Nasze Mi¶ki - My secret love-EA5W
tucci - 05-08-2010, 20:42
Lustereczka skladane sobie kupilem, Grubego za uszy musze tylko pociagnac zeby pomogl zainstalowac bo ten sie juz cieszy z gadzeta
...i cos jeszcze DJ wie...
Anonymous - 05-08-2010, 21:23
tucci napisał/a: | Lustereczka skladane sobie kupilem, Grubego za uszy musze tylko pociagnac zeby pomogl zainstalowac bo ten sie juz cieszy z gadzeta
...i cos jeszcze DJ wie... |
O lusterkach juz wiedziałem i o ..... tym też już wiem podpowiem ze będ± 2 szt
deejay - 05-08-2010, 21:26
a my¶lałem że tylko dwa z przodu ....
tucci - 05-08-2010, 21:27
trawkins napisał/a: | tucci napisał/a: | Lustereczka skladane sobie kupilem, Grubego za uszy musze tylko pociagnac zeby pomogl zainstalowac bo ten sie juz cieszy z gadzeta
...i cos jeszcze DJ wie... |
O lusterkach juz wiedziałem i o ..... tym też już wiem podpowiem ze będ± 4 szt |
Marcinku, TY juz nic nie podpowiadaj
tucci - 06-08-2010, 22:34
Oto moje gadzety
Uploaded with ImageShack.us
tutaj komplet
A jutro beda jeszcze inne zdjecia 2go gadzetu i oczywiscie z postepu robot adaptacji lustereczek skladanych
Anonymous - 06-08-2010, 22:55
To co jutro się widzimy Stryjek ??
deejay - 06-08-2010, 23:01
i co... kolega pewnie bedzie chcial składane lusterka na pilota
Anonymous - 06-08-2010, 23:16
deejay napisał/a: | i co... kolega pewnie bedzie chcial składane lusterka na pilota |
że niby ja czy jak ? IMHO to zbędny gadget i kłopotliwy zim±
Gruby96 - 06-08-2010, 23:29
trawkins napisał/a: | deejay napisał/a: | i co... kolega pewnie bedzie chcial składane lusterka na pilota |
że niby ja czy jak ? IMHO to zbędny gadget i kłopotliwy zim± |
już jest rozwi±zany ten kłopot niby zimowy
tucci - 06-08-2010, 23:47
trawkins napisał/a: | To co jutro się widzimy Stryjek ?? |
Widzimy sie Panie DZIN bo mapa nie halo cos
tucci - 08-08-2010, 19:33
Skladane lustereczka juz zamontowalem.
Oto zdjecia z prac i short movie jak to dziala
I short movie
http://www.youtube.com/watch?v=QUCT-XAXEc0
mkm - 08-08-2010, 20:59
Wielkie mi halo… Lusterka składane… Elektrycznie…
Jakby były elektroniczne na baterie słoneczne to moznaby się chwalic, a tak? Akumulator si±dzie nawet sobie lusterek nie złożysz…
A tak na poważnie to Ci najnormalniej w ¶wiecie zazdroszcze...
tucci - 09-08-2010, 12:33
Odaptacja skladanych lusterek:
Potrzebne:
1. skladane lusterka najlepiej z lhd
2. przelacznik z koscia z tylu
3. 4 piny z kawalkiem kabla tak zeby mozna bylo do niego przylutowac kolejny kabel
4. 4 extra kable (takie jak w instalacji, kazdy o dlugosci ok. 1,5m
Rozpiska jak laczyc kable
Lacze nowy przelacznik z ori kablami
Patrzac na nowy przelacznik od przodu:
Od lewej:
1. niebieski z kropka z niebieskim z czarnym paskiem
2. zielony z bialym paskiem ( to zasilanie + do podswietlenia przelacznika lacze z z najblizszym + np. od wtyczki od tcl lub przeciwmglowych
3. jasno zielony z czarnym paskiem do "taki sam w ori"
4. czerwony z zoltym paskiem do "taki sam w ori"
5. niebieski z zoltym paskiem do "taki sam w ori"
6. pomaranczowy z czarnym paskiem do "taki sam w ori"
7. jasno niebieski
8. czarny do czarnego
3 piny w dolnym rzedzie
Od lewej patrzac jak wyzej
1. pomaranczowy z niebieskim paskiem do "taki sam w ori"
2. brazowy z czarnym paskiem
3. czarny z zoltym paskiem (2 kabel od podswietlenia przelacznika nalezy zlutowac z czarnymi "-" wtedy bedzie zasilanie.
Pozostaja 2 kable: jasno niebieski i brazowy z czarnym paskiem, ktore sa odpowiedzialne za skladanie i rozkladanie lusterek.
Od kazdego lusterka nalezy poprowadzic do przelacznika po 2 kable (nalezy zdjac tapicerke drzwi i kable wsunac w gume w drzwiach - tak jak ori.
W zasadzie jestesmy na finish'u. Mielismy 2 wolne kable a teraz mamy ich juz 6.
miernik do reki i szukamy, ktore kable w drzwiach sa odpowiedzialne za skladanie a ktore za rozkladanie, bardzo latwe zadanie
Po znalezieniu tych kabli nalezy zlutowac po 1m kabelku z kazdego lusterka odpowiedzialnego za skladanie i odpowiednio za rozkladnie i dodatkowo przytulowac jeden z 2ch kabli z kostki ( jasno niebieski i brazowy) do kazdego mostka tak, ze zrobi mam sie 3 kable zlutowane razem x2 czyli 6 wolnych, ktore mielismy.
Kazde lutownie musi byc izolowane natychmiast zeby nie powstalo zadne zwarcie.
Dodatkowo nalezy miec 4 piny lacznie z kawalkiem kabla na 2 do kazdej kosci od lusterek bo w ori bedzie wlasnie tych 2ch pinow brakowac na kazda strone.
Nalezy je wlozyc, zlutowac i zaizolowac z nowo poprowadzonymi kablami (kolorystyka kabli moze byc dowolna bo miernik wykaze co za co odpowiedzialne )
Jezeli chodzi o lusterka, pewnie kolor obudowy nie bedzie pasowal, zaden problem mozna podmienic, ale lusterko bedzie musialo zostac rozkrecone doslownie na czesci 1sze, rowniez zaden problem. Na pewno w manualu jest schemat, ale jak bedziesz mial lusterko na reku pewnie dojdziesz co z czym i gdzie
jkrzysztof80 - 10-08-2010, 23:41
no tucci, zupełnie jak u mnie tylko że ja musiałem doci±gn±ć tylko podgrzewanie
tucci - 11-08-2010, 10:41
Musze jeszcze kupic przelaczniki do podgrzewania siedzen bo mam nowy komplet "wypoczynkow" w aucie i pociagnac instalke.
|
|
|