To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Polska piłka skopana - po MŚ i z nowym trenerem

Anonymous - 05-06-2006, 20:17

najlepsz ze ci co maja tam być już tam są :mrgreen:
igi - 07-06-2006, 14:13

Może nie wszyscy słyszeli o takim temacie:

"W 1939 r. Polska została pokonana w 28 dni. W 2006 r. wystarczy 90 minut" - koszulki z takim napisem rozchodzą się wśród neonazistów w byłej NRD jak świeże bułeczki

A teraz odpowiex polaków :) ;0

:mrgreen: :lol: :lol:

akbi - 07-06-2006, 14:19

hm..
to napiszę sobie czerwonym mazakiem na białej koszulce:
"Pier....ć NAZI, Pier....ć Hitlera!!!, Pier....ć Was wszystkich Pedałów!!!"

Cezar - 07-06-2006, 14:36

Igi dobre to jest :lol: :lol: :wink:
Chooper - 07-06-2006, 14:43

To odpowiedź na koszulki niemieckich neonazistów przywołujące klęskę Polski w 1939 r., sprzedawane w sklepach w byłej NRD w okresie przedmundialowej gorączki. Widniały na nich hasła: "W 1939 r. Polska została pokonana w 28 dni. W 2006 r. wystarczy 90 minut". Pisaliśmy o tym przed tygodniem.

- Nasze koszulki w żartobliwy sposób odpowiadają na tamte zaczepki kibiców niemieckich - tłumaczy Oxyderider, jeden ze sprzedawców w serwisie aukcyjnym Allegro. Jeden T-shirt kosztuje 29 zł plus koszty przesyłki.

Projektantem koszulek jest 23-letni Wojtek z Krakowa, na co dzień sympatyk Cracovii, zadeklarowany przeciwnik nazizmu.

- Zmodyfikowałem nieco logo mundialu i zamiast uśmiechniętych buziek w narodowych barwach obu krajów polska buźka jest uśmiechnięta, a niemiecka smutna po porażce. Wygramy ten mecz. A nazistowskie bzdury trzeba zwalczać żartem - wyjaśnia Wojtek.

Hasło o zwycięskich bojach Polaków pod Cedynią i Grunwaldem oraz proroctwie wygranej z Niemcami w przyszłą środę 14 czerwca w Dortmundzie nie znalazło się jednak na T-shirtach przypadkiem. Od kilku dni cytowane jest wielokrotnie podczas prowadzonych w internecie okołomundialowych dyskusji, na prywatnych blogach i w e-mailach. Jeden z internautów o nicku Kazior opatruje je komentarzem: "W odpowiedzi na nazistowski bełkot", inny zaś do listy polskich sukcesów dopisał... Monte Cassino 1944.

- Mam nadzieję, że kibice kupią sporo naszych koszulek. Pokażmy Niemcom, że mamy poczucie humoru - kończy Wojtek.

Gazeta.PL
link do aukcji allegro

igi - 07-06-2006, 14:53

Chooper napisał/a:
link do aukcji allegro

Heh dostałem to od Szwagra ale ni eiwedziałem że jest na allegro. Chyba sobie kupię. Koleś miał pomyśl genialny :) :lol:

akbi - 07-06-2006, 14:57

igi napisał/a:
A teraz odpowiex polaków ;0

http://www.mitsubishi-gra...7_z3399479G.jpg

.. ale ślepy jestem, dopiero teraz to zauważyłem - SUPER POMYSŁ!!!

.. a koszulki rozchodzą się jak ciepłe bułeczki, zostało 7, a myślę że za kwadrans ich juz nie będzie, nooo nawet widziałem że jeden z mitsumaniaków kupił :)

Grześku - 07-06-2006, 15:52

Się spóźniłem :| , fajna koszulka :!: :mrgreen:
akbi - 09-06-2006, 09:52

"O godzinie 20.54 z głośników stadionu w Gelsenkirchen popłynie w piątek Mazurek Dąbrowskiego, którego wraz z piłkarzami odśpiewa kilka tysięcy polskich kibiców. Sześć minut później rozpocznie się pierwszy mecz "biało-czerwonych" w mistrzostwach świata w Niemczech. Rywalem będzie zespół Ekwadoru."

Mitsumaniaki - bądźmy z nimi, wystarczy że nasi chłopaki wygrają 6 meczy (ostatnie 4 koniecznie) i jesteśmy mistrzami :mrgreen:

Anonymous - 09-06-2006, 11:25

Tylko, żeby nie spiewała Hymnu Edyta G. w duecie z Jarosławem K. bo kibole moga nie wytrzymać.
Cezar - 09-06-2006, 12:49

Bedzie dobrze :mrgreen:
JACA_1978 - 09-06-2006, 13:14
Temat postu: a dlaczego nie maja wygrac???
bedzie dobrze tak jak kolega wyzej powiedzial
pamietajmy ze nasi medale zdobywali tylko w europie
wiec teraz jest mundial w europie to powinno cos z tego byc no i mamy zurawskiego jak kiedys bonka
i boruca jak kiedys mlynarczyka moze cos mlodziez moze zagra sie zobaczy
ale najwazniejsze wygrac pierwszy mecz:)

Grześku - 09-06-2006, 13:20

JACA_1978 napisał/a:
ale najwazniejsze wygrac pierwszy mecz:)

i zrobic 'zdjęcie' Rasiakowi :mrgreen:

akbi - 09-06-2006, 13:32

ja uważam że wyjdziemy z grupy, a później wygramy ze Szwecją w 1/8. Szwedzi raczej nie zachodzą daleko. Później trafimy chyba na ... Holandię i pewnie wygramy w karnych. W pólfinale przegramy z Brazylią a w meczu o brązowy medal ogramy Argentynę :)
igi - 09-06-2006, 13:37

akbi, tylko jak skończysz nie zapomnij wyłączyć PLAY STATION ;) :P

Ale obyś miał racje :)