To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.

Radassss - 12-12-2008, 16:44

wiadomo... ;)
a samochodem jezdze tylko w mocherze na glowie... ale z daszkiem ;)
nie poprostu tam nic nie lapie ;)
przynajmniej jeszcze rok temu tak bylo dawno nie jechalem ;)

sp - 12-12-2008, 16:59

tomekrvf napisał/a:
sp napisał/a:
teraz są już wstępnie dotarte więc nie ma problemu z zacieraniem.
Pozwoliła na to technologia produkcji,a konkretnie jakość stosowanych materiałów oraz dokładność ich spasowania

Elementy silnika są dokładniej wykonane ale to nie oznacza że są dotarte ze sobą. Silniki nadal trzeba docierać.

I właśnie o to mi chodziło,dlatego lepiej jest wymienić na wszelki wypadek ten olej (nieobowiązkowo)

piomic - 12-12-2008, 18:32

Radassss napisał/a:
ojca zawsze i wszedzie
Pamiętam pierwsze radio z RDSem w żony Toyocie - po włączeniu TA (traffic assistance bodaj) zawsze przełączało na informacje drogowe - litanie i różańce i Ojca Dyrektora... Cwaniaczki nadawali na RDSie sygnał wiadomości drogowych.
apikus - 04-01-2009, 12:49

No i stało się. :cry: Dzisiaj Lancer nie odpalił. Rozrusznik kręci, błędów nie pokazuje a odpalić nie chce. Za pierwszym razem tak jakby już załapał i zgasł. Później już nie chciał zapalić. Obiaw jakby nie dostawał paliwa. Wie ktoś gdzie jest filtr paliwa?
A może pompa padła? :(

Pozdrwaiam
Andrzej

Anonymous - 04-01-2009, 13:34

Przeczytałem całość! Żałuję, że wcześniej nie odkryłem tego tematu, a teraz nie chcę rozdrapywać ran :mrgreen:
Pozdr.

adamos - 04-01-2009, 14:28

apikus napisał/a:
No i stało się. :cry: Dzisiaj Lancer nie odpalił. Rozrusznik kręci, błędów nie pokazuje a odpalić nie chce. Za pierwszym razem tak jakby już załapał i zgasł. Później już nie chciał zapalić. Obiaw jakby nie dostawał paliwa. Wie ktoś gdzie jest filtr paliwa?
A może pompa padła? :(

Pozdrwaiam
Andrzej

Odkręć wlew paliwa , poczekaj chwile i zobacz czy zapali
może zapowietrzył się układ paliwowy
Pozdrawiam

Radassss - 04-01-2009, 15:14

w katalogu MANN filter jest napisane ze filtr paliwa jest niewymienny...
czyli taki raz na cale zycie samochodu, to jest stosunkowo nowe rozwiazanie
stosowane na szersza skale od niedawna w samochodzach
wiec pewnie to nie wina filtra

Trik - 04-01-2009, 15:22

Czy ja wiem czy takie nowe w Fiacie Brava 1,2 z 99` też był filtr niewymienny
krzychu - 04-01-2009, 15:40

Bo tam mieli lepszych (czytaj bardziej wpływowych i ważniejszych niż inżynierowie) księgowych wdać duzo wczesniej.

Krzychu

Radassss - 04-01-2009, 16:01

napisalem chyba ze na szersza skale, bo wymienisc mozna pelno modeli ktore takie cos mialy,
zreszta wymieniaone przez Ciebie bravo czy brava z 1.2 to mialy cos takiego ale tylko i wylacznie w wersji 80KM i produkowane tylko przez rok z hakiem do 2001r, potem montowali juz ta wersje silnika do innych modeli.
wersjie 1,2 82 KM mialy normalny wymienny filtr, wiec nie bylo to wtedy szerokim zastosowaniem chyba...

Trik - 04-01-2009, 16:11

Dobrze nie będziemy się pstrykać za tą szerszą skalę. Tak się składa żę mój były Brava 1.2 miał 82 kuce i był z 99` temu go wymieniłem. Po za tym w katolagach z nieorginalnymi częściami tego modelu nie było jeszcze przez pare ładnych lat. Ale to OT i nie bedę tego roztrząsał.
Anonymous - 04-01-2009, 16:49

Dla rozluźnienia sytuacji zapytam was całkowicie z innej "beczki", co ma wspólnego Lancer z Outlanderem?

[ Dodano: 04-01-2009, 17:02 ]
PS. Dotyczy sprzedajności olejów w Polsce, jako ciekawostka => Ankieta przeprowadzona w 2008 roku:
Cytat:
Po olejach marki LOTOS, na drugim miejscu, znalazł się Mobil (25,2%), a na trzecim Castrol (16,2%). Kolejne miejsca zajęły: Shell (7,8%), Elf (6,7%), Orlen (5,4%), Texaco (1,7%) oraz Ford (1,0%).

Jak widać, jednak czynnikiem decydującym jest cena. Osobiście jestem "fanatykiem" Castrola.

jaca71 - 04-01-2009, 17:05

Globalną platformę czy jak się to teraz nazywa ;) Kiedyś to była płyta podłogowa.
W środku jak zaglądniesz do lancera i outlandera to nie będziesz wiedział, w którym jesteś. No jakieś drobne niuanse są ale...
Z tego co pamiętam to wersja ralliart Lancera ma układ napędowy żywcem wyjęty z outlandra - swoją drogą szkoda że nie ma go w "normalnych" wersjach, to jest to czego mi najbardziej w lancerku brakuje: 4x4.
Więcej na szybko nie pamiętam.

Anonymous - 04-01-2009, 17:09

jaca71, strzał w dziesiątkę! Dokładnie myślałem o płycie. :wink:
Radassss - 04-01-2009, 17:10

dobra tam fiat to szczegol ;)
ankieta ciekawa tylko ze nie uwzglednia olejow sprowadzanych z zagranicy
a tego sie bardzo duzo sprzedaje bo oficjalne przedstawicielstwa w Polsce zawyzaja ceny
wiec oplacalne jest sprowadzenie olejow np z Niemiec,
oczywiscie nie mowie tutaj o jednej czy 2 bankach bo za duzo sie nie zaoszczedzi
i rozumiem ze tyczy sie ta ankieta olejow silnikowych??