To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Motostat.pl

wizard - 09-04-2009, 11:42

Dla zainteresowanych mamy kolejne nowości ze strony Motostat.pl:

- jak już zauważyliście każdego 1-ego miesiąca otrzymacie newsletter z miesięcznym podsumowaniem Waszych wydatków oraz info o najważniejszych wydarzeniach i zmianach na naszej stronie

- tabela najekonomiczniejszych pojazdów jest tworzona z wyliczeń średniej ważonej a nie jak było wcześniej średniej arytmetycznej

- na głównej znajdziecie teraz odnośnik do statystyki zmienności ceny paliwa za ostatni kwartał, miesiąc i tydzień

- na stronie statystyk pojazdu pojawił się kolejny wykres który pokazuje cenę paliwa

- doszły nowe kategorie: motocykle i samochody dostawcze - wkrótce pokażą się ciężarowe

- można po wyszukaniu posortować pojazdy wg ilość tankowań lub przebiegu pojazdy

krzychu - 15-04-2009, 23:18

Jest błąd a raczej niedoróbka. Wpisuję tankowania i rejestruje po głównym przebiegu pojazdu. Ostatnio dodałem tankowanie (co potwierdziło moje obawy że przy wcześniejszym tankowaniu zatankowałem więcej niż zazwyczaj jakoś weszło parę l więcej niż zazwyczaj) więc sobie myślę przeniosę trochę poprzednie tankowanie żeby nie raziło w oczy ponad 10l na wykresie. Zmieniłem przebieg w przed ostatnim tankowaniu i system tego nie przeliczył w ostatnim tankowaniu. Musiałem kalkulator w rękę i ręcznie poprawić ostatnio tankowanie.

Trochę zagmatwane ale jeśli po prostu edytujemy przebieg w dodanych już tankowaniach system nie przelicza innych tankowań.

Krzychu

sruba - 03-05-2009, 09:02

czy będzie możliwośc przesuwania swoich pojazdów góra - dół względem innych swoich pojazdów ?
bardziej obrazowo:
mam 3 samochody na motostacie, pierwszego na liście już sprzedałem. nie chcę go usuwać, ale też chciałbym by "na wierzchu listy" można było umieścić inny pojazd...
da się ?

Juiceman - 05-05-2009, 18:05

Czy jest opcja dodania 2 stylów jazdy?
Mianowicie - ekonomiczny/normalny/dynamiczny/agresywny ? - Czasami trudno jest stwierdzić czy większość jazdy to jazda normalna czy dynamiczna etc.

tosztotomasz - 08-05-2009, 08:11

Może by pomyśleć jeszcze nad jakimś innym algorytmem przeliczania długości przejechanej trasy. O co mi chodzi. Ostatnio leciałem z Łodzi do Poznania i z powrotem autobahnem. W miedzy czasie pokręciłem się po okolicy, więc w tankowaniach są ujęte dwa rodzaje dróg (autostrada i teren niezabudowany). W zestawieniu średnich przebiegów wyszło że autostradą przejechałem 600 km, gdzy w rzeczywistości było ich tylko ok 400. Może dodatkowo jakiś procentowy podział przy wprowadzaniu tankowania...
krzychu - 09-05-2009, 22:49

A tak po za tematem to na jednej stacji ciągle mi tankuje mało i przejeźdzam mniej a na drugiej mi tankuje więcej i więcej przejeżdżam. Wiec jak tankuje na zmianę to raz auto mi pali 8 raz 9,5 :axe: Chodź jak to kiedyś ktoś napisał "wkładam zawsze do końca".

Krzychu

sruba - 09-05-2009, 23:40

no to krzychu musisz pojechac na stacje nr 3 i przetestowac ktora z dwoch pierwszych jest wlasciwa :lol:
krzychu - 09-05-2009, 23:49

W katowicach na BP też mi się wydawało że coś dużo wlazło więc wygląda na to że BP w Żywcu mało tankuje do baku (wcześnie odbija) :P To nawet widać po wskaźniku (wychylony poza skalę zostaje tak nawet do 50km od tankowania) w Żywcu przeważnie od razu spaaaaaada.
KaWu - 11-05-2009, 07:35

Na stronie Motostat jest mozliwosc importowania danych ze stron Spritmonitora.
Czyli na stronie Spritmonitor jest mozliwość eksportowania danych do pliku.
A czy jest mozliwosc eksportu danych ze strony Spritm.?

Anonymous - 19-07-2009, 15:51

Na Motostacie pojawiła się możliwość zapisania do klubów, tylko Mitsumaniaków nie ma :( Orientuje się ktoś jak można dodać klub?
ZUB3R - 19-07-2009, 16:05

No ja do nich już pisałem w sugestiach o dodanie naszego klubu, na razie coś cicho.
krzychu - 19-07-2009, 16:13

Wyślijcie PW do wizard-da z tego co widać był ostatnio na forum.
wizard - 21-07-2009, 11:20

Witam kolegów :lol: , jeśli chodzi o temat klubów powiadomiłem o tej inicjatywie administratora forum 15.07.2009 r.

Cytat:

Witamy,

Informujemy o udostępnieniu nowej opcji na portalu motostat.pl, która
umożliwi promocję Waszego klubu wśród użytkowników serwisu.
Każdy klub ma możliwość zaistnieć u nas bezpłatnie. wystarczy tylko
przesłać logo w rozmiarze max 200x70, miniaturkę loga (która ukazuje się w
profilu danego użytkownika) w rozmiarze 32x32 oraz krótką informację o
klubie (historia, opis itp.)
W zamian chcielibyśmy aby na Waszym forum pojawiła się podwieszona
informacja o nas oraz link (button, banner) na stronie klubowej (logo oraz
treść przesyłamy mailem).

Mamy już parę klubów dodanych abyście mogli zobaczyć mniej więcej jak to
wygląda i jak działa - http://motostat.pl/kluby

Zapraszamy do współpracy
Motostat.pl

:( Niestety do tej pory nieotrzymałem żadnej informacji czy takowa współpraca odpowiadała by wam, proszę was o pomoc w tej sprawie jeśli jesteście zainteresowani.

JCH - 21-07-2009, 22:08

wizard napisał/a:
powiadomiłem o tej inicjatywie administratora forum 15.07.2009 r.
Trafiłeś na okres bezkrólewia ;) Ale Admin wrócił już przedwcześnie z urlopu to i pewnie wkrótce się, że tak powiem, ustosunkuje :)
Hubeeert - 21-07-2009, 23:29

Zainteresuję sprawą akbiego - ponieważ Firek się nie pokazuje to Arek teraz zajmuje się takimi sprawami.