[97-04]Galant EAxA/W - [FAQ]Angel Eyes w Galancie
robertdg - 04-02-2011, 22:30
Czy błotniki to chyba raczej nie, ale zderzak to napewno wymaga rzezby, atrapa, bo lampy nie dość, że ida w klinie, to w dodatku są węższe od lamp w Galantach przeznaczonych na rynek Europy, zresztą sa zdjęcia na forumie
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#693267
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#806441
Jak kto woli
sveno - 04-02-2011, 22:35
deejay napisał/a: | wiem , do tych lamp potrzebne sa inne błotniki |
patrząc na te lampy obawiam się, że potrzeba by było więcej przeróbek, one są jakieś skoszone tzn wyższe wprzy grilu a nizsze w okolicy świateł mijania, nasze Galanty mają krawędź górną i dolną równoległe
Krejzi - 04-02-2011, 22:36
a ja znalazlem cos takiego:
http://cgi.ebay.com/ebaym...sQ5fAccessories
Jackall - 06-02-2011, 01:21
O ile dobrze doczytałem to są przeciwmgielne/dzienne więc co chcesz z nimi zrobić w miejscu mijania??
to już chyba lepszy pomysł http://www.xenonowe.pl/in...NU=oferta&id=96
sveno - 14-02-2011, 13:31
w ubiegłym tygodniu zrobiłem i zamontowałem ringi w moim Galu, efekt oceńcie sami:
ringi to samoróbki wykonane prawie zgodnie z tutorialem zamieszczonym kilka stron wcześniej (ten filmik z Hondą CRX). Osobiste odczucia? Cóż, zrobiłem sobie fajne postojówki i jestem troche zawiedziony, bo nakład pracy niewspółmierny do efektu (rozklejenie reflektora to istna katorga i test na cierpliwość). Fajnie to wygląda w nocy, w dzień są mało widoczne, a wystarczy tylko zapalić światła mijania i ringi giną, myślałem, że diody 60000mcd będą dawały więcej światła, tak, żeby mogły pracować np jako światła do jazdy dzienneja tu ringi przykleiłem do tych czarnych plastików w reflektorze więc w każdej chwili moge je zdemontować nie psując odbłyśników, kolejny plus takiego mocowania, to fakt iż pracują w niższej temp i się nie topią
Apetyt rośniew miare jedzenie, teraz kombinuje soczewki i zrobie jak już ktoś pisał wczesniej black angel eyes
wilk88 - 14-02-2011, 13:42
Wyglądają tak.... agresywnie Pasują do galanta. Moim zdaniem wyglądają super.
Mam 3 pytania:
-da się zrobić wersję okrągłą a nie taką półkolistą ?
-jak zamontowałeś do plastiku?
-nie pogorszyła się widoczność? Światła mijania oświetlają drogę jak wcześniej czy gorzej?
[ Dodano: 14-02-2011, 13:44 ]
A i jeszcze jak wyglądają w ciągu dnia?
sveno - 14-02-2011, 14:14
wilk88 napisał/a: | da się zrobić wersję okrągłą a nie taką półkolistą ? |
wszystko się da, to ty formujesz kształt pręta więc możesz zrobić co Ci do głowy przyjdzie
wilk88 napisał/a: | jak zamontowałeś do plastiku? |
tak jak napisałem: przykleiłem, klejem epoksydowym, bezbarwnym, tym samym co diody do ringów
wilk88 napisał/a: | nie pogorszyła się widoczność? Światła mijania oświetlają drogę jak wcześniej czy gorzej? | jak można się domyśleć każda ingerencja typu włoze coś do reflektora raczej nie poprawi jego działania, ale nie jest źle, nie oślepiam innych granica światłocienia się nie zmieniła, pojawiły się tylko ciemniejsze miejsca w bocznych strugach światła (ringi pochłaniają to światło) wrzucę zdjęcia jak świeciło przed a jak teraz, tylko, że najpierw muszę zrobić te drugie
wilk88 napisał/a: | A i jeszcze jak wyglądają w ciągu dnia? |
może jeszcze dzisiaj zrobie zdjęcia to pokaże
wilk88 napisał/a: | Wyglądają tak.... agresywnie | taki był cel, a jak wstawie soczewki będzie jeszcze lepiej
Owczar - 14-02-2011, 14:39
sveno, jak wstawisz soczewki to ringi będą widoczne. Jedyny błąd to, że nie zrobiłeś tego za jednym razem. Bo tak narobiłeś sobie podwójnej pracy na demontaż i rozłożenie lamp...
robertdg - 14-02-2011, 14:45
Owczar, chłopak ćwiczy, chce dojść do wprawy
sveno - 15-02-2011, 00:21
Owczar napisał/a: | sveno, jak wstawisz soczewki to ringi będą widoczne |
hmm w głowie zaświtał mi inny pomysł, soczewki owszem, ale zamiast ringów może światła do jazdy dziennej coś w stylu Audi A5???
carbon11 - 15-02-2011, 08:26
Pytanie do kolegów którzy maja już za sobą zakładanie ringów .
Czy po rozklejeniu lamp i sklejeniu ponownie nie zaczęły parować
sveno - 15-02-2011, 08:54
carbon11 napisał/a: | Czy po rozklejeniu lamp i sklejeniu ponownie nie zaczęły parować | nie ma żadnego problemu. Tak jak napisał wilk88, w swoim tutku nie próbuj zdzierać starego kleju i zakładać nowego, podgrzej, ściśnij i będzie ok
carbon11 - 15-02-2011, 10:32
Wielkie dzięki
Psikus - 17-02-2011, 22:01
sveno, Twój patent mi się podoba, masz zdjęcia jakies z montażu tego, albo w dzień jak to wygląda?patent na półkola to strzal w 10 jak dla galanta
sveno - 18-02-2011, 22:07
Psikus, dzieki, zdjęcia będą jak odzyskam aparat, który jest.... sam nie wiem gdzie
pora na poważniejszy projekt, ale w tym celu potrzebuje zapasowej lampy do gala, i tu mam pytania, ma ktoś może starą lampę np po lekkim dzwonie? Bez znaczenia lewa czy prawa, zaczepy mogą być pourywane i może być lekko potrzaskana (ale tak, żeby kształtem przypominała oryginał ), może mieć pęknięte szkło, ogólnie rzecz biorąc przyjmę złom w postaci takiej lampy
|
|
|