To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer Sportback

Hubeeert - 15-01-2009, 00:03

Spadnie, ale.... pamiętaj, że moc nie bierze się tylko z powietrza ;-)
Uwex - 15-01-2009, 09:13

Mati81 - gratuluje , niech się sprawuje :) Człowiek jest pazerny - nie dało się za dopłatą dostać 17-stek ?
:lol:

Mati81 - 15-01-2009, 12:12

Uwex napisał/a:
Mati81 - gratuluje , niech się sprawuje :) Człowiek jest pazerny - nie dało się za dopłatą dostać 17-stek ?
:lol:

Apetyt rośnie w miare jedzenia ... nie pomyślałem o tym :)

[ Dodano: 15-01-2009, 12:14 ]
Hubeeert napisał/a:
Spadnie, ale.... pamiętaj, że moc nie bierze się tylko z powietrza ;-)

No niestety jestem świadomy tego ... niech lepiej moc bedzie z moim portfelem :)

SHARKI - 19-01-2009, 18:20

komputer trochę przekłamuje
według niego auto pali 11
na stacji wychodzi ze 9
a brzęczy o wielką dolewkę nawet jak ma jeszcze 6 litów

apikus - 19-01-2009, 18:22

SHARKI napisał/a:
a brzęczy o wielką dolewkę nawet jak ma jeszcze 6 litów

W instrukcji jest napisane, że przy 8 litrach jest pierwsze wołanie, a przy 5 litrach już krzyczy bardzo.

SHARKI - 19-01-2009, 22:18

przy 8 to jest mała ikonka ze rezerwa sie włącza przy 6 na wyświetlaczu pokazuje dystrybutor i zaczyna brzęczeć co 2 albo 5 minut

a co do spalania jak po nocy sie go zostawi postoju z włączonym silnikiem coby go zagrzać to pokazuje średnie spalanie 22-31 litrów ;]

klima jest w nim dziwna nawet jak sie wyłączy to i tak sie sama włancza
albo szyby bardzo szybko rosieją, zwłaszcza jak jest włączony obieg zamknięty powietrza

to auto ma podgrzewane lusterka czy nie ?

piomic - 19-01-2009, 22:25

A co dziwnego, że szyby rosieją przy obiegu zamkniętym? Włącz klimę to przestaną. Fizyka z podstawówki się kłania - jakieś braki w naukach ścisłych?

A klima się włancza (to po polsku było?) jak włanczysz auto albo szyby na gałce.

A co do spalania to ile ma pokazać, jak przez ileśtam czasu silnik chodzi i spala, a ty dopiero ruszysz i przejedziesz 1km? Spalił 200ml/1km więc wychodzi 20000ml=20l/100. Matematyka.

A co do lusterek to nie wiem. Moje ma. Twoje ma, jeśli Ci kasy starczyło. Ekonomia.

SHARKI - 20-01-2009, 00:09

przy 27 stopniach i nawiewie na szyby to ma być normalne ?
nie dość ze powietrze jest już rozgrzane do tej temperatury to powinno szybciej usunąć parę niż to które dopiero musi się nagrzać, cóż moja filozofia się nie sprawdza

a co do klimy, przez 96% nawiew jest ustawiony na szyby albo szyby + nogi, i nawet jak się ją wyłączy to i tak czasem sama włączy ( :P FF nie zawsze chce wyłapywać błędy )
niby ma automatyczną klimę ale wydawało mi sie ze ona sie włącza tylko w trybie auto

matematyka bywa zabawna, a zwłaszcza ta dyskretna

mój ma wszystko oprócz skóry, zastanawiały mnie te lusterka bo niby sniegu na nich niema ale woda sie ich trzyma

poważnym minusem tego auto jest względnie mały bagażnik

Luk - 20-01-2009, 00:22

SHARKI, zawsze włączony wewnętrzny obieg będzie powodował parowanie szyb, bo krąży to samo wilgotne powietrze. Jak ustawisz pokrętłem nawiew na szybę (ostatnia pozycja), to powinien się sam wyłączyć wewnętrzny obieg i załączyć klima. Jest w instrukcji. Poza tym można wyłączyć opcję żeby się klima nie załączała przy ustawieniu na "auto", trzeba przez kilka sek. przytrzymać wciśnięty przycisk klimy. Wtedy piknie 2 albo 3x i nie będzie się sama załączać. Też jest w instrukcji. Ogólnie zauważyłem, że ustawienia "auto" bardzo dobrze działają, zawsze wieje tam gdzie trzeba i z odpowiednią siłą. A lusterka załączają się razem z tyną szybą i szybko wysychają, trzeba tylko chwilę poczekać.
P.S. No chyba, że masz wersję amerykańską, tam może być inaczej - np. zauważyłem, że ichniejsze wyższe wersje mają ręczną klimę...

