Ubezpieczenia - LINK4 - OC i AC taniej dla Mitsumaniaków
sla - 17-02-2009, 10:16
Tak byłem nieprecyzyjny gdyż ubezpieczałem się kupując cały pakiet. Ważne jest to że inne firmy nie umożliwiają za niewielkie pieniadze wykupienia podobnej opcji a w/g mnie jest ona dla niektórych b. ważna.
cns80 - 17-02-2009, 10:18
sla napisał/a: | Ważne jest to że inne firmy nie umożliwiają za niewielkie pieniadze wykupienia podobnej opcji a w/g mnie jest ona dla niektórych b. ważna. | O ile dobrze pamiętam to albo w LINK 4, albo w ALLIANZ DIRECT możesz sobie wybrać jeden z 3 poziomów takiego ubezpieczenia dodatkowego.
sla - 17-02-2009, 10:21
Być może, gdy ja zaczynałem swoją przygodę z AXA to była jedyną firmą, która coś takiego oferowała,
akbi - 17-02-2009, 10:26
LNIK 4 też ma taką opcję
Arnold - 17-02-2009, 12:30
cns80 wszystko się zgadza. Ja pisałem o OWU, ale zaznaczyłem, że jeżeli wykupił pakiet.
Głównie maiłem na myśli NNW.
A to jasne, że przy OC obowiązuje kodeks.
Pozdrawiam.
michu_872 - 17-02-2009, 19:57
cns80 napisał/a: | OWU mają znaczenie tylko przy AC. |
nie jestem pewien...
OWU obowiązuje przy każdym ubezpieczeniu ale w przypadku OC musi być zgodne z "Ustawą o ubezpieczeniach obowiązkowych" i może je rozszerzać...
Hubcio81 - 19-02-2009, 19:54
przy dzisiejszych doniesieniach o nie ponoszeniu kary za brak oc, to chyba będzą się cyrki działy.Wiece może które ubezpieczenia mają w cenie wliczoną autopomoc?
PiotrBe - 21-02-2009, 16:51
Hubcio81 napisał/a: | Wiece może które ubezpieczenia mają w cenie wliczoną autopomoc? |
ja mam coś takiegi w LINK4 właśnie, co prawda musiałbym pdszukac umowe, zeby dokładnie napisac, jakie są warunki. Nigdy nie miałem przyjemności korzystac i mam nadzieje, ze nigdy sie nie przyda.
Akbi , pomysł i realizacja 10/10
a odnośnie jakości usług LINK4, co mi po tym, skoro i tak ja nigdy nie skorzystam z mojego OC, no chyba, że stukne sobie galem w ducato, czy na odwrót, o ile mnie wtedy nie zamkną za wyłudznie
Hubcio81 - 23-02-2009, 18:50
o czy ja wiem, ja bym taki pewny nie był. Na trasie do pracy ciągle mijam rozklekocone pekaesy, co i raz ktoś w rowie ląduje, więc autopomoc jak dla mnie wydaje się jednak rozsądnym pomysłem. A ja sobie łaże po wszystkich kalkulatorach directów i jeszcze dla siebie nic nie znalazłem, chociaż najbardziej intuicyjny mają w online pzu. Oj ciężko wybrać.
Anonymous - 27-02-2009, 09:57
tak masz racje w Link4 jest cos takiego, co prawda tez cale szczescie nie mialem nigdy okazji korzystac z tego, ale moj kumpel mial. podobno calkiem niezle sobier adzili i w miare szybko przyjechali.
atsar - 27-02-2009, 12:20
Hubcio81 napisał/a: | Na trasie do pracy ciągle mijam rozklekocone pekaesy, co i raz ktoś w rowie ląduje, więc autopomoc jak dla mnie wydaje się jednak rozsądnym pomysłem |
a wiec polecam sprawdzic czy przypadkiem nie jest tak ze autopomoc (patrz. car assistance) przyjezdza tylko i wylacznie w przypadku kolizji bo jesli ma sie jedynie OC i CA w cenie to watpie ze przyjezdzaja jak komus sie rozklekocze samochod. Inaczej jest przy CA(car assistance) w AC- tam w wypadku kiedy masz wykupiona odpowiednia opcje dodatkowa, pomoc przyjedzie nawet jak zabraknie ci paliwa i placisz za samo paliwo.
Jest tez cos takiego jak limit kilometow w niektorzych firmach i np jesli cos sie wydazy np w promieniu 25km w lini prostej od twojego domu to tez nie przyjada, jedynie jak za dodatkowo oplata zniesienie limitu kilometrow sobie wykupisz. Na przyszlosc radze wszystkim czytac OWU zanim cos podpiszecie!!! bo pozniej pretensje mozecie miec tylko do siebie...
pozdrawiam
Anonymous - 02-03-2009, 14:49
ale mnie denerwuja tacy ludzi ktorzy wypisuja na jakims forum ze maja pretensje do sprawcy do ubezpieczyciela do policji, ale nie do siebie, mimo ze oni wszyscy zgodnie zatwierdzili jego wine......co za kraj, zamiast samemu pomyslec i przyznac sie do bledu to oni pisza jacy to wszyscy sa be a on jest cacy. a tak na powaznie, to OWU zawsze warto czytac, o ile oczywiscie bierze sie pakiet, bo w przypadku OC to wszystko reguluje ustawa, wiec tutaj OWU nic nie da.
akbi - 13-04-2009, 11:22
Dostałem z Link4 bon Sodexho 20 pln ... przyznać się, kto skorzystał z oferty dla Mitsumaniaków i powołał się na mnie przy ubezpieczeniu .... komu mam ten bon odesłać??
akbi - 07-05-2009, 09:23
Co jest Mitsumaniaki ??? Nikt nie chce się przyznać do ubezpieczenia OC w LINK4 ????
Ponawiam apel:
Cytat: | Dostałem z Link4 bon Sodexho 20 pln ... przyznać się, kto skorzystał z oferty dla Mitsumaniaków i powołał się na mnie przy ubezpieczeniu .... komu mam ten bon odesłać?? |
sruba - 07-05-2009, 11:32
a mój już dostałeś ?
|
|
|