[02-06]Lancer CS0 - Problemy z klimatyzacją...
krzychu - 16-08-2015, 17:48
Sporo problem sprawia sterownik wentylatorów. Ale w 99% przepadków przechodzi w tryb awaryjny i chłodzi cały czas. Może Twój się inaczej zachowuje, inaczej się popsuł?
pero - 16-08-2015, 18:25
Masz na myśli ten problem o którym piszą na forum Outlandera? Jakoś dziwnie mam wrażenie, że to nie o to chodzi. Zespół objawów jest inny.
krzychu - 16-08-2015, 20:48
Ta to mam na myśli (w jakimś Lancerze już ktoś to przerabiał). Ale oczywiście to może być całkiem co innego, tylko jeśli sterownik się rozlutowuje to jak jest zimniej może po prostu dział.
pero - 19-08-2015, 18:52
Sytuacją, którą opisywałem działa się gdy było 35 stopni. Ostatnio sprawdzałem funkcjonowanie całego układu przy 28 stopniach i wszystko chodziło jak trzeba.
Mam tylko pytanie. Podczas gdy załączają się Wam wentylatory to czy zawsze chodzą dwa naraz?
Balon - 20-08-2015, 11:46
pero napisał/a: | Sytuacją, którą opisywałem działa się gdy było 35 stopni. Ostatnio sprawdzałem funkcjonowanie całego układu przy 28 stopniach i wszystko chodziło jak trzeba.
Mam tylko pytanie. Podczas gdy załączają się Wam wentylatory to czy zawsze chodzą dwa naraz? |
u mnie chodzą oba na raz, ale musi być naprawdę gorąco na dworze albo stać w korkach żeby się włączyły
pero - 21-08-2015, 10:53
Dzięki za odpowiedzi. Będę obserwował jak to działa i dam znać jak odkryję czy coś nie działa poprawnie.
cobretti - 22-08-2015, 16:10
Koledzy a jaką temperaturę macie z nawiewu?
[img] [/img]
Niżej nie chce zejść, oczywiście obieg wewnętrzny włączony.
Miłosz82 - 01-09-2015, 20:47 Temat postu: [CS3A 1.6] Pomóżcie proszę - gdzie znajduje się OSUSZACZ KLI Witam
Bardzo Was proszę o precyzyjną informację gdzie znajduje się osuszacz klimatyzacji w moim modelu? (lancer kombi 1.6, rocznik 2005). Będę wdzięczny za dokładny opis czy też zdjęcie. Pozdrawiam serdecznie
robertdg - 01-09-2015, 20:54
Przy chłodnicy po stronie kierowcy:
Szary83 - 15-05-2018, 07:17
Cześć.
Mój problem polegał na tym, że jak było cieplej klima (automat) w Lancerze wyłączała się i dopiero po wyłączeniu przyciskiem i odczekaniu dłuższej chwili w trasie czasami udawało się, że znów na chwilę chłodziła.
Po zapoznaniu się z informacjami tutaj przyjrzałem się sprężarce i miałem około 1mm szczelinę na sprzęgle sprężarki.
Faktycznie okazało się łatwizną usunięcie tej podkładki.
Nawet na kanał nie trzeba wjeżdżać.
Ja zdjąłem koło, odkręciłem dwie śruby mocujące osłonę do karoserii, wyjąłem we wnęce koła po prawej stronie 3 spinki łączące dwie plastikowe osłony, oraz wyciągnąłem dwie spinki mocujące osłonę od spodu. Całość ładnie opadła w dół i można było kluczem 14 odkręcić śrubę mocującą. Sprzęgiełko przyblokowałem kluczem nastawnym łapiąc "kapsel" i opierając się o jedno z kół prowadzących pasek. W sumie z zabawą z rozłączaniem osłon zajęło mi to 30 minut. Klima działa.
Tak więc dziękuję za pomocne wpisy tutaj
remi - 05-06-2018, 22:17
Szary83, też muszę się za to zabrać. Z tego co czytam, to raczej łatwa robota, no i nie trzeba paska ściągać.....a on dłuuugi jest.
Hornet - 06-06-2018, 22:08
Szary83 napisał/a: | Faktycznie okazało się łatwizną usunięcie tej podkładki. |
Wystarczy tylko usunąć, czy dałeś inną - cieńszą? Nie będzie nic obcierać potem? Po kiego ona tam w ogóle jest?
mrcng - 07-06-2018, 08:00
Hornet, ja oddałem do mechanika i on mi tą podkładkę wyciągnął. Wiedział od razu o co chodzi. Klima w upał mi nie działała a jak było chłodno na zewnątrz to wtedy działała. Po wyjęciu podkładki wszystko chodzi cacy. Nie wiem po co ona tam jest
krzychu - 11-06-2018, 16:59
No dobra da radę wyciągnąć tą podkładkę samemu? Da się zrobić bez ściągania paska? Bo jego założenie nie należy do prostych....
robertdg - 11-06-2018, 21:44
Nie trzeba sciagac paska, samemu - to zalezy do jakich narzedzi ma sie dostep, trzeba czyms zblokowac tarcze
|
|
|