To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Dywaniki gumowe do galanta

koral - 05-11-2012, 22:12

Torp12 napisał/a:
Ja pitole to NIE PRL!!! Takich drutów to sie juz nie robi...

Pozwól proszę każdemu zadecydować, co ma w swoim samochodzie. Twój komentarz nic konstruktywnego nie wniósł, jedynie ukazał potęgę Twojego umysłu.

[ Dodano: 05-11-2012, 22:13 ]
A w kwestii ori/nie-ori - moje dywaniki są z Gala kombi z A/T. Z manualem mogą wyglądać inaczej.

Torp12 - 05-11-2012, 23:55

koral napisał/a:

Pozwól proszę każdemu zadecydować, co ma w swoim samochodzie. Twój komentarz nic konstruktywnego nie wniósł, jedynie ukazał potęgę Twojego umysłu.

HAHAHA to żeś mi pocisnol stary!! O ja pitole :lol:

A róbta co chceta, tylko jak ktoś kupuje auto warte około 12 tyś z silnikiem który bierze ok. 12 litrów na setke to powinien mieć na dywaniki... nawet te nie oryginalne a nie latać podklejać :]

fredfm - 06-11-2012, 08:23

mlun napisał/a:
Te które podałeś to według mnie najgorsze dziadostwo. Jednej zimy u mnie nie przetrwały.

teraz będzie już 3 zima z tymi dywanikami, nic się nie dzieje, pasują jak ulał i co ważne nie "biegają" po całej podłodze. A i jeszcze jedno, mają na tyle głębokie korytka że całe błoto i woda jest zatrzymana w odróżnieniu od ładnie wyglądających płaskich gdzie woda spływa na naszą podłogę....:/

inq - 06-11-2012, 09:36

Ja kupiłem TAKIE (chyba to samo co wrzucane wcześniej) i szczerze to nie jestem zadowolony. Przód jako-tako, generalnie dywaniki są za duże i "wylewają" się. Tył prawie idealny, ale prawie robi wielką różnicę. Miejscami też są za duże i przesuwają się w przód, a rant od strony kanapy po wpływem deptania wyrobił się i nie wiem czy będzie trzymał wodę. Taka jakość Tesco. Guma gruba i solidna, ale jak by były dopasowane i rant by był sztywniejszy to by można dać i 150.
zloty - 06-11-2012, 11:10

wyderka napisał/a:
tak właśnie zrobię ja mam chyba oryginalne o takie coś podobne z kształtu dywaniki

Nawet fajne te dywaniki, mi też się już popsuły i zastanawiam się nad kupnem jakichś... Te dają radę, próbował ktoś ??

wyderka - 07-11-2012, 16:58

Byłem dziś w tej firmie produkującej dywaniki, niestety gumowych nie produkują :? , kupiłem sobie za to coś pośredniego u nich mianowicie u góry dywanika welur a na spodzie coś jak by guma, właściciel zapewniał mnie że wody nie przepuszczą.
komarsnk - 07-11-2012, 19:24

wyderka napisał/a:
u góry dywanika welur a na spodzie coś jak by guma, właściciel zapewniał mnie że wody nie przepuszczą.

Ale też chodzi o to, żeby nie chłonęły wody bo będą zamarzać na kość a jak będą rozmarzać to szyby będą notorycznie parować...

wyderka - 07-11-2012, 19:53

Właściciel mówił ze właśnie nie chłoną, że jeździ już któryś rok na nich i nie ma problemu

inq - 07-11-2012, 23:05

To jak nie chlona wody (w co nie wierze) to bedzie sie ona rozlewac i wykladzina ja bedzie wciagac. Jeszcze gorzej, ale tak to nawet ladne.
Tomek - 08-11-2012, 08:30

wyderka, a jak ze spasowaniem i cena?
wyderka - 08-11-2012, 16:14

spasowanie bardzo fajne, cena 90 zł za kpl.

ALEX-77 - 08-11-2012, 23:57

Bardzo fajne ,ja mam prawie identyczne na lato , też od spodu guma, kupiłem w ASO dałem o ile dobrze pamiętam 130zł kpl. 4 szt. z metką Mitsubishi na dywaniku po mojej stronie ,ale na zimę to one się nie nadawają :|
seba.mak1 - 09-11-2012, 11:44

panowie a co polecicie z gumowych dywaników na zime :)
ALEX-77 - 09-11-2012, 13:09

Ja wczoraj wysłałem maila do 4 ASO z mojego regionu z zapytaniem o gumowe dywaniki ,tzn.cena i numer ,ale niestety żaden się nie odezwał jak do tej pory :evil

edit: odezwali się z salonu w Katowicach ,ale niestety nie ma już dywaników gumowych do naszych Galantów,nawet w centrali :cry:

Sunderland86 - 11-11-2012, 10:12

ALEX-77 napisał/a:
odezwali się z salonu w Katowicach ,ale niestety nie ma już dywaników gumowych do naszych Galantów,nawet w centrali :cry:

No to jesteśmy skazani na marketowe wynalazki :( chyba że jeszcze jakimś cudem gdzieś się uchowały jakieś komplety