[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
Radassss - 12-12-2008, 16:44
wiadomo...
a samochodem jezdze tylko w mocherze na glowie... ale z daszkiem
nie poprostu tam nic nie lapie
przynajmniej jeszcze rok temu tak bylo dawno nie jechalem
sp - 12-12-2008, 16:59
tomekrvf napisał/a: | sp napisał/a: | teraz są już wstępnie dotarte więc nie ma problemu z zacieraniem.
Pozwoliła na to technologia produkcji,a konkretnie jakość stosowanych materiałów oraz dokładność ich spasowania |
Elementy silnika są dokładniej wykonane ale to nie oznacza że są dotarte ze sobą. Silniki nadal trzeba docierać. |
I właśnie o to mi chodziło,dlatego lepiej jest wymienić na wszelki wypadek ten olej (nieobowiązkowo)
piomic - 12-12-2008, 18:32
Radassss napisał/a: | ojca zawsze i wszedzie | Pamiętam pierwsze radio z RDSem w żony Toyocie - po włączeniu TA (traffic assistance bodaj) zawsze przełączało na informacje drogowe - litanie i różańce i Ojca Dyrektora... Cwaniaczki nadawali na RDSie sygnał wiadomości drogowych.
apikus - 04-01-2009, 12:49
No i stało się. Dzisiaj Lancer nie odpalił. Rozrusznik kręci, błędów nie pokazuje a odpalić nie chce. Za pierwszym razem tak jakby już załapał i zgasł. Później już nie chciał zapalić. Obiaw jakby nie dostawał paliwa. Wie ktoś gdzie jest filtr paliwa?
A może pompa padła?
Pozdrwaiam
Andrzej
Anonymous - 04-01-2009, 13:34
Przeczytałem całość! Żałuję, że wcześniej nie odkryłem tego tematu, a teraz nie chcę rozdrapywać ran
Pozdr.
adamos - 04-01-2009, 14:28
apikus napisał/a: | No i stało się. Dzisiaj Lancer nie odpalił. Rozrusznik kręci, błędów nie pokazuje a odpalić nie chce. Za pierwszym razem tak jakby już załapał i zgasł. Później już nie chciał zapalić. Obiaw jakby nie dostawał paliwa. Wie ktoś gdzie jest filtr paliwa?
A może pompa padła?
Pozdrwaiam
Andrzej |
Odkręć wlew paliwa , poczekaj chwile i zobacz czy zapali
może zapowietrzył się układ paliwowy
Pozdrawiam
Radassss - 04-01-2009, 15:14
w katalogu MANN filter jest napisane ze filtr paliwa jest niewymienny...
czyli taki raz na cale zycie samochodu, to jest stosunkowo nowe rozwiazanie
stosowane na szersza skale od niedawna w samochodzach
wiec pewnie to nie wina filtra
Trik - 04-01-2009, 15:22
Czy ja wiem czy takie nowe w Fiacie Brava 1,2 z 99` też był filtr niewymienny
krzychu - 04-01-2009, 15:40
Bo tam mieli lepszych (czytaj bardziej wpływowych i ważniejszych niż inżynierowie) księgowych wdać duzo wczesniej.
Krzychu
Radassss - 04-01-2009, 16:01
napisalem chyba ze na szersza skale, bo wymienisc mozna pelno modeli ktore takie cos mialy,
zreszta wymieniaone przez Ciebie bravo czy brava z 1.2 to mialy cos takiego ale tylko i wylacznie w wersji 80KM i produkowane tylko przez rok z hakiem do 2001r, potem montowali juz ta wersje silnika do innych modeli.
wersjie 1,2 82 KM mialy normalny wymienny filtr, wiec nie bylo to wtedy szerokim zastosowaniem chyba...
Trik - 04-01-2009, 16:11
Dobrze nie będziemy się pstrykać za tą szerszą skalę. Tak się składa żę mój były Brava 1.2 miał 82 kuce i był z 99` temu go wymieniłem. Po za tym w katolagach z nieorginalnymi częściami tego modelu nie było jeszcze przez pare ładnych lat. Ale to OT i nie bedę tego roztrząsał.
Anonymous - 04-01-2009, 16:49
Dla rozluźnienia sytuacji zapytam was całkowicie z innej "beczki", co ma wspólnego Lancer z Outlanderem?
[ Dodano: 04-01-2009, 17:02 ]
PS. Dotyczy sprzedajności olejów w Polsce, jako ciekawostka => Ankieta przeprowadzona w 2008 roku:
Cytat: | Po olejach marki LOTOS, na drugim miejscu, znalazł się Mobil (25,2%), a na trzecim Castrol (16,2%). Kolejne miejsca zajęły: Shell (7,8%), Elf (6,7%), Orlen (5,4%), Texaco (1,7%) oraz Ford (1,0%). |
Jak widać, jednak czynnikiem decydującym jest cena. Osobiście jestem "fanatykiem" Castrola.
jaca71 - 04-01-2009, 17:05
Globalną platformę czy jak się to teraz nazywa Kiedyś to była płyta podłogowa.
W środku jak zaglądniesz do lancera i outlandera to nie będziesz wiedział, w którym jesteś. No jakieś drobne niuanse są ale...
Z tego co pamiętam to wersja ralliart Lancera ma układ napędowy żywcem wyjęty z outlandra - swoją drogą szkoda że nie ma go w "normalnych" wersjach, to jest to czego mi najbardziej w lancerku brakuje: 4x4.
Więcej na szybko nie pamiętam.
Anonymous - 04-01-2009, 17:09
jaca71, strzał w dziesiątkę! Dokładnie myślałem o płycie.
Radassss - 04-01-2009, 17:10
dobra tam fiat to szczegol
ankieta ciekawa tylko ze nie uwzglednia olejow sprowadzanych z zagranicy
a tego sie bardzo duzo sprzedaje bo oficjalne przedstawicielstwa w Polsce zawyzaja ceny
wiec oplacalne jest sprowadzenie olejow np z Niemiec,
oczywiscie nie mowie tutaj o jednej czy 2 bankach bo za duzo sie nie zaoszczedzi
i rozumiem ze tyczy sie ta ankieta olejow silnikowych??
|
|
|