To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak ja nienawidze poniedzialkow

Matejko - 09-09-2008, 00:21

nie narzekaj, nie narzekaj, trza bylo zrobic odrazu po zakupie :D
Cezar - 09-09-2008, 00:27

Matejko napisał/a:
trza bylo zrobic odrazu po zakupie :D

Sruba, powiedzial, ze rozrzad powinien byc wymieniony za ok 10-12 tys km, czemu nie mialem mu wierzyc :P
No ale coz, stalo sie i kropka.

Bartek - 09-09-2008, 00:54

Cytat:
Niby mial wytrzymac od zakupu jeszcze 10-12tys km

Nie wina to Colciaka, tylko złamałeś najbardziej fundamentalną zasadę kupowania samochodów: NIE UFAJ sprzedającemu, choćbyś miał wpis w 100 książek i potwierdzenie 3 serwisów - rozrząd, filtry, paski, płyny....wszystko idzie do wymiany w ciągu pierwszych 1000 km od zakupu....

rosomak1983 - 09-09-2008, 10:19

Cezar napisał/a:
i mowi ze to rozrzad. No i po zdjeciu oslony ukazal sie ladnie rozerwany pasek :evil:

nie mam pytań... Chyba jak najszybciej zmienię rozrząd u siebie...

londolut - 09-09-2008, 12:26

Cezar, teraz wychodzą kwiatki bo
Bartek napisał/a:
złamałeś najbardziej fundamentalną zasadę kupowania samochodów
.

rosomak1983 napisał/a:
Chyba jak najszybciej zmienię rozrząd u siebie...
Jeszcze tego nie robiłeś?! Chcesz pasek z rolką i uszczelniaczami za 120 czy remont za 1200 :D ?
Cezar - 09-09-2008, 14:43

Bartek napisał/a:
NIE UFAJ sprzedającemu

Czyli nawet jak kupilem auto od KLUBOWICZA (tak bylo w moim przypadku) to tez mam mu nie ufac?
Rozumiem jak auto od handlarza czy innej 'obcej' osoby, ale chyba klubowiczowi mozna troche zaufac :wink:

Nagialem 'zasade kupowania samochodu' i ponosze teraz konsekwencje :(

Anonymous - 09-09-2008, 15:00

Cezar napisał/a:
Bartek napisał/a:
NIE UFAJ sprzedającemu

Czyli nawet jak kupilem auto od KLUBOWICZA (tak bylo w moim przypadku) to tez mam mu nie ufac?

Nigdy nie kupowałem auta od klubowicza, więc nie wiem. Myślę, że w zależności od jego stażu na forum i od jego postów zależałby mój stosunek do niego i okazane zaufanie. Ale jak to mówią - zaufanie dobra rzecz, ale kontrola jest jeszcze lepsza :twisted:
Ja sam sprzedałem jedno ze swoich aut klubowiczowi, przy jego pełnym zaufaniu do mnie - auto nie sprawiło żadnych niespodzianek, a my do dnia dzisiejszego jesteśmy kolegami. Drugiego Miśka puściłem na giełdzie handlarzom, bo był w takim stanie że nie odważyłbym się (ani bym nie chciał) sprzedawać go koledze z klubu.

Cezar - 09-09-2008, 16:59

Do wymiany 10 zaworow, 6 jest calych. Planowanie glowicy ( czy jak tam to sie nazywa :wink: ) no i rozrzad plus pompa wody.

Na fotce zaznaczylem pekniete "ciegielko" (tez nie wiem jak to sie dokladnie nazywa :P )

Poszukiwana czesc:

W katalogu IC taka czesc nie istnieje, na jednym jedynym szrocie jest silnik 1,6 i za ta czesc spiewaja 50zl. Duzo to czy malo, bo sam nie wiem?)

Bartek - 09-09-2008, 19:49

Zwą to "Y".... Harpagan ma kpl. głowicę sohc. 50 zł to minimalka za którą komuś się chce rozkompletować głowicę.....
Hubeeert - 09-09-2008, 19:58

Bartek :?

Cezar, kupił samochód od Sruby. Srubek o samochody dba. Gdyby Colciaka nie sprzedał, pewnie sam by urwał ten pasek...

orz1 - 09-09-2008, 20:08

Hubeeert napisał/a:
pewnie sam by urwał ten pasek

zgadzam się, to niczyja wina, paski mają to do siebie że się urywają kiedy chcą, a my zazwyczaj nie mamy na to wpływu.
bo 10tyś wcale nie jest wielką tolerancją dla paska. :)

londolut - 10-09-2008, 06:24

Hubeeert napisał/a:
Cezar, kupił samochód od Sruby. Srubek o samochody dba.
Nikt tutaj Sruby nie wini. Ja kupując używany samochód, obojętnie od kogo czy to handlarz czy klubowicz, wymienił bym cały zestaw "startowy", tak dla pewności.
BTW
orz1 napisał/a:
10tyś wcale nie jest wielką tolerancją dla paska
no właśnie, dlatego tym bardziej bym zmienił.
harpagan - 10-09-2008, 15:46

Bartek napisał/a:
Harpagan ma kpl. głowicę sohc

Ona pasuje do 4G92?

Bartek - 10-09-2008, 16:12

tak - 4g93 a 4g92 różni tylko skok tłoka
Cezar - 10-09-2008, 17:05

Wlasnie zamiast kupic dzwigienke Y kupilem cala glowice (300zl), ktora okazala padaka.
Wsiorbala by wiecej kasy niz reanimacja mojej starej glowicy heh, jutro ja oddaje i biore tylko ta dzwigienke, a juz sie cieszylem :roll:

harpagan, a twoja glowica jest na sprzedaz? :wink: