji i AF będzie mial kopoty z utrzymaniem danej stacji przy zmianie frekwencji. Powiedzmy że słuchasz RMF FM w Warszawie na 91.0. Jedziesz w trase i np w Radomiu częstotliwość stacji zmienia sie na 88.20. Mając radyjko z amerykańca AF nie utrzyma ci stacji, bo radio dostraja frekwencje tylko co 0.50.

JCH - 26-12-2010, 18:25

andrzejGb napisał/a:
i co z tego wynika ze co 0.5m bo nie rozumiem
Jak masz stację np. na 99,7 albo 100,8 to się nie dostroi.
Mnie się coś obiło, że amerykańskie są parzyste a u nas nieparzyste (albo odwrotnie) :roll: ale pewnie jest tak jak pisze Zbyszek bo przecież u siebie stroję co 0,1 m.

DJ Fazi - 26-12-2010, 18:49

http://radiopolska.pl/por...=rds-funkcje#af
andrzejGb - 26-12-2010, 19:20

czy mozna coś z tym zrobić czy tylko sie z tym pogodzić

czy wtyczki w radiu z USA zwykłe/ nie ROCKFORD/ pasują do radia z europy ROCKFORD
czy wystarczy tylko wymienić radio nie bedzie kłopotów z podłaczeniem go

mitsu00 - 26-12-2010, 19:33

andrzejGb napisał/a:
czy mozna coś z tym zrobić czy tylko sie z tym pogodzić

czy wtyczki w radiu z USA zwykłe/ nie ROCKFORD/ pasują do radia z europy ROCKFORD
czy wystarczy tylko wymienić radio nie bedzie kłopotów z podłaczeniem go

Musisz wymienić całe radio, nie tylko panel na model europejski z jakiegoś rozbitka. Bedzie dzialać i wtyczki sa identyczne na 100%.

andrzejGb - 26-12-2010, 19:36

ale w ROCKRORD po drodze o ile sie nie myle jest chyba wzmacniacz
czy wtyczki wchodzące do radia są identyczne/ głosniki i napiecie/
czy wkładająć radio ROCKFORD zamiast zwykłego głosniki wytrzymają ??
po czym poznać radio europejskie od z USA

mitsu00 - 26-12-2010, 19:39

andrzejGb napisał/a:
ale w ROCKRORD po drodze o ile sie nie myle jest chyba wzmacniacz
czy wtyczki wchodzące do radia są identyczne/ głosniki i napiecie/