To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Światła przeciwmgłowe, przeciwmgielne - halogeny.

vil_chaq - 23-03-2011, 23:07

Na zdjęciach prezentowanych przez Michaello zdecydowanie są pokręcone kratki i halogeny.
Tak jak pisał Apikus Maskownice są dobre, lampy nie

racer1972 - 24-03-2011, 18:37

maddob listwy są klejone na taśmę czy jak :?: A tą kratkę trzeba dokupić czy wystarczy dekielek zasłaniający otwór wyjąć :?:
vil_chaq - 24-03-2011, 21:40

Kratki w informie si? nie zmienia. Wystarcza same halogeny. Te z allegro fizycznie sa ok, przykrecilem je ale jeszcze nie podlaczylem. Instalacja - wkrecenie jest banalnie proste
Uwex - 25-03-2011, 08:17

racer1972 napisał/a:
wystarczy dekielek zasłaniający otwór wyjąć :?:

dekielek jest osobnym elementem- gdy zdemontujesz maskownicę ( kratkę- na zdjęciu jest go góry nogami) -to dekielek zostaje ( jest przykręcony do siedzenia na którym przykręca cię halogeny) - odkręcasz 3 wkręty i już. Zresztą zobacz jak to wygląda w temacie "Światła dzienne, montaż ".

maddob - 25-03-2011, 10:35

racer1972 napisał/a:
maddob listwy są klejone na taśmę czy jak :?: A tą kratkę trzeba dokupić czy wystarczy dekielek zasłaniający otwór wyjąć :?:

listwy te chińskie są klejone na taśmy, więc nie wiem jak z trwałością...bo sam mam oryginały. kratka do halogenów zostaje oryginalna, odkręcasz tylko dekielki. Cała operacja montażu zajmuje około 10-15 minut. Ja mam tylko problem z oryginalnym przekaźnikiem... ale mam go dostać w przyszłym tygodniu za przysłowiową "flaszkę"

[ Dodano: 28-03-2011, 10:05 ]
gdyby ktoś z was potrzebował oryginalna wiązkę halogenów + przekaźnik do MISIA to polecam zapytać TUTAJ
kupiłem przekaźnik za 50zł ( oryginał ) za wiązkę chcą 100zł, wiec chyba koszty dobre. Zresztą mają bardzo dużo części do MISKÓW :)

Uki_NH - 22-11-2011, 10:29

maddob, powiedz mi tak po kolei co gdzie jest do montażu, bo robiłem własną instalację na dodatkowy przycisk ale spróbuję teraz na oryginał w manetce.
Musze dołozyc wiązkę od chłodnicy do halogenów?
Dołożyć oryginalny przekaźnik, ale w którym miejscu?
Aktywować w serwisie na kompie światła?
pozdr

majcher - 23-10-2012, 15:43

Cześć,
Poszukuję "przekaźnika" do halogenów, lancer sedan. Czy ktoś może wie gdzie można dostać? Pytałem w serwisie w Wa-wie i nie mogli mi pomóc :)
Pozdrawiam
Tomek

Bizi78 - 23-10-2012, 17:36

Według ukraińskiej stronki:
http://mitsubishi-motors....D610%26page%3D5
To przekaźnik MR588567.
Na alledrogo tylko używki :? :
http://allegro.pl/listing...string=MR588567
Znalazłem coś na stronce:
http://www.mitsubishi-par...,0,1624%29.aspx
tylko nie wiem czy jest dostępny i czy na 100% to jest to czego szukasz :wink: .

majcher - 25-10-2012, 09:01

Dzięki za info. Udało mi się zamówić, ma pasować :) dopasowano po nr VIN.
Dam znać czy wszystko działa:)
Pozdrawiam

Uki_NH - 26-10-2012, 10:45

orientuje się ktoś czy urządzonkiem AUTOBOSS V30 mozna aktywować przeciwmgielne?
czy tylko kompem w ASO mitsu da się to zrobić?

prosto - 26-10-2012, 18:57

Uki_NH, ktoś sie na pewno orientuje, a ten ktoś to TOKYO, polecam tego uzytkownika ;)
majcher - 06-11-2012, 12:16

Tak jak pisałem wcześniej, że dam znać jak halogeny będa na miejscu i są. Jedyny problem to aktywacja halogenów, bo jedyne miejsce to ASO, a tam sobie liczą :-X
Pozdrawiam

jaca87 - 18-04-2013, 15:57
Temat postu: Dołożenie halogenów Lancer X sportback
Zastanawiam się nad dołożeniem do mojego lancera X sportback 2008 Invite, świateł przeciwmgielnych. Co jest mi ewentualnie potrzebne ?

Teraz mój zderzak wygląda tak:

Znalazłem TAKI ZESTAW ŚWIATEŁ na allegro. Ktoś może już robił taką operacje i służy pomocną radą ?

A może jest już tam jakaś instalacja i wystarczy sam reflektor jak TU

I ostatnia kwestia jak wygląda to od strony kierowcy i przełączników ?

Lancera dopiero za chwilę odbieram, więc wybaczcie że nie wiem jak do końca to wygląda :)

Luk - 18-04-2013, 16:47

jaca87 napisał/a:
Znalazłem TAKI ZESTAW ŚWIATEŁ na allegro.

To jest do sedana, nie będą pasować kratki.

Jeżeli nawet nie ma instalacji, to chyba nie problem pociągnąć takową, problem może być z podpięciem do komputera, żeby włączały się z przełącznika tego samego, co tylne. Wymaga to uaktywnienia w komputerze i jest do zrobienia tylko za pomocą MUT III (poprawcie mnie, jeżeli się mylę). W przypadku zastosowania oryginalnych świateł z instalacją, też trzeba uaktywnić w kompie.
Ale można zrobić po prostu na osobnym przełączniku.

tomala - 19-04-2013, 09:43

Witam!
Wczoraj oglądałem na stronie Parexbud Lublin zestaw świateł przecimgielnych i do jazdy dziennej w jednej lampie. Cena za takie cudo u nich to 885 plus robota. Może to Cię zainteresuje?
Pozdrawiam Tomek