Świętokrzyskie - Luźne rozmowy o wszystkim...
sion2002 - 21-02-2008, 09:56
Dzięki za poradę Właśnie chyba stanie na A3 lub A4 - tylko trzeba trafić na jakaś konkretna ofertę. Będę jechał po samochód do Niemiec. Oszczędność nie jest duza ale zależy też jaki samochód chcesz kupić - przy A3 A4 jak kupujesz od prywatnego gościa a nie handlarza to możesz zaoszczędzić od 2 000 nawet do 4 000. Zobaczymy na czym stanie.
Wiktor - 21-02-2008, 10:20
najlepiej jest jeszcze kupic z ogłoszenia prywatnego np. w niemczech z tym że te ogłoszenia na mobile czy autoscoucie sa praktycznie zdominowane przez pośredników, jakbym nie miał teraz passata do sprzedania to bym pojechał z milą checią po cos innego tymbardzie że jeszcze kolega namawia mnie żeby z nim jechac, bo w polsce szukając juz 2-gi miesiąc nic konkretnego nie moze znaleźć,
Pozdrawiam
sion2002 - 21-02-2008, 14:30
Właśnie staram sie przeglądac i wyłapywać głównie ogłoszenia od osób prywatnych - od nich najbardziej się opłaca. Narazie wszystko jest moment sprzątane - ci handlarze chyba śpią przy komputerach
Robson86 - 23-02-2008, 18:44
sion2002 napisał/a: | co sądzicie o Roverze 600 |
Sion zapomnij o Roverze (szkoda kasy na pozniejsze koszty zwiazane z eksploatacja tego auta) poszukaj juz jakiejs dobrej a3 lub a4 albo Carismy czy Galanta
Link 1
Link 2
Link 3
Pozdroo
Robert - 23-02-2008, 19:09
Ladne autka
pzdr.
sion2002 - 23-02-2008, 22:40
Tak, ładne autka - tylko w tych pieniądzach jak przy najtańszym to cały mój max budżet na nowy samochodzik - łącznie z zarejestrowaniem, wymianami płynów, opłata OC itd - niestety do bogaczy nie należę. Zawsze po zakupie samochodziku jak się nie sprawdzi to można go sprzedac - przy sprowadzonym przeze mnie z Niemiec (bez prowizji pośrednika) napewno na tym nie stracę. Dodatkowo z zakupem musze się spieszyc ponieważ wkrótce - 1-2 tyg. będe miał bardzo dużo jazdy.
Robson - czyżby jakiś twój znajomy nadział się kiedyś na 620 w ON?? O jakie dokładniej koszta chodzi?? Przeglądałem ceny i dostępność części i wychodzi, że sa tańsze niż do Galancika, tego którego miałem
Robson86 - 23-02-2008, 22:47
Ale pamietaj ze sam wyjazd do niemiec, koszty spania, jedzenia, paliwa, sprawdzenia autka a juz nie mowie ze wcale nie musisz na cos trafic ciekawego... tez kosztuja
Nie lepiej te pieniazki dolozyc i kupic cos w Polsce a takze sprawdzic
PS ten ostatni link ...ma cos z klapa nie tak "naklejki" sa poprzeklejane
pozdroo
Robson86 - 23-02-2008, 22:52
sion2002 napisał/a: | ja znowu na temat Rovera 620 SDi słyszałem też sporo od 2 mechaników i jednego handlarza - podobno to jest dokładnie to samo co Accord |
gdzies czytalem...nie pamietam gdzie o roverze tylko ze o serii 400 ze tez podobno to Civic tylko w przebraniu rovera. Podobno to bzdura...a wystarczy porownac raporty dekra itp tych dwoch samochodow. Smieszne jest to ze podobno moce silnikow (a niby to te same jednostki napedowe) tez sa rozne
Ale to tylko gdzies czytalem...
Pozdroo
Takie male OT
sion2002 - 23-02-2008, 23:28
Jesli chodzi o wtorkowy wyjazd to koszty będą dzielone na trzech / czterech więc będą znikome - a chyba wiesz jak różnie bywa z samochodami sprowadzonymi przez handlarzy -przebiegi itd. Mało który pokaże Ci ksiażke serwisowa - jeśli ja posiada Samoochody z Polski tez chyba wiesz jekie sa - przynajmniej w znakomitej wiekszości.
sion2002 - 23-02-2008, 23:30
Tak - tylko wystarczy isc do JC czy tego typu posrednikow czesci i dobieraja wszyscy z Hondy - poczytaj nawet na necie - duuuzo jest na ten temat Najlepiej opinie uzytkownikow a nie pseudo-mechanikow
Robson86 - 23-02-2008, 23:33
sion2002 napisał/a: | a chyba wiesz jak różnie bywa z samochodami sprowadzonymi przez handlarzy -przebiegi itd. |
jasne, chyba kazdy wie o co chodzi...
sion2002 napisał/a: | Samoochody z Polski tez chyba wiesz jekie sa |
wiesz tylko ze wiekszosc tez jest sprowadzone wlasnie z zachodu, wiec tam tez wcale nie ma idealow
Moim zdaniem skonczyly sie czasy ze Niemcy = tani sprawdzony w dobrym stanie samochod ...jak wszedzie co jest dobre to sie ceni...
Wiesz to jest tylko i wylacznie moja opinia. Ja osobiscie nie kupilbym auta sprowadzanego...wole krajowe autko.
Chociaz trafic na cos dobrego jest niestety coraz ciezej
Pozdroo
sion2002 - 23-02-2008, 23:59
Dlatego stwierdziłem, że wolę pojechac do Niemiec - oszczędność nie jest "wielka" - w zależności od marki/modelu od 1500-5000 (szczególnie przy kupowaniu od prywatnych osob) - dla mnie (mam na utrzymaniu rodzinkę) to już konkretna oszczędność, procz tego jak sam stwierdziłes w PL jest coraz ciężej upolować coś dobrego - same nasze drogi wykańczają samochody, o tym, by ktoś posiadał ksiażki serwisowe do tych roczników czy udokumentowany przebieg, juz nie wspomne. Na krajowych przejechalem sie juz porzadnie 2 razy, mój brat raz, - mi to starczy jako dodatkowa motywacja do sprowadzenia auta. Nie jedziesz po pierwsze lepsze, tez szukasz i wybierasz, z tego co wiem tam łatwiiej znalezc cos konkretnego.
Robson86 - 24-02-2008, 01:54
Wiesz dla mnie rover to rover a honda to honda. W miare nowy model "75" to tez niby BMW a pod wzgledem usterkowosci daleko jest za firma matka "ówczesna".
A miejsca we wspomnianej dekrze, tuv'ie pod koniec stawki wzgledem Hondy ktora zamieszkuje raczej miejsca kolo "pudla" tez daje do myslenia...
Takie jest przynajmniej moje zdanie na ten temat...
pozdroo
Robert - 04-03-2008, 18:22
Opisuj Sion wrazenia z jazdy Carisma Zdjecia jakies tez mile widziane
Jak spalanie, jestes zadowolony
Pozdroo
Robson86 - 04-03-2008, 20:39
Wlasnie sion2002, jak tam Carisma
Pozdroo
|
|
|