Nasze Miśki - Galant V6 Juiceman'a
stary alfer - 30-10-2008, 15:22
macnow20,
Juiceman napisał/a: | Nie mam pojęcia ale od takich pytań masz dział techniczny - tu nie każdy zagląda,a tam na pewno Ci pomogą. |
Kmer - 30-10-2008, 17:53
macnow20 napisał/a: | Dziś z kolei takie nasunęły mi się pytanka:
- czy w mojej wersji ('97) 6A13 jest podgrzewanie lusterek ? czy dopiero w późniejszych rocznikach zostało wprowadzone ?
- od którego roku były montowane tylne wycieraczki w sedanach?
I teraz najtrudniejsze chyba. Otoż po lewej stronie od kierownicy, na dole, jest taki mały schowek. Ostatnio, czyli juz ze 2 miechy po kupnie, otworzyłem go podczas wymiany dywaników i z ciekawości zajrzałem głębiej .. Patrzę, a tam tuż nad tym schowkiem, tam w środku, w zasięgu palca jest przełącznik. Sprawdzałem na wiele sposobów i nie znalazłem dla niego żadnego zastosowania (nie rozłącza zapłonu i nie ma wpływu na alarm) mimo że dochodzą do niego kable. |
ad.1 lusterka sa nie podgrzewane
ad.2 pierwsze slysze zeby sedanczyki mialy tylna wycieraczke,moze w pozniejszych wersjach po 2003 byly,
ad.3 sprawdze pozniej w swoim to powiem Ci cos wiecej,ale watpie zebym cos mial takiego u siebie
macnow20 - 30-10-2008, 18:09
Kmer,
Zanim przeczytałem Twoją odpowiedź byłem w samochodzie sprawdzić, czy jest to grzanie lusterek czy nie. Powoli zaczynam rozpracowywać moją limuzynę
Zgodnie z instrukcją włączyłem podgrzewanie tylnej szyby, wyszedłem na zewnątrz, dotykam lusterek ... i ciepłe ! także jednak jest grzanie, zobaczymy jak się będzie sprawować zimą.
Pytanie nr 3 nadal aktualne
A kolejne to czy w wersji którą posiadam jest kontrola trakcji ? Nie ma żadnych przycisków ani nie świecą się kontrolki TLC także albo nie ma albo jest ale nie ma możliwości kontrolowania go w sensie ON/OFF.
macnow20 - 30-10-2008, 18:13
I sorki, że tutaj pytam o te rzeczy, ale jeszcze nie wiem dokładnie gdzie szukać odpowiedzi na takie sprecyzowane pytania. Dopiero od wczoraj używam tego forum. W warsztacie widzę, że są głównie takie jak wymiana tarczy, problemy z automatem itp.
Także jeśli to nie problem, to będę wdzięczny za odpowiedzi tutaj
Kmer - 30-10-2008, 18:15
W tych modelach nie ma TLC,ale zawsze mozna zamontowac,tylko czy ta gra jest warta swieczki,Juiceman tez nad tym myslal,ale roch 27 poniekad wybil mu to z glowy jak narazie
macnow20 - 30-10-2008, 18:22
Moim zdaniem nie ma, zwłaszcza w automacie. Mam nadzieję, że przez zimę nie zmienię zdania. Najwyżej spróbuję użyć tego HOLD. Jak narazie wiem, że na pewno czeka mnie wizyta u elektryka, kontrolki od świateł przeciwmgielnych, tempomatu, HOLD-u i kilku innych drobiazgów nie działają. Poza tym świeci się non stop SRS ale to pewnie dlatego, że w warsztacie odłączyli kość pod fotelem by sprawdzać czemu fotele nie grzeją.
Zamiast nad TLC to narazie zastanawiam się, czy będę musiał zrobić spryskiwacze i wycieraczki na xenony na badanie techn.
stary alfer - 30-10-2008, 20:17
macnow20 napisał/a: | I sorki, że tutaj pytam o te rzeczy, ale jeszcze nie wiem dokładnie gdzie szukać odpowiedzi na takie sprecyzowane pytania. Dopiero od wczoraj używam tego forum. W warsztacie widzę, że są głównie takie jak wymiana tarczy, problemy z automatem itp.
Także jeśli to nie problem, to będę wdzięczny za odpowiedzi tutaj |
macnow20, temat brzmi: ¤ Galant V6 Juiceman'a
Załóż swój, lub pisz TUTAJ.
Pozdrawiam.
KaWu - 31-10-2008, 08:04
Kmer napisał/a: | KaWu napisał/a: | Juiceman, te fotki sa robione w Jaworze Za nic w swiecie nie kojarze jaka to ulica... |
Koledze Przemkowi sie pokickalo,oczywiscie ze to nie Jawor,cala akcja z jego Galem odbywa sie w Niedaszowie,to takie male sprostowanko.Sorrki Juiceman |
OK, rozumiem, tylko chodziło mi o fotki z tego tematu na stronie nr 5. Post Juiceman'a o 22:43. Tych okolic nie kojarze z Jawora-to przypadkiem nie np. Strzegom
Hugo - 31-10-2008, 15:14
macnow20 napisał/a: | czy w wersji którą posiadam jest kontrola trakcji ? Nie ma żadnych przycisków ani nie świecą się kontrolki TLC | No to pewnie jest
PiotrBe - 06-11-2008, 20:28
Gratulancje Juice, bo dopiero dziś dojrzałem temat.
Ladne autko, lane, a ta tapicerka;) - najpiękniejsza jaką można było znaleźć;)
Zazdroszczę Ci tylko automatu, bo tego nie mam, moj 748 egzemplarz z 97 r rózni sie jeszcze tylko kolorem;)
Wanne do bagaznieka tez mam oryginał, ale w trochę innym kształcie.
Pozdro
Anonymous - 06-11-2008, 20:43
Właśnie.....a ja szukam takiej wanny do bagażnika nie wiecie gdzie za ile taką wyrwać?
A wracając do topiku......Gratuluje. Mnie się marzyło takie wnętrze, ale mam welur.....Ciężko o gala za rozsądne pieniądze (czyt. Tani0).
Juiceman - 06-11-2008, 21:21
Za 800zl albo 600 na allegro jest taka sama tapicerka jak ja mam fotele+kanapa+boczki : )
Juiceman - 06-11-2008, 22:47
Dziś misiek dostał kolejny prezent kpl. klocków Czarne Kashiyama
Anonymous - 06-11-2008, 23:22
Świetny zakup gala. Szerokości i udanego użytkowania
Anonymous - 10-11-2008, 20:36
Bardzo ładny gal -gratuluje !!! i niech się sprawuje
|
|
|