To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Ceramizer - regeneracja silnika

Anonymous - 15-04-2007, 20:16

Simones jak nazywa się ten środek?
Anonymous - 15-04-2007, 21:10

Simones napisał/a:
Wiekszej bzdury chyba nie slyszalem.

Panie pytam a nie twierdze to po pierwsze.
Dwa,w pytaniu chodzi o to czy ceramizer uszlachetniając olej nie działa na silnik tak>>> auto jeździ na mineralnym przez 200tkm i wlać mu nagle syntetyk który wypłucze osady,zanieczyszczenia i zacznie lać z uszczelek (w nieremontowanym silniku).

rozumiem, że Twoja odpowiedź brzmi NIE.
dziękuję.

Anonymous - 15-04-2007, 22:06

Koledze chodziło o to iz ceramizer nie ma związku z medykamentem -płukanką silnika przed wymianą olej, to zupełnie inne produkty o innym przeznaczeniu. Ceramizer nie spowoduje rozszczelnienia silnika , tylko przylegnie do metalowych powierzchni trących i zmniejszy tarcie,
wypełni pory powstałe na skutek zużycia, wyciszy i odświeży silnik.
Kiedyś było coś takiego jak Motor Life, co o tym myślicie?

Hugo - 16-04-2007, 09:09

bear007 napisał/a:
hugo jakiego oleju używasz?
W białym Colcie używałem jednego z tańszych olei mineralnego 15W 40. Zwyczajny olej. Po wlaniu ceramizera efekt był taki jak opisałem wyżej. W CAO mam półsyntetyk i absolutnie żadnego zużycia oleju. Więc żadnego dodatku nie wleję.
Anonymous - 16-04-2007, 13:07

Bastek napisał/a:

Ceramizer Auto Repair

Wiecie co, nie pytajcie mnie o nic, ja juz powiedzialem wiecej niz mialem do powiedzenia o moich doswiadczeniach z tym srodkiem i nie bede nikogo przekonywal, jedzcie odrazu na kapitalke silnika, bo to oczywiscie jest bezdyskusyjnie najlepszym rozwiazaniem, a kto bedzie mial jakies pytania do mnie, to napewno odpowiedzi znajdzie w jednym z postow tegoz topicu.

Hugo - 16-04-2007, 23:02

Simones napisał/a:
Hugo napisał/a:
Co to za cytat? Ja o to nie pytałem, bo dobrze wiem jak się nazywa? :mrgreen:
Anonymous - 17-04-2007, 01:31

hmm cos widocznie sie pokielbasilo, bo Bastek pytal i jego text zaznaczylem, ale juz zmieniam
Pawel`85 - 18-04-2007, 17:39

Polecam zbadanie tego preparatu, ja wlasnie sie zabieram do kupna. http://www.akson.pabianice.pl/miltec_opis.html

ktos mi mowil ze producent robi pokazy w stylu: wlewa militec do silnika wlacza silnik po czym wylewa olej a silnik dalej chodzi

CO wy o tym sadzicie??

turek61 - 18-04-2007, 19:51

Jeden z moich znajomych mechaników polecił mi skorzystać z tego preparatu aby wyciszyć pracę układu hydraulicznego mojego GDI.Zapewniał mnie, że nie ma opcji aby zaszkodził on w jakikolwiek sposób silnikowi a wręcz przeciwnie. Póki co mam obawy i chyba tego nie zrobię chyba że ktoś z kolegów zastosował ten specyfik w GDI i może potwierdzić jego skuteczność.
Anonymous - 19-04-2007, 08:13

turek61, Ceramizer nie ma wplywu na uklad paliwowo-wtryskowy, a w zasadzie tylko tym sie rozni GDI wiec nie ma obawy.
Pawel`85, Militeca bym nie wlal z tego powodu, ze go nie znam (choc to zapewne podroba ceramizera) a nawet nie znam zadnych opinii na jego temat, ale Twoj mechanik pewnie mowil o tym tescie (jednak przeprowadzano go z uzyciem Ceramizera, a nie Militeca :!: )

http://www.ceramizer.pl/filmy/filmceramizery.wmv

Pawel`85 - 19-04-2007, 16:18

No nie wiem ale jakos mi sie wydaje ze ten militec jest dobry. na tej stronce co link podalem wyzej pisza ze uzywa sie tego w silnikach lodzi podwodnych, general motors dodaje teego do silnikow takze catelpilar
wydaje sie byc sprawdzone

Anonymous - 19-04-2007, 16:56

No tak tyle, ze tu pisze producent, czy czlowiek dla niego pracujacy. Z ceramizerem tak sie nie balem, bo oprocz tego moglem prezejzec komentarze tysiecy uzytkownikow, a nie tylko tego co ma interes w tym, zeby srodek zachwalac :idea:
BTW ceeramizera tez uzywa sie na okretach i wszelkiej masci innych silnikach spalinowych i nie tylko.

Anonymous - 19-04-2007, 20:07

przyszedl czas i na mnie - wczoraj zalano Xeramica, przebieg 290kkm no i teraz powoooooli przemierzam nieszczesne 200km.... :?
niedlugo (mam nadzieje) opowiem o efektach :mrgreen:

Anonymous - 19-04-2007, 22:25

Pawel`85 napisał/a:
Polecam zbadanie tego preparatu, ja wlasnie sie zabieram do kupna. http://www.akson.pabianice.pl/miltec_opis.html
ktos mi mowil ze producent robi pokazy w stylu: wlewa militec do silnika wlacza silnik po czym wylewa olej a silnik dalej chodzi. CO wy o tym sadzicie??

Dobre kilka lat temu wstecz Militec był mocno reklamowany przez Hołowczyca. Ja go stosuję w różnych awaryjnych miejscach jako dodatek do smarowideł lub sam i ogólnie się sprawdza. Czytałem kiedyś dyskusję na jakimś forum aut terenowych i tam chwalili militeca, a jeszcze bardziej xeramica. Pamiętam tekst o Militecu że wygląda jak olej, ale olejem nie jest. Oryginalny jest cięższy od wody, na próbe można wpuścić kropelkę do wody - ma zatonąć.

Pawel`85 - 20-04-2007, 16:22

Postanowilem zaryzykowac i zalalem militeca do miska a teraz pozyjemy i zobaczymy
nie wiem co i czy wogole cos sie zmieni
jak cos zauwaze napewno sie z wami podziele