To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Rdza w Carismie Jak to u was jest ?

ttomek550 - 28-09-2010, 20:28

Przede wszystkim to sory, że się tak wtrącam i nawiązuję do tematu, ale stanowisko arturro mnie zbulwersowało ;)
arturro napisał/a:
no wlasnie ale na tej zmianie nie zostala wyprodukowana tylko moja carisma, tylko setki samochodow.
moja auto jest z konca produkcji i nie moge powiedziec ze cos na poczatku produkcji im nie wychodzilo, a na koncu sie poprawili, carisma rdzewieje i tyle.
zdjecia powyzej przedstawiaja trzy-letni samochod!!!!

Spójrz na słynnego Mercedesa W124... Modele z końca produkcji rdzewieją znacznie bardziej niż te z początku. Przykład? Kumpel ma tak owego w dieslu z 1995 roku i ma dziurę w podłodze (okolice pod nogami pasażera z przodu) oraz gdzieś w bagażniku, a kuzyn ma to samo, ale w benzynie i z 1991 roku i ma zaledwie kilka "wykwitów" w okolicach zderzaków (model z '95 również je ma :D ). A chyba nikt nie powie, że to jest gówniany samochód (diesel ma 500 tyś. km, a benzyna 600 tyś. km) tym bardziej, że nawet z ukręconą półosią napędową samochód "dokulał się" do domu ;)
W sumie to sam się sobie dziwię, że tak się wypowiadam nt w124, bo sam nie lubię tego auta, ale szanowny arturro do tego stopnia mnie zbulwersował :)

A tak poza tym to mam taki mały problem z blachą (pierwszy poważny po 12 latach użytkowania, więc nie jest źle ;) ). Otóż mam "wyżartą" przez rdzę dziurę w okolicach wlewu paliwa... :( Czy ktoś miał taki problem, albo zna jakiś w miarę prosty i skuteczny sposób na to? ;)
Pozdrawiam wszystkich!

Anonymous - 28-09-2010, 22:19

ttomek550 napisał/a:
ale szanowny arturro do tego stopnia mnie zbulwersował :)

juz tak sie nie bulwersuj :D temat z cyklu "dawno i nie prawda", auta nie mam juz ladnych pare lat i problemu rowniez :P