To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Świętokrzyskie - Luźne rozmowy o wszystkim...

sion2002 - 21-02-2008, 09:56

Dzięki za poradę :) Właśnie chyba stanie na A3 lub A4 - tylko trzeba trafić na jakaś konkretna ofertę. Będę jechał po samochód do Niemiec. Oszczędność nie jest duza ale zależy też jaki samochód chcesz kupić - przy A3 A4 jak kupujesz od prywatnego gościa a nie handlarza to możesz zaoszczędzić od 2 000 nawet do 4 000. Zobaczymy na czym stanie.
Wiktor - 21-02-2008, 10:20

najlepiej jest jeszcze kupic z ogłoszenia prywatnego np. w niemczech z tym że te ogłoszenia na mobile czy autoscoucie sa praktycznie zdominowane przez pośredników, jakbym nie miał teraz passata do sprzedania to bym pojechał z milą checią po cos innego tymbardzie że jeszcze kolega namawia mnie żeby z nim jechac, bo w polsce szukając juz 2-gi miesiąc nic konkretnego nie moze znaleźć,

Pozdrawiam

sion2002 - 21-02-2008, 14:30

Właśnie staram sie przeglądac i wyłapywać głównie ogłoszenia od osób prywatnych - od nich najbardziej się opłaca. Narazie wszystko jest moment sprzątane - ci handlarze chyba śpią przy komputerach :)
Robson86 - 23-02-2008, 18:44

sion2002 napisał/a:
co sądzicie o Roverze 600

Sion zapomnij o Roverze (szkoda kasy na pozniejsze koszty zwiazane z eksploatacja tego auta) poszukaj juz jakiejs dobrej a3 lub a4 albo Carismy czy Galanta :twisted:
Link 1
Link 2
Link 3
Pozdroo

Robert - 23-02-2008, 19:09

Ladne autka :)
pzdr.

sion2002 - 23-02-2008, 22:40

Tak, ładne autka - tylko w tych pieniądzach jak przy najtańszym to cały mój max budżet na nowy samochodzik - łącznie z zarejestrowaniem, wymianami płynów, opłata OC itd - niestety do bogaczy nie należę. Zawsze po zakupie samochodziku jak się nie sprawdzi to można go sprzedac - przy sprowadzonym przeze mnie z Niemiec (bez prowizji pośrednika) napewno na tym nie stracę. Dodatkowo z zakupem musze się spieszyc ponieważ wkrótce - 1-2 tyg. będe miał bardzo dużo jazdy.

Robson - czyżby jakiś twój znajomy nadział się kiedyś na 620 w ON?? O jakie dokładniej koszta chodzi?? Przeglądałem ceny i dostępność części i wychodzi, że sa tańsze niż do Galancika, tego którego miałem :cry:

Robson86 - 23-02-2008, 22:47

Ale pamietaj ze sam wyjazd do niemiec, koszty spania, jedzenia, paliwa, sprawdzenia autka a juz nie mowie ze wcale nie musisz na cos trafic ciekawego... tez kosztuja :?
Nie lepiej te pieniazki dolozyc i kupic cos w Polsce a takze sprawdzic :?:
PS ten ostatni link ...ma cos z klapa nie tak "naklejki" sa poprzeklejane :?
pozdroo

Robson86 - 23-02-2008, 22:52

sion2002 napisał/a:
ja znowu na temat Rovera 620 SDi słyszałem też sporo od 2 mechaników i jednego handlarza - podobno to jest dokładnie to samo co Accord

gdzies czytalem...nie pamietam gdzie :evil: o roverze tylko ze o serii 400 ze tez podobno to Civic tylko w przebraniu rovera. Podobno to bzdura...a wystarczy porownac raporty dekra itp tych dwoch samochodow. Smieszne jest to ze podobno moce silnikow (a niby to te same jednostki napedowe) tez sa rozne :P
Ale to tylko gdzies czytalem...
Pozdroo
Takie male OT :P

sion2002 - 23-02-2008, 23:28

Jesli chodzi o wtorkowy wyjazd to koszty będą dzielone na trzech / czterech więc będą znikome - a chyba wiesz jak różnie bywa z samochodami sprowadzonymi przez handlarzy -przebiegi itd. Mało który pokaże Ci ksiażke serwisowa - jeśli ja posiada :) Samoochody z Polski tez chyba wiesz jekie sa - przynajmniej w znakomitej wiekszości.
sion2002 - 23-02-2008, 23:30

Tak - tylko wystarczy isc do JC czy tego typu posrednikow czesci i dobieraja wszyscy z Hondy - poczytaj nawet na necie - duuuzo jest na ten temat :) Najlepiej opinie uzytkownikow a nie pseudo-mechanikow
Robson86 - 23-02-2008, 23:33

sion2002 napisał/a:
a chyba wiesz jak różnie bywa z samochodami sprowadzonymi przez handlarzy -przebiegi itd.

jasne, chyba kazdy wie o co chodzi...
sion2002 napisał/a:
Samoochody z Polski tez chyba wiesz jekie sa

wiesz tylko ze wiekszosc tez jest sprowadzone wlasnie z zachodu, wiec tam tez wcale nie ma idealow
Moim zdaniem skonczyly sie czasy ze Niemcy = tani sprawdzony w dobrym stanie samochod :? ...jak wszedzie co jest dobre to sie ceni...
Wiesz to jest tylko i wylacznie moja opinia. Ja osobiscie nie kupilbym auta sprowadzanego...wole krajowe autko.
Chociaz trafic na cos dobrego jest niestety coraz ciezej :evil:
Pozdroo

sion2002 - 23-02-2008, 23:59

Dlatego stwierdziłem, że wolę pojechac do Niemiec - oszczędność nie jest "wielka" - w zależności od marki/modelu od 1500-5000 (szczególnie przy kupowaniu od prywatnych osob) - dla mnie (mam na utrzymaniu rodzinkę) to już konkretna oszczędność, procz tego jak sam stwierdziłes w PL jest coraz ciężej upolować coś dobrego - same nasze drogi wykańczają samochody, o tym, by ktoś posiadał ksiażki serwisowe do tych roczników czy udokumentowany przebieg, juz nie wspomne. Na krajowych przejechalem sie juz porzadnie 2 razy, mój brat raz, - mi to starczy jako dodatkowa motywacja do sprowadzenia auta. Nie jedziesz po pierwsze lepsze, tez szukasz i wybierasz, z tego co wiem tam łatwiiej znalezc cos konkretnego.
Robson86 - 24-02-2008, 01:54

Wiesz dla mnie rover to rover a honda to honda. W miare nowy model "75" to tez niby BMW a pod wzgledem usterkowosci daleko jest za firma matka "ówczesna".
A miejsca we wspomnianej dekrze, tuv'ie pod koniec stawki wzgledem Hondy ktora zamieszkuje raczej miejsca kolo "pudla" tez daje do myslenia...
Takie jest przynajmniej moje zdanie na ten temat...
pozdroo

Robert - 04-03-2008, 18:22

Opisuj Sion wrazenia z jazdy Carisma :!: Zdjecia jakies tez mile widziane :)
Jak spalanie, jestes zadowolony :?:
Pozdroo

Robson86 - 04-03-2008, 20:39

Wlasnie sion2002, jak tam Carisma :?: :)
Pozdroo