apikus - 20-01-2009, 08:11

Luk napisał/a:
No chyba, że masz wersję amerykańską

Sorry za głupie pytanie, a w Stanach jest Lancer Sportback? Ja nie widziałem na ich stronie.

jaca71 - 20-01-2009, 08:46

apikus napisał/a:
Luk napisał/a:
No chyba, że masz wersję amerykańską

Sorry za głupie pytanie, a w Stanach jest Lancer Sportback? Ja nie widziałem na ich stronie.

A nie jest :) Mazda 3 jest w wersji 5dr i sprzedaje się poniżej 20%. Civka i corollki też nie ma w wersjach 5dr. Ale jest za to fajny civic 3dr coupe robiony na bazie sedana ;) nawet ładnie wygląda. Ale cudem jest amerykańska Honda Accord coupe - mistrzostwo świat i to nie tylko na zdjęciach ale tez na ulicy:
http://automobiles.honda.com/accord-coupe/
Chociaż to i tak kwestia gustu :P

Edit: Brak wersji HB wynika chyba z praktyczności amerykanów. Sedan do jazy a do wożenia plasm i innych ponad gabarytowych rzeczy maja picupy ;)

AkeR - 20-01-2009, 08:52

Witam, pierwszy post na tym forum.

Przymierzam się do zakupu:
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8 Invite

Co dobrać z dodatków? Jak na razie planuje same poprawki wizualne - listwy progowe w kolorze nadwozia, nakładka sportowa na wydech, przednie światła przeciwmgielne.

Jak wygląda sprawa stacyjki bez kluczyka? Czy to jest karta hands free, czy może coś na kształt kluczyka wkłada się do stacyjki i naciska tylko przycisk start?

Jakie inne dodatki uważacie, że są przydatne? Z parkowaniem nie mam problemów, a subwoofer w bagażniku odpada bo za mało miejsca.

jaca71 - 20-01-2009, 08:56

Poprawki wizualne są bez sensu. Przepłacisz za nie, lepiej od razu brać wyższy model.
Bezkluczykowy kluczyk jest fajny. Swój nosisz w kieszeni a w stacyjce masz drugi na stałe, którego nie wyjmujesz. Jedyna wada że nie masz bajeranckiego przycisku "Start/stop" tylko najzwyklejszą stacyjkę :)

Anonymous - 20-01-2009, 14:24

AkeR, 1.8 Invite nie ma systemu bezkluczykowego.

A co do samego systemu to jest tak jak pisze kolega jaca71,

Mati81 - 20-01-2009, 19:03

AkeR napisał/a:
Witam, pierwszy post na tym forum.

Przymierzam się do zakupu:
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8 Invite

Co dobrać z dodatków? Jak na razie planuje same poprawki wizualne - listwy progowe w kolorze nadwozia, nakładka sportowa na wydech, przednie światła przeciwmgielne.

Jak wygląda sprawa stacyjki bez kluczyka? Czy to jest karta hands free, czy może coś na kształt kluczyka wkłada się do stacyjki i naciska tylko przycisk start?

Jakie inne dodatki uważacie, że są przydatne? Z parkowaniem nie mam problemów, a subwoofer w bagażniku odpada bo za mało miejsca.

Samochód szczerze polecam - ale nie opłaca się dodawać takich bajer. Rzeczywiście lepiej kupić droższą wersje.
Co do parkowania to czujniki bardzo się przydają, ponieważ widoczność jest ograniczona przez tylny spojler. Alarm i tak będziesz musiał dokupić, ponieważ ubezpieczenie to wymaga. Co do bagażnika to jak dla mnie jest wystarczający (zawsze można siedzenia łatwo i szybko rozłożyć, aby przewieźć coś większego) - zresztą to kwestia wyboru jak ktoś potrzebuje duży bagażnik to zawsze można jakieś kombi kupić.
Co do spalania to mi już oscyluje w granicach 10l i wydaje mi się że jak na włączoną all the time klime no i mrozy to wcale nie jest aż tak źle. Zresztą zapewne spadnie jeszcze ... ale jak to ktoś już napisał moc nie bierze się z powietrza.