[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Mokra podłoga od strony pasażera
mp1602 - 21-04-2018, 17:33
Witam mam mokre dywaniki od strony kierowcy i pasazera. Pod dywanikami kaluza. Woda ma slony posmak co by wskazywalo na plyn chlodniczy ale plynu nie ubylo na tyle by taka kaluze spowodowac. Kanaliki na podszybiu drozne bo woda swobodnie nimi przeplywa.. gdzie szukac nagrzewnicy by sprawdzic czy tamtedy leci? Tylko skad tyle wody jak w zbiorniczku niewiele ubylo. Dodam ze wygluszalem podloge w zeszle wakacje. Tyle ze wcześniej mokro nie bylo i skad ta slona woda
czarny.marcin - 22-04-2018, 03:57
mp1602 napisał/a: | Woda ma slony posmak co by wskazywalo na plyn chlodniczy |
Płyn chłodniczy nie jest słony a słodki
Przy nagrzewnicy i takiej ilości jak opisujesz były by braki w układzie chłodzenia , czasami parują szyby i słodkawo robi się w aucie podczas włączonego ogrzewania .
Szyby już i tak teraz będą parować ze względu na wilgoć w dywanikach . Jeśli tego nie wyjmiesz wszystko zapleśnieje i zaśmierdnie .
Może woda z klimy wypływa(przecieka) z mieszalnika do auta zamiast pod nie , sprawdź odprowadzenie wody z niego czy drożne
.
Krzyzak - 22-04-2018, 18:39
jak dla mnie to tradycyjnie ściana grodziowa puszcza albo nalało się przez jakieś dziury w podwoziu - wszystko zależy od stanu blacharki
Qrius - 13-01-2019, 21:51
Panowie,
czy któryś z Was może mnie naprowadzić w którym miejscu są odpływy na podszybiu? Może ktoś dysponuje zdjęciem, bardzo by mi takowe pomogło. Namierzyć nie mogę, pogoda nie sprzyja a garażu brak. Moknie mi pod dywanikiem kierowcy, bliżej siedzenia się zbiera. Szkoda galancika i trzeba się uporać
robertdg - 14-01-2019, 07:57
Nie namierzysz bop schowane sa ppod błotnikami, dojscia praktyxznie zadnego do nich nie ma, ewentualnie jako-tako po zdemonowowaniu mechanizmu wycieraczek po stronie kierowcy można wymacac
Krzyzak - 14-01-2019, 10:14
Przegnity kominek od powietrza dmuchanego do kabiny. Uszczelniałem w swoim. Dostęp po zdemontowaniu podszybia.
Qrius - 15-01-2019, 18:33
Krzyzak napisał/a: | Przegnity kominek od powietrza dmuchanego do kabiny. Uszczelniałem w swoim. Dostęp po zdemontowaniu podszybia. |
U Ciebie też moczyło po stronie kierowcy? Bo ten kominek jest chyba po stronie pasażera?
Krzyzak - 16-01-2019, 09:20
oj tak, musiałem coś przeoczyć - jest u pasażera i tam moknie
przy kierowcy to może coś z szybą nie halo - nie ma wyjścia, trzeba rozebrać i patrzeć skąd cieknie
Faza - 16-01-2019, 09:30
Qrius napisał/a: | Panowie,
czy któryś z Was może mnie naprowadzić w którym miejscu są odpływy na podszybiu? Może ktoś dysponuje zdjęciem, bardzo by mi takowe pomogło. Namierzyć nie mogę, pogoda nie sprzyja a garażu brak. Moknie mi pod dywanikiem kierowcy, bliżej siedzenia się zbiera. Szkoda galancika i trzeba się uporać |
Bierzesz klucz do kołpaków, wsadzasz w otwór przy zawiasach maski i majtasz cały syf jaki tam jest aż się w którymś momencie przebijesz i zacznie to wypadać pod autem. (Zatkany otwór przez który ma wypaść syf jest bliżej grodzi i jest dosyć spory)
Kominek jest od strony pasażera.
Krzyzak - 16-01-2019, 13:47
Ja bym jeszcze obejrzał zgrzewy blach w podszybiu, bo tam jest kilka warstw ze sobą złączonych i jak puści uszczelnienie (bo do rdzy się nie trzyma) to zacznie przeciekać aż napotka jakąś śrubkę i się przesączy do wnętrza.
BartWiksa - 22-06-2019, 23:25
U mnie woda jest u pasażera z przodu i z tyłu. Dziś rozebrałem wnętrze. Jutro będę lał wodę żeby znaleźć stróżkę. Zniszczenia są ogromne Będzie szlifowanko, spawanko i mastykowanko. Oprócz tego zalewane są dwie tylne komory w błotnikach. Masakra. Chyba żaden odpływ nie działa poprawnie.
jacek11 - 22-06-2019, 23:49
Normalne galantowskie widoki. Progi do ratowania natychmiast.
karino - 23-06-2019, 09:13
na drugim zdjęciu masz piękny odpływ....
BartWiksa - 23-06-2019, 10:47
jacek11, Wcześniej tego nie składam zanim nie uratuję
karino, Heeh tyle że do profilu zamkniętego nie na ulicę.
karino - 23-06-2019, 10:51
ale w podłodze gdzieś są odpływy na zewnątrz...przynajmniej z przodu...
|
|
|